Røde Kors vil regulere voldelige spil

Krigskonventioner skal også gælde i den virtuelle verden

1
Skal Genevekonventionen også gælde i computerspil? Det mener Røde Kors.

Krigskonventioner skal også gælde i det digitale rum, så klar er meldingen fra Røde Kors, der mener, at den højnede realisme af computerspillenes simulationer fordrer politisk handling.

Verdens største humanitære organisation mener ikke, det er etisk forsvarligt at computerspil tillader handlinger, der under Genevekonventionens forskrifter ville betragtes som en krigsforbrydelse.

Står det til dem, bør spildesignerne forme deres spil, således virtuelle krigsforbrydere omgående straffes af systemet, dette for ikke at fostre uetiske handlemåder, der eventuelt risikerer at slå igennem i den virkelige verden også.

Røde Kors, nemlig, argumenterer for, at størstedelen af spillerne af de populære krigsspil såsom Call of Duty og Medal of Honor er unge mænd, og at en stor del af disse og gør eller planlægger at gøre karriere inden for militæret.

- Computerspil, der i den ene eller anden form repræsenterer en slagmark, læner sig efterhånden tæt op ad virkelighed. Faktisk kan det være svært at skelne virkeligheden fra den digitale, og derfor bliver vi nødt til at sikre, at gældende krigskonventioner også er reflekteret her, lyder det fra Francois Senechaud, medlem af Røde Kors' internationale komité, i et interview med BBC.

- At angribe en civilbefolkning, som vi ser det i Syrien, er en krigsforbrydelse, uddyber BBC. Dem, der udøver sådan praksis, risikerer at blive stille for en krigsforbryderdomstol. I computerspillenes verden kan man straffrit skyde mod alt og alle.

Røde Kors foreslår, at spildesignere indbygger regler for etisk forsvarlig krigsmageri i deres spil, hvilket der indtil videre er kommet et samarbejde med tjekkiske Bohemia Interactive, producent af et af markedets mest realistiske krigsspil Arma 3, ud af. I den nye version af deres spil har de eksempelvis gjort således, at medsoldater skyder igen, hvis de bliver angrebet af deres egne, dette for at modvirke sådan en opførsel fra spilleren.

En god, nødvendig eller dum idé, at organisationer som Røde Kors blander sig i den kommer- cielle spiludvikling? Giv dit besyv med nedenfor, hvor du også kan se indslaget fra BBC.

Jump to comments (12)

About the author

Mark Elsberg

Mark Elsberg

Redaktør

Mark er vores inkarnerede Nintendo-mand. Nintendo Boy, driller vi ham med. Men det falder altid lidt i baggrunden, når han giver igen med sit teknologiske vokabularium og øser ud af sin viden om, hvad der egentlig er inde i Mario eller næste generations konsoller. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Relateret indhold

Bulletstorm: Full Clip Edition

"Hey dicktits, this game ain't gonna pre-order itself!" - Grayson Hunt 2011.

MASS EFFECT: ANDROMEDA - Official Gameplay Trailer

Mass Effect er snart klar til den sidste generation af konsoller og pc.

Vender Duke Nukem tilbage?

It's time to kick ass and chew bubblegum, and we're all out of gum.

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands: Freedom Of Choice

Ubisoft har lagt en video online, hvor de går lidt mere i dybden, med det kommende Ghost Recon spil.

System Shock remake udskudt til 2018

Remaken af det klassiske System Shock er blevet udskudt til 2018.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (12)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading