1
Den evindelige trædemølle i spil. Tæsk, tæsk, tæsk. Loot, loot, loot. Ah, nyt udstyr!

Franske Ubisoft er tilbage med et, hold fast, free-to-play, hack-and-slash, Diablo-agtigt, peg-og-klik-lignende onlinespil, der går ud på, at man kæmper sig vej gennem hundredvis af slotte designet af andre spillere, dette i jagten på stadig mægtigere udstyr. Det kalder de passende for The Mighty Quest for Epic Loot

Som ny indbygger i den svævende middelalderby Opulencia bliver du fra første færd tildelt dit eget slot, som du selv skal udforme, indrette og tilsvarende beskytte imod andre spillere, der søger dets rigdomme. Det foregår ved hjælp af fælder så som ild-spydende dragestatuer, en plaprende hær af kyllinger med stegepander på hovederne eller andre skøre påfund.

Slottet er med andre ord et kerneelement i The Mighty Quest for Epic Loot, og det skal løbende beskyttes, vedligeholdes og vigtigst af alt, opgraderes. Guldminer, bryggerier, træningslokaler, forskningslaboratorier og smede er således dele af den portefølje af bygningsværker der kan placeres i dit slot. Hver bygning hjælper dig og din helt videre på jeres eventyr.

Og hvad angår helten. I The Mighty Quest for Epic Loot kan du vælge blandt tre helte: bueskytte, ridder eller troldmand. Du skal ikke være bange for at vælge forkert, da man altid kan træne sin helt via en såkaldt heltetræner, og dermed bygge en karakter mere. Jo højere op i niveau, din helt kommer, jo flere evner får du tildelt, således du er bedre rustet til de nye udfordringer.

Du vælger selv, hvilket slot du vil angribe, så er man en modig sjæl, kan man straks gå efter de sværere slotte.

2
Universet er farverigt og tager sjældent sig selv alvorligt. Befriende, faktisk.

Som et hack-and-slash spil får du selvfølgelig også erfaring af at dræbe fjendtlige kreaturer og gennemføre et slot, der kommer i vekslende sværhedsgrader. Du vælger selv, hvilket slot du vil angribe, så er man en modig sjæl, kan man straks gå efter de sværere slotte, der måske ikke er anbefalet til ens niveau, men risikerer at aflevere særligt potent udstyr. Man kan selvfølgelig også holde sig til de lidt mindre hardcore.

Som om det ikke var nok at skulle kæmpe sig helskindet igennem de forskellige slotte, er der mange gange også tid på, hvilket betyder, at man skal spille taktisk og handle hurtigt. Kaotiske tilstande opstår, som man forsøger at nå i mål.

For at sikre, det hele ikke bliver for kedeligt og ensformigt, ja, så har Ubisoft indlagt forskellige quests, som skal gennemføres. For eksempel når den sure frø God of Goo, eller som de også kalder ham, Count Snottingham, fortæller dig, at du skal holde dig væk fra hans slot. Det bliver altså din opgave at nå til level fem og besejre frøens slot og du bliver selvfølgelig belønnet for dit arbejde. Og, ja, intet udstyr bliver nogensinde for episk til The Mighty Quest for Epic Loot.

Den milde, men dog sorte humor sætter virkelig sit præg på The Mighty Quest for Epic Loot, og derfor er det svært ikke at give dette spil thumbs-up.

3
Grænsefladen er nem at gå til med relativt få kommandoer til rådighed.

Gameplayet er i sig selv utrolig simpelt, da musen anvendes til de fleste ting, og ligesom mange andre rollespil bliver tal som 1, 2, 3 og 4 brugt til de forskellige evner og Q til en helende drik, hvis man altså har husket at lave en først i sit bryggeri.

Den milde, men dog sorte humor sætter virkelig sit præg på The Mighty Quest for Epic Loot, og derfor er det svært ikke at give dette spil thumbs-up, i hvert fald den del af det, vi har spillet.

Forvent at blive afhængig af spillet, som genren har for vane, for, ja, det er ret episk, og hvem ved, måske bliver du den nye hersker i Opulencia? Fantasien sætter ingen grænser.

The Mighty Quest for Epic Loot befinder sig i øjeblikket i et lukket alfa-stadie. Det har endnu ingen fastsat udgivelsesdato, men man kan tilmelde sig alfaen på den officielle hjemmeside.

About the author

Sheila Stormfeldt

Sheila Stormfeldt

Staff writer

Sheila er en vaskeægte fan-girl, især når snakken falder på The Sims, hvor hun ynder at bygge for derefter at dræbe både venner og bekendte. Er ved lejlighed set iført Mario-kasket og moustache, hvilket har givet hende det yndefulde øgenavn Mariohat Stormpants. Største spilbedrift var da hun romancede samtlige NPC'er i Dragon Age i én og samme gennemspilning. Har været hos Eurogamer.dk siden 2013.