Jeg har i årenes løb haft mine hænder på mange keyboards, og på trods af talrige forsøg på at forny mig, sniger mit gamle 90'er Dell keyboard sig stadigvæk frem fra skuffen, og indtager sin plads på skrivebordet foran computeren. Hidtil er det ikke lykkedes den nye generation af gamer-keyboards at vippe min veteran af pinden, men nu får det nyeste skud på stammen, mellemklasse keyboardet fra Steelseries, 'Apex' chancen.

Det kribler altid i mine fingre, når jeg sidder med en kasse hardware foran mig, og der er ikke langt fra min reaktion til et højt-skrigende 'Whats in the box?!”, som Brad Pitt gør det i Seven. Det blev dog hurtigt afklaret, da indholdet i kassen svarer til keyboardets designvalg - enkelt og ligetil. Udover keyboardet får du et Steelseries klistermærke til værelsesdøren, en kort brugermanual og to ekstra 'gummi-fødder', der ved montering kan ændre keyboardets hældning til en mere skrå position.

1

Rene linjer

I modsætning til andre af Steelseries' lidt mere futuristiske produkter, fremstår Apex simpelt og mere standardiseret i designet. Som andre gamer-keyboards, med mange ekstra makro-knapper, kan det ikke betegnes som klejnt. Det optager en god mængde plads på dit bord, men grundet et generelt slankt look med meget flade knapper og et mat-sort finish, fremstår det ikke så voldsomt visuelt. De flade knapper kræver tilvænning, og er lidt af en udfordring de første par gange. Mellemrumstasten er ca. dobbelt så stor som normalt, hvilket skær lidt i mine æstetisk krævende øjne, men gør den meget behagelig at hvile tommelfingrene på. Til at starte med fandt jeg kanten, der vender indad mod én selv irriterende for håndfladen, men efter lidt brug tog jeg ikke notits af det længere.

Apex rider ikke med på bølgen af mekaniske taster, og benytter sig af standardiserede 'membran'-taster. Valget af taster er meget en smagssag, men du slipper med Apex for de høje 'klonk'-lyde, der præger de mekaniske keyboards.

Med sin hårde kerne af et gamer-publikum i sigte, skal keyboardet selvfølgelig have rigeligt med makro-knapper. Apex kan bryste sig af hele 22 af slagsen. 10 af dem er placeret til venstre for det normale keyboard-område i to kolloner, og de resterende 12 ovenover F-knapperne er blevet hævet en halv centimeter, så de er lettere at ramme. Keyboardet byder også på seks medietaster yderst til højre, to ekstra skrå retningspile og fire 'lag'-knapper, hvis funktion jeg kommer ind på senere i anmeldelsen.

For at vi gamle gamere, med vores begyndende grå stær og svindende nattesyn, ikke skal famle i mørket, har Steelseries taget trenden med baggrunds-belyste knapper til sig. Der er 16.8 millioner farver til rådighed i 8 forskellige lysstyrker. Apex er inddelt i fem aktive zoner, der hver kan tildeles sin egen farve.

En verden af muligheder

Før du for alvor kan tage keyboardet i brug, skal du ind på Steelseries' hjemmeside og hente programmet 'Steelseries Engine'. Med dette værktøj i baghånden går keyboardet fra at være et hvilket som helst andet til at være en fuldstændig brugerdefinerbar sandkasse. Funktionerne på næsten alle knapper kan ændres til kombinerede tastetryk, avancerede makroer eller åbning af programmer.

Som nævnt tidligere har keyboardet fire 'lag'-knapper. Knap-makroerne tilpasses det aktuelt valgte lag, så de 22 makroknapper kan dække over 88 forskellige funktioner, og hvis du yderligere ønsker at ændre på de 'normale' knapper, kan keyboardet prale af 504 programmérbare knapper. Sådan et væld af funktioner må tilfredsstille selv den mest garvede WoW-nørd, der vil kunne hoppe på sin grif, mens han stripper ned til undertøjet, kaster en banan på en fremmed og skriger 'I believe i can fly' i all-chatten.

Keyboardets baggrundsbelysning kan indstilles individuelt til de fire lag, så det er nemmere at orientere sig om, hvilket lag man befinder sig på og kan også fungere som underholdning - Min kæreste har haft meget sjov ved at sidde og agere 'diskolys'.

2

Vurdering

Tilvænningsperioden for et nyt keyboard er altid svær, men efter at have bandet og svovlet over forkerte tastetryk de første par dage - specielt placeringen af medie-tasten til højre for numpad-enter, der flere gange i en presset spil-situation førte til bragende høj musik fra Spotify - har Apex langsomt vundet ind på mig. De flade knapper er lette at bevæge sig henover, og har en god følelse ved knap-tryk. Jeg er lidt bekymret for, om keyboardets knap så ergonomiske udformning er skidt for håndleddet ved vedvarende brug. Efter flere timers kontinuerligt spil har jeg stadig ikke oplevet nogle gener, men håndstillingen føles ikke helt naturlig. Det er dog svært at spå om mit håndleds fremtid, så baseret på min nuværende oplevelse med keyboardet, kan jeg varmt anbefale Apex, der til prisen virker som et fornuftigt valg.

Steelseries Apex Gaming Keyboard har en vejledende pris på 749,- kr., men er pt. set ned til 680,- kr. De komplette tekniske specifikationer kan læses hos Steelseries.

8 /10

About the author

Malthe Wandall-Holm

Malthe Wandall-Holm

Contributor

Dette er den oprindelige kattemand. Behåret og blød. Som at leve inden i en bjørn. Derudover er enheden der kendes som Malthe god til MOBA-genren, og er ikke bleg for at skråle ørerne af sine medspillere, når de ikke kan finde ud af 'at plante den skide ward!'.

Flere artikler af Malthe Wandall-Holm

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.