WarCraft-spillere hungrer efter gamle dage

Nostalgi og fællesskab trækker i kernebrugerne

World of Warcraft. Blizzards populære masseonlinespil har været på nær alles læber de seneste otte år, og selvom det i en årrække nu har været i tilbagegang, er der fortsat millioner af eventyrere, der endnu spiller den fjerde udvidelse, Mists of Pandaria.

Og så er der dem, der ikke gider pandabjørne og bambusklædte sletter, men alligevel hænger ved i Azeroths til stadighed dragende univers. Et hastigt voksende antal brugere vælger at spille den oprindelige 2005-version, det som i daglig tale går under navnet Vanilla World of WarCraft. Dette fænomen foregår på privatservere, der, uden at være godkendt af Blizzard, driver en ældre version af spillet. Og det er populært, meget populært.

I skrivende stund vælger flere end 50.000 spillere, heraf mange danskere, at tilslutte sig de uofficielle servere. Hvorfor? Man kunne gætte på, at det skyldes en særlig nostalgi overfor spillet, som det fungerede i gamle dage. Sådan lyder det i hvert fald, da vi snakkede med en Vanilla World of WarCraft-spiller.

- Jeg spiller Vanillla WoW af mange grunde. For det første er det nye [Mists of Pandaria, red.] blevet for nemt og casual-venligt. Derudover var fællesskabet simpelthen bedre i de ældre versioner grundet den højere sværhedsgrad, forklarer 24-årige Andreas til Eurogamer.dk, der har spillet World of WarCraft siden lanceringen for otte år siden.

2
Andreas' Vanilla World of WarCraft-figur kæmper sig vej mod højeste niveau, level 60. Som man kan se, var omgivelserne, og grafikken som helhed, langt mindre detaljeret dengang.

En reaktion, der stemmer overens med tidligere World of WarCraft-udvikler Mark Kerns indtryk af spillets nuværende tilstand, som præsenteret tidligere på måneden. Kern mener bl.a., at senere versioners reducerede sværhedsgrad er til for at babysitte laveste fællesnævner, og det irriterer åbenbart en vis procentdel af de oprindelige fans.

- Grundet at Mists of Pandaria er blevet for nemt, har mange spillere udviklet en fuck you-mentalitet. Folk gør, hvad der passer dem, fordi der ingen konsekvenser er herved. De skifter bare navn eller server. Her [i Vanilla WoW, red.] spiller du kun på én server, og muligheden for at skifte navn eksisterer ikke, så gør du dig først upopulær, forbliver du upopulær, slutter Andreas.

I øjeblikket har Mist of Pandaria omkring 8 millioner abonnenter, hvilket er et frafald på 4 millioner brugere, da spillet var på sit højdepunkt. Det var lige efter den anden udvidelsespakke Wrath of the Lich King i 2008.

Selvom man ikke alene kan tilskrive et frafald på fire millioner brugere, at Blizzard har ændret designfilosofi, er det ikke ulogisk at slutte, at en vis procentdel heraf er stoppet, eller søger mod privatservere, på baggrund af dette. Og den sidste har næppe sluttet sig til.

1
Sådan så login-skærmen ud i det oprindelige World of WarCraft. En version, som et stigende antal brugere søger mod via uofficielle servere, dette for at genfinde spillets originale ånd.

Jump to comments (2)

About the author

Emil Elsberg

Emil Elsberg

Contributor

For Emil er der ikke meget der slår Silent Hill og David Lynch Spil er noget Emil holder af, og har siden sin tidligere barndom spillet alt fra humoristiske klassikere, til brutale gyser spil. Til dagligt lusker han rundt ude på ITU, hvor han er i gang med at tage en bachelor i Digitale medier og design.

Relateret indhold

Pokémon Go får daglige bonusser

En grund til at logge ind på Pokémon Go hver dag?

FF14 får ny udvidelse kaldet Stormblood

Men spiller du på PlayStation 3, skal du opdatere til PC eller PlayStation 4.

Norsk minister spiller Pokémon Go under tale af kollega der spillede Pokémon Go

Når chancen byder sig for at fange en Snorlax, så tager man den da!

Pokémon Go-spiller slået ned for åben skærm

OBS: Pas på dig selv, når du går rundt i mørke områder.

En halv million har downloaded falsk Pokémon Go-app

Læs med, hvis du bruger Android og har downloaded guides til Pokémon Go.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading