Spiludvikleren MogoTXT som holder til i San Francisco har forsinket det kontroversielle spil Gridiron Thunder, som udkommer eksklusivt til den Android-baserede Ouya platform. Det er forsinket med to uger og MogoTXT har frigivet en ny gameplay video som viser den seneste udgave af spillet, se videoen nederst i artiklen.

Spillet udkommer d. 30. september i år, og MogoTXT udtaler at forsinkelsen skyldes at de vil tilføje flere features og gøre spillet mere finpoleret inden udgivelsen, fortæller de i en update på Kickstarter.

Spillet var centrum for en kontrovers over Ouya's 1 million dollar (ca. 5,5 millioner kr) store "Free the Games Fund", som lovede at støtte spil til Kickstarter-finansierede spil sålænge de var ekslusivt tilgængelige til Ouya i 6 måneder efter udgivelsen.

Kontroversen bestod i at Gridiron Thunder fik rejst næsten 2 millioner kroner fra kun 183 støtter (backers) på Kickstarter, hvilket betød at de hver i gennemsnit ydede cirka 5.000kr.

Resultatet blev at nogle iagttagere beskyldte MogoTXT for at have snydt for at få støtte fra Ouya-fonden, som fordobler beløbet de har opnået fra Kickstarter.

Udvikleren fortalte Joystiq i sidste uge at Kickstarter havde foretaget en undersøgelse og ikke havde fundet nogen tegn på at der var noget galt. MogoTXT planlægger at frigive spillet til alle Android og iOS enhederne når den 6-måneder lange eksklusivitet til Ouya slutter.

Ouya har ikke kommenteret på sagen omkring Gridiron Thunder og andre spil financieret af "Free the Games" fonden, hvilket har forbitret en række Indie-udviklere.

About the author