Mørk spilklassiker genopstanden fra de døde

Shadow Man vakt til live på GOG

1

Immortal Voodoo Warrior, Taker of Souls, Lord of Deadside.. The Shadow Man!

Således lyder ordene i introduktionen til det nu re-inkarnerede gyserspil fra 1999, Shadow Man.

Spillet, der for alvor satte 3D-gyserspil på landkortet, er atter klar til at bringe gys og gru i gaden; med sin skumle og paranoia-inducerende atmosfære, outrerede fjendegalleri og bizarre voodoo-univers. Og helten, i de stramme cowboybukser og kulsorte tea-shades, krydser igen grænsen til de dødes domæne.

Shadow Man er netop genudgivet på distributionstjeneste GOG, komplet med understøttelse af moderne styresystemer. Det er første gang, den hedengange klassiker ser udgivelse siden Acclaims oprindelige lancering i juli måned 1999.

Spillet er løst baseret på tegneserien af samme navn fra Valiant Comics, der også havde indflydelse på spiludviklingen. For sin tid og budget var det imponerende, at det mønstrede et salg på flere end 1 millioner eksemplarer.

Shadow Man var revolutionerende på en række punkter, herunder muligheden for at bære våben i begge hænder. Derudover var spillets kæmpeunivers opdelt i en mørk og lys udgave, som man mere eller mindre frit kunne skift mellem. Udover det kunne man gennemføre spillets 15 kapitler stort set som man ønskede, kun afgrænset af hvor mange mørke sjæle man besad (som bruges til at tilgå nye områder).

I 2002 udkom spillet første og eneste efterfølger kaldet Shadow Man: 2econd Coming, som dog ikke blev den store succes, hverken kritisk eller salgsmæssigt. Faktisk betragter de færreste spillet som kanon.

Shadow Man står til $5.99 (ca. 30 kr.), og med i købet får man bl.a. det gennemførte soundtrack fra spillet, og det karakteristiske kort, man i dén grad for brug for, når man skal rejse på tværs af dødsriget.

Jump to comments (0)

About the author

Emil Elsberg

Emil Elsberg

Contributor

For Emil er der ikke meget der slår Silent Hill og David Lynch Spil er noget Emil holder af, og har siden sin tidligere barndom spillet alt fra humoristiske klassikere, til brutale gyser spil. Til dagligt lusker han rundt ude på ITU, hvor han er i gang med at tage en bachelor i Digitale medier og design.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading