mp advanced tips

MULTIPLAYER TIPS: ADVANCERET

Hvis du læser denne sektion, går vi ikke ud fra at Battlefield 4 er dit første bekendtskab med franchisen. Vi går ud fra at du allerede ved hvad der skal til for at vinde, og at du har evnerne til at være en styrke på ethvert hold. Med andre ord: Du ved hvad PTFO betyder, og i særdeleshed hvad det betyder for Battlefield i multiplayer.

Der er sket en række ændringer fra Battlefield 3 til Battlefield 4, og i denne sektion tager vi et kig på de af dem, der måske kommer til at betyder noget for dit spil.

Ud med det gamle

Suppression

Lad os starte ud med en af de største anker, som de fleste Battlefield 3 har beklaget sig over. Suppresive fire (altså det at skyde tæt på en fjende, og dermed forstyrre hans udsyn) har gennemgået en komplet makeover i Battlefield 4. Således er LMGs nu bedre til at yde suppresion (logisk nok), hvorimod alle andre våben har fået deres suppresive effect mindsket betragteligt. Endvidere er det nu ikke længere muligt at supresse folk, der er tæt på dig, hvorfor nærkampe nu udelukkende handler om dine egner evner som skytte, og ikke om du har et hold i nærheden til at hjælpe dig. Selve effekten af suppression er også blevet ændret, således at skærmen nu ikke længere bliver tåget når du er under beskydning, men i stedet vil opleve at dit våben "svæver", på samme måde som en snipers våben svæver når han er zoomet ind. Gode spillere bør derfor stadig kunne fokusere og ramme deres mål - selv under beskydning. Den bedste klasse til suppression er altså nu Support klassen, med sine LMGs.

Karabiner & Personal Defense Weapons (PDW)

En anden stor forandring er ændringen på karabinrifler, der er gået fra at være eksklusivt tilgængelige for Engineers, til nu at være tilgængelige for alle. En af de mest populære klasser i Battlefield 3 - nemlig Engineeren - har nu i stedet eksklusiv adgang til PDW-familien af våben i stedet. Kan du godt lide at spille Recon, og går det lidt trægt med optjeningen af point, kan det anbefales at benytte en karabinriffel frem for en sniper, hvilket burde gøre det lettere at deltage i brændpunkterne på kortet.

Farvel M16A3 & M4A1

En sidste ændring er at vi har måttet sige farvel til to af de mest populære våben i det moderne Battlefield, nemlig M4A1 og M16A3. Godt nok er varianterne M16A4 og M4 der stadig, men dette er burst-fire udgaverne af deres populære brødre, og altså dermed ikke helt det samme. Er du god til at sigte, vil du nok fortsat have stor glæde af de to nye rifler, men lever du mere i nærkampe med aftrækkeren i bund, er du nok nødt til at finde en erstatning. Vil du træne dit sigte og tage mål ud på lang afstand uden at være sniper, er de to nye udgaver gode bud på våben du skal prøve.

field upgrades

Jeg er med på det nye

Field Upgrades

Noget nyt i Battlefield 4, er det tier baserede system kaldet "Field Upgrades". Field Upgrades kommer som en erstatning for Specializatino i Battlefield 3, og er hver især inddelt i 4 niveauer. For eksempel indeholder "Defensive Field Upgrade" niveauerne: Armor, Cover, Flak og Quick Regen. Efterhånden som du fuldfører opgaver i din squad, vil du unlocke forskellige niveauer af dine field upgrades, men dør alle mand i din squad, vil dine Field Upgrades blive reset. Det er muligt at vælge mellem mere universelle Field Upgrades, eller nogen der passer specifikt til din klasse. Hold øje med detaljerne mens du spiller, og med hvad din squad foretager sig. Popper der en Last Man Standing besked op på din skærm, er det dit job at sikre dig at du overlever, for på den måde at holde gang i din squads Field Upgrades.

Chinese Faction

Introduktionen af kineserne i Battlefield 4, betyder ikke bare nye modeller til karaktererne og nye lyde, men også et helt nyt arsenal af våben og køretøjer som spillerne kan bruge i kampen mod deres fjender. Nogle af de mere interessante af tilføjelserne er: ZBD-09 Infantry Fighting Vehicle (IFV), Type 99 Main Battle Tank (MBT) og Z-10W Attack Helicopter. Ser man på tal og statistik er disse køretøjer helt identiske med de køretøjer som du har til rådighed på U.S. Siden, men de tilføjer stadig et nyt look og feel til kampene i Battlefield 4.

Vi gennemgår forandringer

levolution

Levolution

En af de mest interessante tilføjelser i Battlefield 4, må siges at være Levolution. Alle ti multiplayer baner i spillet indeholder denne feature, og modsat tårnet der væltede i Caspian Border i Battlefield 3, bliver featuren aktiveret af spillerne i Battlefield 4. For eksempel vælter skyskraberen i Siege of Shanghai kun, hvis de fire støttesøjer der vender ud mod vandet bliver ødelagt af et af de to hold. Når først en levolution trigger er udløst, ændrer det dramatisk slagets gang på mappet, hvilket tvinger dig til at tilpasse dig de nye omgivelser som spiller.

5 mands grupper

Hvis du godt kan lide at spiller Battlefield med dine venner, kommer du til at elske de nye 5 mands grupper. At man nu kan være 5, og ikke 4, i en gruppe, tilføjer et ekstra lag af dybde til din squads strategi. Nu kan du nemlig have to af en enkelt klasse i din gruppe, i stedet for blot at vælge en karakter fra hver klasse, hvilket kan være med til at give dit hold bedre succes. For eksempel, hvis i planlægger at tage et objective på toppen af en bygning, kan det være en god idé at være to spillere i Recon klassen, der efterfølgende vil kunne skyde fjenderne under dig. Mulighederne er endeløse, men husk at overvej hvad dit hold har brug for og ikke bare hvad din squad kunne tænke sig.

Commander Mode

For de af jer der først startede med at spille Battlefield i Battlefield 3, kan dette måske ligne en ny feature, men faktisk var Commander Mode allerede med i Battlefield 2. Systemet er dog blevet skab fra bunden, og en Commander kan således nu spille fra både PC, konsol eller sin tablet hvis han ønsker det. Det betyder at du kan bruge din iPad til at være commander i et PS4 spil. Når du spiller som Commander har du en række muligheder for at hjælpe dit hold med ting som: UAV Scans, Supply Drops og ikke mindst det dødbringende Gunship. Vær dog opmærksom på at de fleste af mulighederne er noget du skal optjene for at kunne bruge, og altså ikke noget du kan bruge fra start af. Jo bedre dit hold klarer sig under din styring som Commander, jo hurtigere vil du unlocke ting som kan hjælpe dem yderligere.

About the author

Rasmus Max Petersen

Rasmus Max Petersen

Contributor

Rasmus er uddannet tømrer og tidligere Counter-Strike spiller på turneringsniveau, hvorfor hans primære interessefelt er FPS titler - gerne i survival genren. Når der skal slappes af fra skyderiet sker der gerne med en god simulator eller single-player titel, og gerne på PS3 (snart 4!). Har været på Eurogamer.dk siden 2010.

Flere artikler af Rasmus Max Petersen

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Paramount skaffer sig rettighederne til Battlefield som TV-serie

Starten på en TV-serie, hvor en mand sidder i et hjørne med en sniperrifel i 5 timer?

Battlefield 4 gemmer på en absurd easter egg

Godt klaret hvis du fuldfører den

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce