Spin the Bottle - Anmeldelse

Danske Knapnok Games har genopfundet en klassiker

Spin the Bottle er et selskabsspil, der er inspireret af den oldgamle hvem-peger-flasken-på-leg, men hvor den gamle leg så vidt vides blev opfundet som undskyldning for at kysse piger ved hjælp af gamle pantflasker, er Spin the Bottle et spil, hvor hele familien kan have det sjovt sammen.

1
Sød, sjov og effektiv grafik.

Spillet er udviklet specifikt til Wii U'en, og det udnytter konsollens fordele, idet man faktisk ikke behøver at have tv'et tændt, når man spiller, men kan nøjes med at bruge skærmen på tavlecontrolleren. Det hjælper gevaldigt på ambitionen om at skabe et spil, der er både intimt og hyggeligt, at man kan undvære flimmerkassen.

Konceptet går i al sin enkelthed ud på, at man lægger tavlecontrolleren mellem spillerne, der kan være mellem to og otte deltagere. Hver spiller vælger en figur, for eksempel et tusindben eller en pølse, og skriver sit navn med håndskrift på skærmen.

Så går tavlecontrolleren ellers på tur. Spillerne drejer med en rask bevægelse med pegefingeren flasken rundt på skærmen. Den snurrer, og når den står stille, peger den på en af de andre spillere.

Spillet teamer på den måde spillerne op i par. Parrene, der jo er forskellige fra gang til gang, skal så løse de opgaver, Wii U'en udstikker til dem.

2

Opgaverne er typisk finurlige og fysiske opgaver, der kræver god hånd-øje-koordination. En opgave lyder for eksempel på at balancere to af de gamle Wii Remotes mellem hænderne, mens man synkront sætter sig ned og rejser sig op igen.

En anden opgave går ud på at sætte sig på hug med ryggen mod hinanden på gulvet. Den ene spiller holder en Wii Remote over hovedet. Inden i Wii Remoten er der en sovende grævling. Den skal IKKE vækkes. Når opgaven starter, skal man stille og roligt bevæge Wii Remoten ned under benene, hvor den anden spiller tager den og bevæger den op over sit hoved. Den mindste rystelse vækker grævlingen og taber spillet.

Se videoen, hvor vi besøger Knapnok Games og spiller Spin the Bottle med dem.

Spillet er rendyrket Nintendo'sk i sit design, og sin målsætning om solid familieunderhold- ning, hvor alle kan være med og have det sjovt sammen. Ja, faktisk er det så Nintendo'sk, at man ved første øjekast tror, at det er et 'ægte' Nintendo-spil, og det skal forstås på den gode måde.

Grafisk er spillet rent og elegant med en masse charmerende detaljer overalt, og selvom det ikke er verdens største spil, så er det for de 50 kroner, det koster i den digitale Wii U-ebutik et spil, som de københavnske udviklere Knapnok Games fortjener at få succes med.

8 /10

Læs om vores karaktersystem

Jump to comments (0)

About the author

Martin Wiinholt

Martin Wiinholt

Editor-in-chief, EG.dk

Martin kan godt lide virkeligheden. Han er faktisk så opslugt af den, at han hver gang chancen byder sig opsøger den i sine favoritgenre blandt krigs- og fartøjssimulationer på pc. Er desuden set tænde for en Wii helt uden at tøve. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading