Spekulationerne om de første resultater af den nye aftale mellem Electronic Arts og Disney, der giver udgiveren ret til at lave videospil baseret på Star Wars-licensen, tager til.

En højtstående del af EA, økonomidirektør Blake Jorgensen, udtalte til teknologikonferencen Stifel 2013, at udsigterne til at kunne lave et nyt Star Wars: Battlefront er 'meget spændende'.

Det blev ikke sagt som en konkret annoncering af et nyt Battlefront, men som mere end blot en hentydning i så stort og officielt et forum.

- Eksempelvis er muligheden for at lave et nyt Battlefront, som jo har været et meget populært Star Wars-spil, sammen med mange af de andre traditionsrige serier, meget spændende, udtaler han.

At netop Battlefront kunne være et af de første EA-spil, kommer af, at et Star Wars: Battlefront III efter sigende var langt henne i udviklingen (nogen siger endda 99% færdigt), da det blev skrottet. I så fald burde EA relativt hurtigt kunne færdiggøre projektet og sende det ud på markedet.

Det blev også lovet, at de kommende EA-spil ikke bliver baseret på konkrete film i sci-fi-serien, men at de i stedet tager udspring i andre aspekter.

Jorgensen forventer også, at selve Disneys opprioriterede indsats for Star Wars-universet vil smitte af på EA's omsætning. Med mindst én Star Wars-film hvert år bliver der massiv interesse for alle merchandiserelaterede produkter, heriblandt spil.

EA har ladet DICE oprette et hold i Los Angeles, som udelukkende skal lave Star Wars-spil.

Spil der omtales i artiklen

About the author

Christian Kruse

Christian Kruse

Contributor

Christian har skrevet om computerspil i 10 år og har set alle ender af branchen: som teenager på jagt efter gratis spil, som chefredaktør for Boomtown-imperiet og som highbrow spilanmelder på Politiken. I denne periode brugte han sin fritid på en uddannelse som læge, og kl. 4 om natten har du lige så stor chance for at møde ham i en skadestue i Jylland som i et spil Civilization. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009 for at bringe et nyt spilsite til tops i den støvede og fastgroede danske spilbranche.

Flere artikler af Christian Kruse