Prologue - Logan Walker

Prologue: Logan Walker

Spillet indledes med en cutscene. Fortælleren starter med beretningen om 60 elitesoldater hvis mission var at presse en styrke på 500 fjender i tilbagetog. Deres mål var at holde beboerne på et hospital sikre. I tre dage formåede de at holde linjen, men fjenden var i overtal. De 60 soldater blev hurtigt formindsket til blot 15. I ly af mørket evakuerede en af soldaterne hospitalet mens resten lagde sig under deres faldne kammeraters lig. Da fjenden vendte tilbage sprang de frem og brugte deres våben og hænder til at dræbe alle på nær en enkelt soldat. Han blev fundet omvandrende i ørkenen og da han bliver spurgt om hvad han havde oplevet, fortalte han om en styrke så brutal og ond at det kun kunne forklares som noget overnaturligt. Han kaldte dem Ghosts.

Spillet springer til nutiden og vi bliver introduceret til vores fortæller Elias. Han fortæller historien om to unge mænd: Logan, som er den karakter man spiller som, den anden hedder Hesh og er tilsyneladende ens bror. Man skal nu følge Elias og Hesh gennem skoven og op ad gaden. Der er ødelæggelse overalt og en stor ildkugle i himlen, men intet af dette kan gøre dig skade. Når du når frem til huset, skal du bare blive ved med at følge efter Hesh og hjælpe ham med døren når han beder om det.

Spillet tager dig 15 minutter tilbage i tiden. Du spiller nu som Spc. Baker på kontrolstationen ODIN som er i kredsløb om Jorden. Følg efter Spc. Mosley til luftslusen og ind i skibet. En anden astronaut vil bede om din hjælp inden man går om bord. Bliv ved med at følge efter Spc. Mosley, indtil hun bliver angrebet. Dette er en del af en cutscene men når den er færdig har du fået et våben. Følg Mosleys spor og tag dig af de fjendtlige astronauter du møder. Hvis du har lyst, kan du bytte dit våben ud med et af de våben de taber. Efter skibet er tilintetgjort befinder du dig udenfor, stadig bevæbnet. Bliv ved med at følge Mosley og hjælp hende med at åbne RCS panelet. Når panelet er taget af skal du affyre dit våben for at antænde rørene med brændstof. Efter at de er eksploderet opdager man at Mosley er død. Sekvensen ender men det er ikke sikkert om man har overlevet eller ej. Det ser ikke godt ud.

Man springer frem til nutiden og spiller igen som Logan. Det lader til at ODIN blev brugt til at angribe byen du befinder dig i. Følg efter Hesh gennem ødelæggelserne og mod din fars bil. Mens du kæmper med at holde trit med Hesh eksploderer en stor tankbil tæt ved dig, hvilket slår dig til jorden. Når du kommer til bevidsthed er Hesh og din far i gang med at hjælpe dig ind i bilen. Der er komplet ødelæggelse overalt mens du kører væk.

Brave New World

Brave New World

Missionen starter med en cutscene. Fortælleren forklarer at Føderationen består af en samling af sydamerikanske lande. De tog kontrol over ODIN og brugte den imod USA med planer om en invasion. Føderationen undervurderede USA, som fik kæmpet sig frem til en stilstand på trods af alvorlig svækkelse. USA er nu midt i en defensiv krig mod en mere magtfuld fjende.

Ti år senere spiller man nu igen som Logan. Sammen med Hesh har du nu fået følgeskab af din hund Riley. Følg med Hesh og Riley gennem bygningen til du kommer udenfor. Synet af Hollywoodskiltet bekræfter at du lige nu befinder dig Los Angeles. Riley opsporer og angriber et mål. Ham skal du ikke bekymre dig om. Tag dig i stedet af de andre fjender i området. Der er masser af dækning som du kan bruge til din fordel. Selvom du kan vælge at skyde fra hoften, anbefales det at bruge sit sigtekorn for bedre præcision.

Som du rykker fremad med Hesh og Riley ser du soldater fra Føderationen, i gang med at henrette civile. Gå i kamp med dem og bevæg dig nærmere, eventuelt i dække af containeren. Bevæg dig gennem tankstationen og igennem det store rør. Helikopteren er den største trussel for dig så skyd soldaterne i den. Fortsæt med at bevæge dig fremad, gennem modstanden. Husk på, at du har adskillelige granater så kast dem ind i fjendtlige grupperinger for optimal skade. Når alt er roligt så tag raketterne som du bliver instrueret. Peg laseren mod de helikoptere der kommer imod dig og skyd. Hold laseren på helikopterne for at sikre at raketterne rammer deres mål. Når du får besked på at alt er sikkert, så stig om bord i bilen med din deling.

20 minutter senere er du på Fort Santa Monica. Følg efter Hesh og regrupper med Elias. Hesh forklarer at Føderationen henretter civile og Elias informerer dig om at du nu skal til No Man's Land. Dette skyldes at I har været i defensiven for lang tid og at det nu er tid til at give igen. Da Hesh spørger om hvilken del af No Man's land I skal til, svarer Elias, at "Du skal hjem".

No Man's Land

no man

Åbningsscenen forklarer at No Man's Land er et område mellem Los Angeles og San Diego, som er blevet ødelagt. Området er stort set mennesketomt, da det simpelthen er for farligt at befinde sig i. Hesh skønner at dette muligvis er en test fra din far, men at det uanset hvad må være vigtigt.

Når cutscenen slutter og du overtager styringen får du en kort mulighed for at angribe en fjendtlig patrulje som Riley. Idet du skifter tilbage til at styre Logan, skal du tage dig af de resterende soldater. Følg blot efter Hesh og Riley igennem ruinerne af dit ødelagte hjem. Når Riley opdager problemer, tag da styringen af ham og følg instrukserne fra Hesh. Nedlæg den første mand i patruljen og gø for at få opmærksomheden fra den næste. Efter han er nedlagt fortsæt da ind i huset. Hesh tager sig af snigskytten på balkonen og så er det op til dig at ordne de to resterende soldater.

Gør som du får besked på og fyld op på udstyr. Riley hopper igennem vinduet og genner soldaterne udenfor. Dette er en slowmotion sekvens, som minder meget om episoder fra tidligere Call of Duty spil. Bare skyd soldaterne som de kommer løbende ud af huset. Der kommer til at være noget modstand på den anden side af huset så gå fra dækning til dækning og tag dig af dem alt imens du rykker fremad. Kæmp dig vej venstre om vraget og husk på dine granater da der kan være grupper af fjender uden for skudlinjen.

Følg Hesh igennem bygningen og over broen. Her møder man nogle få fjendtlige tropper, men ikke noget at bekymre sig om. Tag dig af dem og bevæg dig frem, ind i den store tunnel. Gå i dækning på højre side og lad køretøjerne passere. Når Hesh beder dig om at tage dig af soldaten til højre, så vær sikker på at du skyder ham i hovedet. Hvis du bliver opdaget fejler du missionen og skal starte fra sidste checkpoint. Lad være med at gå i kamp med soldaterne på venstre side, men bevæg dig i stedet til højre og tag kontrol over Riley. Bevæg dig langsomt og bliv i græsset mens du bevæger dig mod målet der er markeret på dit kort. Gå ind i det lille rør og nedlæg soldaten bagfra. Herefter bevæger du dig igennem den forladte bus, mens du bevæger frem mod dit mål. Du bliver nødt til at angribe adskillelige soldater på vejen, men dette burde være rimelig lige til på dette tidspunkt. Snig dig blot op på dem og lad Riley gøre sin ting.

Når du når dit mål, ser du for første gang spillets hoved-antagonist. Det lader til at han skal til at henrette et Ghost men stopper, som for at indikere at han ikke slipper så let. Han beordrer dernæst sine mænd til at tage hen til Firebase Charlie og informere dem om at Operation Homecoming fortsætter som planlagt.

Tag hen til mødestedet, som er markeret på skærmen hvor du igen skal spille som Logan. Følg efter Hesh og Riley indtil du bliver angrebet af et ulvekobbel. Dine handlinger i denne sekvens er hovedsageligt fastlagt, men kræver trods alt nogle input fra spillerens side. Når ulven angriber forsøger du at kæmpe imod indtil Riley kommer og redder dig. Tag din pistol og gengæld tjenesten. Ligesom du er ved at løbe tør for ammunition kommer Merrick og Keegan og redder dagen.

Følg efter dem igennem porten og angrib patruljen som instrueret. Dette er en jævn stor kamp, men den kan klares ret nemt ved at holde sig i dækning. Din gruppe er i stand til at klare sig selv, så vælg dine skud med omhu. Prøv at hold dig fra at sprintenår du bevæger dig fremad, ellers vil du kunne blive overrasket af fjender der spawner ind. Når du får signalet om at alt er klart, løb da sammen Keegan over til udsigtspunktet for at afslutte missionen.

Struck Down

Struck Down

Denne cutscene handler om Ghosts og lader os vide, at udenfor muren i No Man's Land har rygtet om dem spredt sig som en sky af frygt. Merrick og Keegan var to af mændene der blev nævnt i prologen. De var på vej til San Diego for at befri deres ven Ajax fra Føderationen. Logan og Hesh ønskede nu at blive en del af Ghost soldaterne.

Missionen starter med at du tager kontrol over en fjernstyret snigskytteriffel. Dit mål er at finde den tilfangetagne soldat fra den forrige mission, Ajax. Skan grønsværen, men her finder du ikke dit mål, da han befinder sig lige overfor dig i presseboksen.

Tag granatkasteren som instrueret og markér lastbilerne. De små køretøjer er ikke en prioritet, fokuser i stedet på de større. Hop ind i lastbilen og spræng ladningerne. I det du stopper, spring da ud og begynd at nedlægge fjenderne. Kæmp dig vej mod venstre og op ad trapperne, hvor du vil få et taktisk overblik. Her finder du en snigskytteriffel hvis det har interesse. Du skal snart bevæge dig ned ad trapperne igen og har her mulighed for at bruge alle dine våben, dog er Riley her det spændende valg. Når du får signalet, mød da op ved døren og tag kontrol over den fjernstyrede snigskytteriffel. Gennem kikkertsigtet kan du spotte tre fjendtlige soldater. Så snart du tager det første skud, begynder resten af din gruppe angrebet. Kig til højre og skyd den sidste soldat hvis han stadig er i live. Når rummet er sikret skifter du tilbage til Logan.

Ajax er ikke at finde, men Riley har hans fært. Idet du bevæger dig fremad bliver du angrebet af en RPG gruppe. Skift igen til den fjernstyrede snigskytteriffel og skyd dem. Skift tilbage og følg efter Riley, som leder dig til en halvåben garagedør. Tag gasmasken på og kast en tåregasgranat ind under døren for at opbryde fjenderne der befinder sig derinde. Tag dem derefter ud en af gangen.

Den næste bølge er en smule bedre i stand til at skade dig, så gå i dækning og tag dem ud. De er alle sammen mere eller mindre foran dig så det burde ikke være så svært. Når alle er døde, følg da efter Riley igen for at finde Ajax.

Når du når til døren, følg med Keegan der leder dig til en anden indgang, som du skal bryde igennem på hans ordre. Så snart du kommer ind, går en slowmotion sekvens i gang hvor du skal skyde fjendtlige soldater. Der er omkring ti af dem, men eftersom Keegan og Riley klarer sig selv bliver det lidt lettere. Efter det er overstået finder du Ajax som ikke har det for godt. Lige inden han dør fortæller han gruppen at det er Rorke der står bag og at han er ude efter Ghost soldaterne.

I det du bliver angrebet, skifter du over til den fjernstyrede snigskytteriffel og går i gang med at nedlægge fjenden. Der er ikke mangel på mål så vær konservativ med ammunitionen. Du skal dække Ghost soldaternes retræte. Når du får besked, skal du skifte tilbage til Logan og selv kæmpe dig vej ud til helikopteren og brug her snigskytteriflen til at dække dig mens du slipper væk. Fokuser på kanonerne oven på bilerne. I det du flyver væk fra stadium får du et opkald fra Elias (din far) som fortæller dig,at du skal vende tilbage til Santa Monica da den er under angreb.

Homecoming

Homecoming

I denne åbningsscene ser man Hesh, forundret over hvordan Ghost soldaterne behandlede deres faldne kammerat Ajax. Informationen de fik fra stadium, indikerer at Rorke jager Ghost soldaterne. Lige nu er det dog vigtigere at komme tilbage til Santa Monica for at beskytte byen og finde deres far.

Efter landingen skal du bevæge dig mod frontlinjen, tage kontrol over LMG'en og bare begynde at skyde. Idet du bliver advaret om fjendtligt artilleri, gå da i dækning. Man bliver angrebet af en fjendtlig helikopter og her skal du bare holde lav profil for at undgå dens kraftfulde våben. Tag kontrol over A10'en så snart den kommer online og skyd et par helikoptere ned.

Kort herefter falder du ned på stranden. Denne kamp er ligetil, så inkorporer alle de evner du har fået tillært op til dette punkt i spillet. Der er ikke mulighed for at tage kontrol over Riley i dette segment, da han er hos en anden gruppe. Imens du bevæger dig fremad som kampen fortsætter, får du periodisk kontrol over A10'eren. Hold øje med din egen position og fokuser på fjendtlige køretøjer og store grupper soldater. Følg efter Hesh efterhånden som du får tyndet ud i fjenden og find derefter Riley.

Da dit hold bestående af to mænd og en hund er gendannet, støder I ind i fjendtlige tropper der er i gang med at fire sig ned fra en helikopter. Lad være med at spilde skud på dem, da et par granater er hurtigere til at klare jobbet. Følg efter Hesh under garagedøren og led efter din far.

Hesh beder dig om at gå ovenpå, og som du måske har gættet er bygningen ikke sikret. Så snart du når toppen, bliver du overfaldet af en fjende. Dette er en delvis fastlagt sekvens, så brug tipsene på skærmen til at forsvare dig selv. Lige meget hvor godt du klarer det, kan du ikke undgå at blive stukket med en kniv. Hesh kommer til undsætning.

Lige som det ser ud til at alt er tabt kommer der en Ghost soldat gennem loftet og redder dig. Du vågner op i helikopteren mens Hesh er i gang med at fortælle en Ghost at du skal tilbage for at lede efter din far. Du får at vide at han ikke længere er der og Ghost soldaten tager derefter sin maske af, og afslører at han er din far. Alle missioner op til dette punkt har været tests og du har bestået dem. Du er nu en del af Ghost soldaterne. Missionen ender med at gruppen overvejer hvordan de skal tage sig af Rorke, da det viser sig at han selv plejede at være Ghost.

Legends Never Die

Legends Never Die

Missionen starter med en cutscene, hvori man ser 12 år tilbage. Føderationens militær har truet Sydamerika. Lederen, General Almagro, forlanger at alle amerikanske borgere skal fængsles eller henrettes. Rorke overbeviste Washington, om at indkalde Ghost enheden for at løse konflikten. Rorke ledte en invasionsstyrke, hvis mål var at ødelægge Føderationen og eliminere Almagro. Han blev besat af opgaven og så Almagro, som om han var en dusør. Der var ingen tvivl om at Rorke ville gøre hvad end der skulle til, for at indløse den. I missionen spiller du som Elias Walker, far til Hesh og Logan, for 12 år siden, altså samme tidspunkt som cutscenen beskrev. Du er i en gruppe med Merrick, Ajax og Rorke, en interessant kombination eftersom Rorke senere dræber Ajax. Ligeså snart man overtager styringen, befinder man sig i en kamp. Følg efter tanken og brug den som dækning. Bevæg dig ned i parkeringskælderen og vent på grønt lys før at du angriber fjenden. Klatr op på missillastbilen og slå soldaten ud, inden du kaster en granat ind i bilen. Der er masser af dækning så bliv ved med at bevæge dig frem, indtil du bliver slået ud i endnu en fastlagt sekvens. Følg efter din gruppe når du er kommet på benene igen.

Merrick udtrykker sin utilfredshed med missionen, men Rorke insisterer på at de fortsætter, da de trods alt er Ghost-krigere. Bevæg dig udenfor og tag dig af de tre føderationssoldater. Dette drager blot mere opmærksomhed, så fortsæt indtil gulvet forsvinder under jer. Nyd turen indtil Rorke hjælper dig op fra vandet. Følg ham og dyk under vandet når han beder dig om det. Efter han nedlægger den første soldat skal du kravle under murbrokkerne, for at nå frem til de næste to fjender. Tag dig af den ene mens du ser Rorke brutalt tage sig af sin.

Følg efter Rorke og tag dig af de forskellige grupper af modstand, du møder på vejen til mødet med Merrick. Du kan tydeligvis ikke bruge Riley her, men du kan tage brug af dine granater. Idet du når Merrick, fortæller han dig at Almagro stadig er i byen. Med fordelen af en fuldtallig gruppe fortsætter I fremad og straffer alle fjender I møder.

Bevæg jer gennem bygningen og spring om bord på den flygtende helikopter. Eliminer den første mand før Almagro slår dig i gulvet. Idet han gør sig klar til at henrette dig, tackler Rorke ham og redder dermed dit liv. Skyd Almagro og forbered dig på at styrte ned. Denne sekvens er hovedsageligt fastlagt. Grib fat i kablet for ikke at falde og grib Rorkes hånd. På trods af at du gerne vil gengælde tjenesten og redde Rorkes liv bliver du nødt til at give slip på ham for ikke selv at dø. Du slipper og ser ham styrte ned mod vandet og dette er enden på denne mission.

Federation Day

Federation Day

Som sædvanlig starter missionen med en cutscene. Elias forklarer at Rorkes lig aldrig blev fundet og han blev erklæret MIA (missing in action). Hesh spørger ind til, hvorfor han jager Ghosts og Elias forklarer at Føderationen fik fat i ham først og hvis de kan omvende ham, så kan de omvende alle. Hvad værre er, er at en Ghost soldat aldrig stopper før hans mission er færdig, så de bliver nødt til at finde Rorke før han finder dem. Gruppen er nu på vej tilbage til Caracas hvor det hele begyndte.

Du er nu tilbage i nutiden hvor Hesh og Logan er iført Ghostmasken. Brug den optiske skanner for at bekræfte dit mål, Ramos, og brug derefter svævelinjen til at nå bygningen. Du er stadig på svævelinjen men du kan rappelle mellem etagerne. Lyt til Keegans instrukser og bevæg dig mellem de forskellige etager og rum, alt imens du nedlægger de fjender han udpeger. Når du er færdig, skær da igennem glasset og gå ind i bygningen.

Følg Keegan til strømsystemet og upload virussen. Du har tid til at afslutte det og gemme dig før der kommer en patrulje. Du bliver opdaget men Keegan har din ryg. Kobl dig tilbage på kablet og sluk strømmen. Skyd de to vagter på balkonen til venstre i hovedet. Fortsæt med at rappelle ned og brug din kniv til at dræbe den enlige vagt under dig. Så snart du gør dette bliver du angrebet. Brug her din kniv, til at kaste på den forreste vagt. Keegan tager sig af den bagerste.

Følg efter Keegan og overfald de intetanende vagter I kommer forbi. Når I kommer til en stor gruppe, skal du skyde fjernsynet og tænde for stroboskoplyset på dit våben. Bevæg dig rundt i rummet og nedlæg de blændede vagter. Når rummet er sikret slukker du stroboskopet og følger med Keegan for at mødes med Hesh.

Sluk strømmen til elevatorerne og start med at arbejde dig vej igennem modstanden. Når den sidste fjende er klaret, skal man hægte sig tilbage på rebet og komme ud derfra. Kig op for at se den etage du lige var på, eksplodere og fjenden falde i døden. Rappel ned og arbejd hen mod HVT'en (et mål af høj prioritet). Sørg for at de ikke omringer dig, hold dig i konstant bevægelse. Hvis en fjende kommer for tæt på, så brug din kniv til at ordne dem. Når du er færdig, fortæller Hesh at han har fundet Ramos.

Mens Keegan og Hesh udspørger Ramos, kommer Rorke frem på fjernsynsskærmen og fortæller dig at han hele tiden har vidst at du var efter ham. Hesh brøler af ham for at have prøvet at slå Elias ihjel. Rorke svarer at Elias' sønner - blot drenge, var sendt til at udføre en mands arbejde. Rorke fortæller, at for ti år siden efterlod Elias ham til at dø i Caracas og fra denne nat og frem, kan han leve vel vidende at han sendte sine egne sønner i døden. Det hele var et setup.

Følg efter Hesh og Keegan igennem bygningen hen til vinduet. Idet bygningen begynder at kollapse, begynder du at glide. Skyd de hjælpeløse fjender imens dette foregår. Når du bryder igennem vinduet skal du trække din faldskærm, hvilket ender missionen.

Birds of Prey

Birds of Prey

I denne cutscene forklarer Elias at de har fundet Ramos' laptop. Dette betyder at de i de næste tolv timer, kender Rorkes position. Han befinder sig på et flydende industrielt kompleks, der er besat af Føderationen. NORAD vil have Rorke i live. Din opgave er at jage ham i nogle helikoptere, imens Elias koordinere de forskellige enheder fra et fly højere oppe.

Bevæg dig igennem kløften, mod komplekset. Når du når frem, vil der være et næsten uendeligt antal fjender at gå i kamp med, så du burde ikke have noget problem med at finde nogen at skyde på. Bare bliv ved med at bevæge dig igennem al modstand du møder. Fra tid til anden vil der blive låst fokus på dig. Her skal du bare kaste nødblus som vist på skærmen. Med tiden vil du blive angrebet af helikoptere. Se bort fra at de er i luften og tag dig af dem, på samme måde som du ville gøre med fjender på jorden. Når helikopterne er nede, skal du fortsætte med at tage dig af modstanden på jorden. Vær opmærksom på din radio og de mål der er markeret på din skærm.

Når alle fjenderne er klaret skifter du tilbage til Logan, som en del af angrebsenheden på jorden. Bevæg dig fremad, alt imens du nedlægger de fjendtlige soldater du støder ind i. De er glade for at bruge granater i denne del af spillet, så hold øje med advarslerne på skærmen. Enten undvig dem, eller kast dem tilbage. Bevæg dig videre med din enhed. Brug dækning for at få overblik og angrib derefter de fjendelige tropper. Der er intet specielt ved denne sektion - det er bare go' gammeldags infanterikamp.

Når du har klaret de sidste fjender på jorden, skifter du kortvarigt tilbage til helikopteren. Her skal du destruere de markerede mål, hvorefter du tager kontrol over Logan igen. Fortsæt op på taget hvor du møder endnu en gruppe fodsoldater, du skal tage dig af. Når dette er gjort når du frem til Rorke, hvor du ser Merrick kaste ham gennem et vindue og sætte punktum for missionen.

The Hunted

The Hunted

Denne cutscene viser Elias, der udspørger Rorke omkring noget i San Diego. Han truer med at kaste Rorke ud af flyet, men Rorke er ikke til at knække. Elias fortæller Rorke at han har tabt og beder ham om at give op. Rorke fortæller Elias at han tager fejl, og at Elias faktisk har gjort hans job meget lettere. Rorkes Føderationssoldater kommer ind i flyet med svæveliner. Lige inden du bliver smidt af flyet, fortæller Rorke Logan, at han skal opsøge ham hvis han overlever. Der er altid plads til én mere i Føderationen.

Imens du styrter igennem luften i frit fald, skal du trække din faldskærm. Du lander ikke ideelt og ender med at hænge fast i et træ. Følg instrukserne på skærmen for at skære dig selv fri. Idet du rammer jorden skal du bruge hjerteslagssensoren til at lokalisere fjendelige patruljer, imens du bevæger dig frem. Nedlæg dem i stilhed for at undgå at blive opdaget. Når du møder en stor gruppe, skal du bevæge dig ud til siden. Undgå at dræbe nogen hvis muligt og bevæg dig i stedet fremad. Hvis de kommer for tæt på så prøv at lægge dig ned i skovbunden. På et tidspunkt støder du ind i flyvraget. Her skal du følge instrukserne og bevæge dig rundt om det - ikke igennem det. Hvis du bliver fastlåst af fjendernes skud så brug træerne som dække og brug din hjerteslagssensor som hjælp til at nedlægge fjenden.

Efter du regrupperer med din enhed, skal du tage dig af en bølge fjender for at befri Merrick og Hesh. Følg din gruppe igennem floden, men angrib ikke helikopteren der kommer med forsyninger. Hold dig lavt nede og bevæg dig frem med din pistol, kniv og hjerteslagssensor fremme. Når du støder ind i en patrulje, så brug vandfaldet til at gemme dig i mens de passerer. Bliv ved med at bevæge dig sammen med din enhed. Angrib ikke fjendelige soldater med mindre de først har fået øje på dig.

Idet du klarer dig over til den anden side af marken, bliver et missil affyret. Din enhed er usikker på om det er et atomvåben. Kort derefter bliver du spottet af en fjendtlig helikopter. Fortsæt til venstre med din gruppe og glid ned af bakken. Her er der ikke andet at gøre, end at løbe for sit liv. Fortsæt over vandfaldet for at mødes med Riley og dit lift hjem.

Clockwork

Clockwork

I denne cutscene bekræfter Elias at missilet ikke ramte USA. De er ikke sikre på hvor det ramte, men har sendt Hesh og Logan for at finde ud af det. Din opgave er at infiltrere en facilitet i Andelsbjergene og finde ud af alt du kan, vedrørende deres missilprogram. Følg din enhed igennem sneen og mod vagttårnet. Brug snigskytteriflen til at nedlægge vagterne som instrueret. Hvis der er op til flere, skyder du først. Vent på næste patrulje. Når du får besked, så skyd chaufføren i det forreste køretøj og hop ind. Keegan kører hen til jeres mål, så bare nyd turen og tag imod råd fra Merrick.

Når I når frem til målet, så følg efter din gruppe indtil timeren når nul. Når strømmen ryger så tænd for dine NVG's (natkikkert). Fjenden kan ikke se dig lige nu, så du burde ikke have noget problem med at ordne dem. Saml bordet op så snart du kan. Der er en monitor der gør, at du kan se at du borer til den rette dybde, så sørg for at holde godt øje med den.

Strømmen kommer tilbage og kampen fortsætter som normalt. Brug dækning og bevæg dig igennem modstanden sammen med din gruppe. Når I når frem til vagtposten, skal du lægge din rygsæk på bordet. Du får udleveret en turret (et automatiseret maskingevær), nogle miner og tåregas. Placer turretten for foden af trappen og med front mod døren. Tag minerne og placer den rundt i rummet. Når føderationstropperne bryder ind, så tag dækning og nedlæg så mange som muligt. Hvis turretten er placeret ordenligt, så skulle den gerne klare det tunge arbejde. Du vil blive angrebet fra både højre og venstre, så hold ørerne spidset til når din gruppe advarer dig om hvor de kommer fra. Lad ikke dine granater gå til spilde, men brug dem til at holde fjenderne på afstand. Når dataene er hentet, så kast din tåregas og flygt. Følg efter din gruppe mens I går forbi de fjendelige styrker. I er forklædt som Føderationssoldater så bare forsæt stille og roligt. Når I når frem til køretøjerne, hører I at den data I lige har stjålet, indeholder estimerede dødstal for forskellige byer rundt omkring i USA. Jeres identitet bliver røbet når I kommer til en vagtpost. Hop op og tag kontrol over maskingeværet på bilen og lyt til din gruppe, der fortæller hvor fjenden befinder sig. Skyd isen foran køretøjerne der jagter jer i stykker. Alt afhængig af, hvilken platform du spiller på kan du opnå en Deep freeze achievement eller Trophy ved at få otte køretøjer til at falde igennem isen. Når I når i sikkerhed er missionen klaret.

Atlas Falls

Atlas Falls

Cutscenen fortæller at den indsamlede data har vist sig at indeholde vigtig information. Føderationens missilprogram bliver udviklet i en fabrik tæt på havnen i Rio. Kysten er besat af fjendelige styrker, så du bliver sendt ind for at skabe en distraktion, ved at sænke deres Atlas Platform længere nede sydpå.

Når missionen begynder, er du under vandet. Detoner ladningerne og neutraliser soldaterne idet de falder igennem isen. Lav hul i isen og gå i gang med at meje fjenden ned. Husk at bruge dine granater, samt at gå i dækning hvis du bliver for presset. Når du får signalet, så brug din træk-krog og begynd at stige op mod overfladen. Når du rammer toppen så gå i gang med at tage dig af føderationssoldater samtidig med at du følger din gruppe.

Idet I bryder igennem døren, så kast et flashbang for at blænde fjenden. Kæmp dig vej gennem rummet men bevæg dig ikke frem for hurtigt. Sørg for at holde fjenden foran dig hele tiden. Bryd igennem den næste dør og brug panelet. Hold dig bag Merrick og angrib når han giver dig grønt lys. Bevæg jer gennem modstanden indtil I når kommandocenteret.

Tag kontrol over konsollen og hold tryk-niveauet på grøn. Hvis du klarer det på første forsøg modtager du et Grindin' trophy/achievement. Når alt begynder at eksplodere, så bare følg efter Merrick. Kig tilbage for at se Atlasplatformen blive ødelagt, hvilket ender missionen.

Into the Deep

Into the Deep

Som cutscenen udspiller sig fortæller Elias os at afledningsmanøvren virkerede og at det meste af Føderationens flåde var på vej mod Atlas. Kun ét skib blev tilbage for at holde vagt ved missilfabrikken: en Destroyer udstyret med tunge våben. Den eneste måde at sænke den, er fra 20 meter under havets overflade - en opgave Keegan og Logan får ansvaret for.

Cutscenen afsluttes og du tager kontrol over Logan igen. Bare følg efter Keegan til at starte med og nyd scenariet. Skyd de to soldater der går patrulje og søg derefter dække i skibsvraget. Fortsæt med at bevæge dig frem sammen med Keegan og tag dig af fjenderne løbende. Når du kommer til dørene, så hjælp ham med at skære hul i dem.

Som I bevæger jer videre, begynder skibet at udsende sonar-signaler. Hold dig bag Keegan og tag kontrolpanelet fra ham. Sænk herefter skibet ved at styre missilet mod den store varmesignatur, skibet udsender. Fyrtårnet du var i, styrter nu sammen og slår dig bevidstløs. Når du vågner op, er Keegan i gang med at ordne din iltmaske. Følg efter ham igennem vandet og tag jer af de fjender I møder.

Når fjenden begynder at smide sprængladninger ned i vandet, gør da hvad Keegan beder dig om og søg ly i skibet. Hold dig lige bag Keegan indtil I kommer til en gruppe hajer. Så snart Keegan er i sikkerhed er det din tur. Forsøg at holde afstand til rovdyrene. Forudse deres bevægelser og stop hvis det bliver nødvendigt. Én forkert bevægelse vil resultere i en manglende kropsdel. Når du er kommet forbi hajerne, skal du blot svømme hen til Keegan for at afslutte missionen.

End of the Line

End of the Line

I åbningsscenen ser vi Hesh, der undrer sig over hvor Rorke befinder sig henne. Hvis han er så god som rygterne siger, hvilken skæbne går Ghost-soldaterne så i møde? Fabrikken indeholder noget som Føderationen aldrig har ønsket at de skulle se, men det er kun et spørgsmål om tid før det hele bliver afsløret.

Missionen starter ud med Logan og Merrick. Hop ned og brug din kniv på soldaten for at komme godt i gang. Merrick slår sin fjende med en smule mere empati. Følg efter ham og nedlæg den enlige vagt der patruljerer. Mød derefter Keegan og Hesh, idet du træder ind i fabrikken.

Bevæg dig sammen med din deling, indtil I kommer igennem en stor dør. Så snart I er på den anden side møder I modstand, så søg dækning og begynd at skyde igen. Hør efter når din gruppe råber hvor fjenden kommer fra, for at gøre kampen lettere. Når I kommer til Black Zone, finder I noget der ligner rum-baserede våben. Brug kameraet til at sende billederne tilbage, som Elias har bedt om.

Følg efter din gruppe til det næste område og gå hen til computeren. Benyt dig af instrukserne på skærmen til at kopiere dataene. Som du er ved at være færdig, bliver døren brudt op og Merrick bliver slynget i gulvet. Nu handler det kun om ren overlevelse, så tag dækning og begynd at slå Føderationssoldaterne ihjel. Når din gruppe smider røg-granater, skal du tage dine thermal-briller på, så du kan se fjendernes kropsvarmegennem røgen. Bevæg dig frem alt imens du skyder fjenderne, som ikke kan se noget i røgen. Når du får besked på det, skal du tage thermal-brillerne af og fortsætte med at rykke frem samtidig med at du skyder. Mange af de fjendelige soldater rykker frem med skudsikre skjolde, så søg dækning og brug dine granater.

Når du får besked på at rummet er sikret, skal du løbe med din gruppe igennem det næste sæt døre. Efter at I er kommet igennem dem, kommer der endnu en kamp med fjenden, på samme måde som tidligere. Find dækning hvor end det er muligt og begynd at tynde ud i fjenden, mens I rykker frem. Når I hopper ned, bliver I angrebet af tungt bevæbnede militære køretøjer. Hold jer i dækning og forsvar jer selv indtil jeres lift kommer. Hop på og hold fokus bagud. Skyd på de køretøjer der jagter jer. Bliv ved med dette indtil du løber tør for ammunition, hvilket ender missionen.

Sin City

Sin City

Denne mission starter med en ekstra lang cutscene. Keegan er på vej til Colorado Springs, hvor du skal mødes med ham på slaget tolv. Mens du står og venter på hans ankomst, bliver din gruppe angrebet. Elias, Merrick, Logan og Hesh bliver alle taget til fange af Rorke, som begynder at udspørge dem. I et forsøg for at få Elias til at afsløre hvor Keegan befinder sig, skyder Rorke Logan. Idet han vender sig mod Elias, prøver Logan at blande sig og bliver slået i gulvet. Rorke skyder derefter Elias tre gange i brystet. Elias kigger på Logan og fortæller ham at han er stolt af ham. Rorke kommer hen og dræber Elias ved at skyde ham i hovedet.

Som klokken passerer 12:00 lader det til at Ghost-soldaterne vil blive henrettet. Idet at Hesh skal til at blive skudt, begynder Keegan at nedlægge fjenderne igennem vinduet ved hjælp af hans kraftige riffel. Tag pistolen og begynd at hjælpe til.

Fortsæt igennem den næste dør og gør rummet sikkert. Gå ud i køkkenet og gem dig i et siderum som du får besked på. Lad vær med at angribe fjenderne, men lad i stedet patruljen passere. Følg efter din gruppe ud på balkonen og vent på at Keegan starter med at angribe. Brug balkonens vægge som dækning og eliminer alle fjenderne under jer. Du har ingen granater på dette tidspunkt, så brug dit sigtekorn og sørg for at få alle skud til at gælde. Efterhånden som der bliver tyndet ud i fjenden, skal du bevæge dig ned af trappen og tage dig af de tilbageværende soldater. Bliv ved med at arbejde dig vej ned og forsæt igennem bygningen. Prøv at undersøge fjendtlige lig for eventuelle granater de måtte have.

Når rummet er sikret skal du kravle under porten. Holdet undrer sig over hvor Riley er henne. Idet du bryder igennem den næste dør, bliver du angrebet både forfra og bagfra. Følg efter din gruppe og hop ud gennem vinduet. Du falder til jorden og mister bevidstheden. Når du vågner op igen, er der flere føderationssoldater udenfor du skal tage dig af. Riley starter kampen ved at angribe en enlig soldat men bliver kort efter skudt og såret. Grib fat i Riley og bær ham fremad. Så snart i møder modstand skal du sætte ham bag dækning og tage dig af de fjendtlige soldater. Efterhånden som der kommer ro på, beder din gruppe dig om at samle Riley op igen. Forsæt med at gentage denne proces og bevæg jer frem. Hop om bord på helikopteren for at ende missionen.

All or Nothing

All or Nothing

Cutscenen afslører at når en Ghost-soldat bliver dræbt, bliver hans lig anbragt med ansigtet mod jorden og i retning mod hans hjem. Hans våben bliver derefter lagt ved hans side. Dette bliver gjort så de faldne Ghosts, selv i døden kan vogte over deres kammerater. Hesh og Logans far er død, men Føderationen, og ikke mindst Rorke, er her stadig. Hesh siger farvel til sin far og scenen slutter.

Riley springer denne mission over og Logan får Elias' forhenværende Ghost-maske. Hangarskibet du er på, er under angreb. Bevæg dig mod dækket og forsvar fartøjet. Der er ikke meget at søge dækning bag, men dog nok til at du burde være i stand til at kontrollere kampen. Du er udstyret med en masse granater og flashbangs, så sørg for at bruge dem til din fordel. Bare bliv ved med at bevæge dig frem på dækket af skibet imens du slår fjender ihjel.

Når du bliver informeret om at der er sikkert, skal du mødes med din gruppe. Hop i Osprey-helikopteren og fortsæt hen til forsvarspunktet på dit kort. Brug missilerne og Gatlin-kanonen til at eliminere så mange både som muligt. Når du får kontrol over Logan igen, skal du følge efter din gruppe hen over skibets dæk. Brug udstyret som du får besked på og begynd at nedlægge det fjendtlige fly samt deres helikoptere. Hør godt efter hvad din gruppe siger og ret din opmærksomhed på de mål som de beskriver. Når flyet er skudt ned skal du følge din gruppe hen over det hårdt ramte skib. Hop om bord på helikopteren for at afslutte missionen.

Severed Ties

Severed Ties

Føderationens satellitter og missilprogram er nu aktivt. En angrebsenhed er på vej til Føderationens rumstation for at tage kontrol over våbnene, som denne er i besiddelse af. Ghost-soldaterne har fået til opgave at tage sig af rumstationen sikkerhedscenter, som er lokaliseret på jorden. Her kan du godt forvente den mest intense kamp i spillet, indtil videre. Rorke kunne godt befinde sig i området, men her er førsteprioriteten at ødelægge antennen.

Idet missionen går i gang, står det ikke klart hvem du spiller som, men du styrer om ikke andet et våbensystem i en tank. Når du rammer jorden skal du følge efter resten af tank-enhederne. Du vil snart møde modstand og her skal du skyde og ødelægge de fjendtlige tanks. Skift til varmesøgende ammunition for at skyde helikopterne ned. I denne del af missionen er din eneste opgave at skyde de mål der er indikeret på skærmen. Vær så præcis og hurtig som overhoved muligt, for at undgå at tage for meget skade og dø.

Når den sidste fjende er nedlagt skifter man til Logan, som styrer en minigun på en transporthelikopter. Begynd at skyde fodsoldaterne på jorden og hop derefter igennem vinduet, for at komme ind i bygningen. Her tager du dig af det, du måtte have misset fra helikopteren, hvorefter du forbereder dig på at bryde igennem døren. Dette er en slowmotion sekvens. Vælg hvor du vil skyde og når det hele er klaret, skal du bare følge efter Hesh. Gå hen til kontrolpanelet for at affyre missilet.

Du får bekræftet at missilet er blevet sendt af sted og du bliver herefter bedt om at evakuere fabrikken. Hesh og Logan nægter Merricks ordre og beslutter sig for at forfølge Rorke. Du har omkring 9 minutter til at tage dig af ham før missilet rammer.

Dette er en af de største udfordringer, som leder mod spillets afslutning. Brug alle de tricks du har lært op til dette punkt. Benyt dig af alt det dække du kan finde, og kast dine granater mens du bevæger dig frem. Der er tid på denne mission, så du må ikke tillade dig selv at blive fanget et sted. Følg efter Hesh. Ligesom før skal du kæmpe dig vej videre, før Rorke når at slippe væk. Når rummet er sikret skal du sprinte hen og hoppe på toget sammen med Hesh.

Du skifter nu tilbage til våbensystemet i tanken, hvor din opgave er at tage dig af anti-luft kanonerne. Fortsæt henover broen og følg efter resten af tank-tropperne. Som du nærmer dig bliver målene markeret på skærmen. Arbejd dig vej rundt om komplekset mens du skyder alle de fjender, såvel som automatiserede kanoner, du støder på. Lige som du er ved at have klaret opgaven bliver din tank ramt, og da du kommer på benene igen, bliver du informeret om at alle de fjendtlige kanoner er ødelagt, men at der kun er ét minut til at missilet rammer komplekset. Hop ud af tanken og løb mod dit mål. Klatr om bord i den anden tank og tag kontrol over kanonen. Idet du forlader komplekset, ser du at missilet rammer og at det hele sprænger i luften.

LOKI

LOKI

Angrebet på antennen var en succes og jeres allierede er nu klar til at bryde ind i Føderationens rumstation. Du kontrollerer nu Sergent Thompson, også kendt som Icarus 1-2. Følg efter din gruppe og tag dig af alle fra Føderationen du møder på din vej. Bevæg dig frem som du får besked på, indtil brændstofrøret eksploderer. Følg efter 2d Lt. Collins og bliv ved med at arbejde dig vej gennem grupperne af fjendtlige astronauter. Når du får at vide at det er sikkert, skal du anbringe ladningen og sprænge dig vej ind i kontrolrummet. Du skifter nu til en slowmotion sekvens idet du bryder ind i rummet, så vær omhyggelig med de skud du tager.

Brug kontrolkonsollen til at vende de fjendtlige missiler mod de store grupper af føderationstropper. Være forsigtig med ikke at ramme det tog, Logan og Hesh er om bord på. Bare bliv ved med at skyde på grupper af fjender mens du venter på yderligere instruktioner. Når den sidste af grupperne er skudt ned får du besked på at sende efter Logan og Hesh. Faktisk er det dem der giver ordren.

The Ghost Killer - Finale

The Ghost Killer - Finale

Handlingen finder sted femten minutter før Sergent Thompson affyrede missilet mod Logan og Hesh. Hesh fortæller Merrick over radioen, at hvis han giver ordren "checkmate" så skal han skyde missilet mod toget. Følg efter Hesh mod den forreste del af toget og tag dig af de fjender I møder på vejen. Toget er i bevægelse, så det kan være lidt vanskeligt at ramme ordenligt. Brug dit sigtekorn og vær omhyggelig med dine skud, så burde du være i stand til at klare det.

Som du arbejder dig vej gennem toget mod den forreste del, møder du nogle fjendtlige helikoptere. Skyd soldaterne der bemander maskingeværerne. Idet toget kører ind i en tunnel, skal du vende din opmærksomhed tilbage til fjenderne i toget. Tag dig af dem alt imens du bevæger dig igennem toget, mod Rorke og din hævn. Når toget er sikret, skal du hoppe ned og gøre dig klar til at bryde ind i lokomotivet.

Dette sætter endnu en slowmotion sekvens i gang. Nedlæg de angribende Føderations-tropper for at starte den sidste kamp mod Rorke. Han får overtaget og skyder Hesh i maven. Han har nu både skudt Hesh, Logan og Elias, dvs. hele deres familie. Da Hesh ser døden i øjnene, giver han Merrick "checkmate" ordren. Ligesom missilet rammer, insisterer Rorke på at få at vide hvad det er Hesh har sat i værk.

Da du vågner op føles det som om, at togvognen hænger i luften, muligvis ud over broen. Rorke prøver at skyde Logan, men bliver slået i hovedet af Hesh. De to begynder at slås mens du samler den .44 kaliber Magnum, der ligger på gulvet op. Pistolen er tom, men Hesh kaster nogle patroner til dig. Idet Rorke prøver at gribe fat i dig, tager Hesh fat i ham bagfra. Du skal nu skyde Rorke, men kugler ryger lige igennem ham og direkte ind i Hesh.

Imens toget styrter ned mod vandet, skal du tage fat i Hesh og skynde dig at komme ud derfra. Du finder ud af at begge brødre stadig er i live, idet du når op til overfladen. Træk Hesh op på stranden samtidig med, at han informerer Merrick om hvad der er sket. Han beder dig om at blive og vente på at I bliver evakueret. Hesh kigger på Logan og fortæller han at han er stolt af ham.

Rulleteksterne begynder, men du skal ikke forlade din stol endnu. Der går ikke lang tid før vi er tilbage på stranden med de to brødre, hvor Rorke pludselig angriber dem igen. Han sparker først Logan i ansigtet, derefter Hesh. Rorke fortæller Logan at han er dygtig og ville have været blevet et godt medlem af Ghosts, men at det ikke kommer til at ske. Rorke fortæller at der nemlig ikke kommer til at være nogen Ghost-enhed mere, da han og Logan ville ødelægge dem sammen. Spillet slutter med at Rorke trækker Logan med sig, imens Hesh skriger efter dem.

About the author

Thomas Bornø

Thomas Bornø

Contributor

Thomas har været gamer næsten ligeså længe som han har været Thomas. Resident Evil lagde fundamentet for hans livslange fascination af zombier og Fallout cementerede hans permanente higen efter postapokalyptiske verdener. Med sin svaghed for æstetik, grafisk realisme og first-person uhygge er Thomas en dedikeret PC mand som hellere vil udforske digitale verdener end sin egen ikke-eksisterende baghave.

Flere artikler af Thomas Bornø

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce