The Legend of Zelda: The Wind Waker HD - Anmeldelse

Vindens dirigent vender tilbage

Lyden af stilfærdige bølger, der let slår ind over strandens bredder, i mens solen skinner ned over enkelte måger, der bæres sagte af vinden og kun momentvis bryder stilheden med deres høje hyl.

Det er denne fredelige, nærmest idylliske stemning, man møder i Nintendos fabelagtige Zelda-spil The Wind Waker. Der er naturligvis tale om HD-remaket af Gamecube-klassikeren med samme navn, der for akkurat 10 år siden så dagens lys.

I The Wind Waker indtager spilleren rollen som en af Nintendos mest anerkendte og elskede heltefigurer, Link. Den nådige helt er ganske ung, da han første gang drager ud på det store ocean i sin søgen efter den enorme fugl, der har kidnappet hans lillesøster Aryll. På hans rejse ud i det ukendte møder han alt fra venskabelige pirater og snot-dryppende unger til alverdens monstre og ubehageligheder, som lurer bag hvert et hjørne ført under den onde ukendte Ganon.

I takt med historiens udvikling kommer man uundgåeligt forbi de grotter og huler, der følger forriges Zelda-titlers stil, fyldt med gåder, skatte samt stygge fjender. Til at nedkæmpe disse har du dit trofaste skjold og sværd, og et kampsystem der sidder lige i skabet.

En række angrebsmuligheder bliver muliggjort, og i takt med de udføres, opstår en opkvikkende melodi, der kontinuerligt afspilles, så længe dine angreb træffer fjenden. De sammenhængende toner driver derfor spilleren til at ramme sin modstander, og advarer imod indkommende angreb fra modparten, hvilket giver en snedigt implementeret hjælpende effekt. Hvorfor senere spil ikke har holdt ved dette koncept, er i sandhed en gåde.

Den nådige helt er ganske ung, da han første gang drager ud på det store ocean i sin søgen efter den enorme fugl, der har kidnappet hans lillesøster Aryll.

1
Jeg troede aldrig dagen skulle komme, hvor jeg tog imod ordre fra en talende drage-båd.

The Wind Waker HD udnytter Wii U'ens gamepad pragtfuldt ved at flytte alle menuer og større grænsefladeikoner ned på den håndholdte skærm. Ens genstande, kort og hovedmenu er derfor lige ved hånden, bogstaveligt talt, og selve skærmen er efterladt forholdsvist bart til ren gameplay. På det grundlag bliver spiloplevelsen mere flydende, da adskillelsen af ens direkte handlinger og passive muligheder fungerer ganske godt.

Første gang vores unge helt træder om bord på sin helt egen skude, der for øvrigt er de røde dragers konge, får man virkelig et indblik i den kæmpe verden, man befinder sig i. Guderne har valgt at oversvømme det ellers velkendte Hyrule, dette i et forsøg på at hindre Ganon i at overtage landet. Man opholder sig derfor ved et kæmpe ocean, kaldet The Great Sea.

Som resultat af dette bliver spilleren plasket direkte ind i et af spillets hovedmekaniker, udforskning. Ved hjælp af en lille tryllestav kaldet The Wind Waker (heraf titlen), kan man frit ændre vindens retning, og derfor bestemme præcis, hvor ens sejl og båd skal ende.

Selvom det på ingen måder er Skyrim- eller GTA-størrelse, er det imponerende, hvor meget indhold Nintendo har smækket i.

2
Der er vand lige så langt øjet rækker!

I det store hav findes en del øer, man kan undersøge, som ligger uden for fortællingens hovedplot. Alle disse små stykker land har deres egen side-mission og/eller fortælling, der i sidste ende giver bonus i form af Rupees, diamanter i alle regnbuens farver, der fungerer som spillets valuta, eller andre værdier, der gør rejsen for Link nemmere.

Det tager en rum tid at besøge alle disse steder, da universet er enormt, men det er ikke desto mindre en af kvaliteterne ved spillet; at sætte sejl mod ukendte kyster uden at vide, hvad der venter. En rejse diagonalt over kortet tager lidt over et kvarter, og selvom det på ingen måder er Skyrim- eller GTA-størrelse, er det imponerende, hvor meget indhold Nintendo har smækket i, især taget spillets produktionsår i betragtning.

Selve sejladserne, dog, bliver hurtigt en anelse ensformige, da de sjældent veksler i oplevelse. Nintendo forsøger at skabe spænding ved at introducere en række begivenheder, såsom venlige både, der sælger ting, eller fjender og hvirvelstrømme, der håber at knuse Links båd, men blandt disse er der meget få variationer, hvilket gør at de gentager sig mange gange.

Det visuelle udtryk af spillet er præget af renderingstypen celshading, som er en beklædning, der påføres 3d-objekterne i spillet, hvilket giver dem et mere håndtegnet udseende.

3
Selv Link lader underkæben hænge til disse utrolige omgivelser.

Heldigvis kan man i mellemtiden nyde de afsindigt flotte omgivelser på ens rejse. Det visuelle udtryk af spillet er præget af renderingstypen celshading, som er en beklædning, der påføres 3d-objekterne i spillet, hvilket giver dem et mere håndtegnet udseende, som senere set i League of Legends.

Dette grafiske designvalg, som The Wind Waker pionerede, i den høje opløsning, som spillet afvikles i på Wii U, er med til at sætte en hel unik stemning. En forfriskende følelse af frihed og tryghed vælder igennem spilleren, når man bevæger sig rundt i de grafisk bløde og varme omgivelser.

Få spil formår at vække en stemning af eventyr og heltemod som Zelda-spillene, og The Wind Waker er ingen undtagelse. Det er som igen at være et barn på 10, der for første gang træder de varsomme skridt alene ud i vildnisset. Hver gang Wii U-controlleren tages i hånden, opnår man en følelse af frygtløshed, og man føler samme ubekymrede, nærmest dumdristige heltemod, som drengen i de grønne klæder, man kontrollerer, dækker over.

Få spil formår at vække en stemning af eventyr og heltemod som Zelda-spillene, og The Wind Waker er ingen undtagelse.

4
Toon-Link, Teen-Link... Intet slår BADASS LINK!

The Wind Waker er yderligere spækket med en kæk humor, der formuleres igennem karakterernes udtryksfulde mimik, som igennem små særligheder og anekdoter giver sig til kende. Om så Link føler sig ilde til mode, vred, konfus, eller søvnig, bliver det vist med et glimt i øjet, og en karismatisk kækhed spillet mestrer.

I eventyr skal der være plads til det hele, sjov og gøgl til det ramme alvor. The Wind Waker formår fortsat at give spilleren frie tøjler inden for dets vidunderlige univers. Om man er til grise- eller boomerang-kast, sørøver- eller sænkeslag-skib, er dette HD-remake fyldestgørende for alle med eventyrlyst i maven!

9 /10

Læs om vores karaktersystem

Jump to comments (0)

About the author

Emil Elsberg

Emil Elsberg

Contributor

For Emil er der ikke meget der slår Silent Hill og David Lynch Spil er noget Emil holder af, og har siden sin tidligere barndom spillet alt fra humoristiske klassikere, til brutale gyser spil. Til dagligt lusker han rundt ude på ITU, hvor han er i gang med at tage en bachelor i Digitale medier og design.

Relateret indhold

The Last Guardian anmeldelse

Bliver dit julegaveønske en katteørn fra The Last Guardian?

AnbefaletWatch Dogs 2 - Anmeldelse

Hipster-hackerne overtager Californien!

AnbefaletHITMAN - Anmeldelse og Interview

Første sæson af Hitman er netop afsluttet, og nye eventyr med Agent 47 venter forude. Vi var et smut forbi IO Interactive for at spille sidste kapitel, og fik samtidig en snak med Online Director Torben Ellert, og Community Content Manager Travis Barbou

Rise of The Tomb Raider: 20 Year Celebration Edition - Anmeldelse

Lara Croft har ledt efter den hellige gral i mere end et år, lad os se om hun finder den på Playstation 4.

AnbefaletDragon Quest Builders - Anmeldelse

Byg dit eget japanske rollespil!

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading