Sony har lært lektien af det høje omkostningsniveau ved Playstation 3 og har derfor skræddersyet sin næste maskine, Playstation 4, til at vige udenom afgørende tab.

Set over både det korte og det lange løb forventer Sony ifølge nye udtalelser, at Playstation 4 bliver en overskudsforretning.

- I modsætning til Playstation 3 forventer vi ikke nogle store tab med lanceringen af Playstation 4. Med PS3 udviklede vi Cell-chippen internt, og det blev dyrt, da vi både skulle udvikle teknologien og fabrikkerne. Denne gang har vi genanvendt eksisterende teknologi og udliciteret fremstillingsprocessen til vores partnere, så vi ikke bruger for mange ressourcer internt, siger Masaru Kato, der er økonomidirektør hos Sony.

Det var i forbindelse med Sonys seneste regnskab, at Kato offentliggjorde de fortrøstningsfulde prognoser. Sonys investorer og øvrige brancheanalytikere har store forventninger til Playstation 4, da det kan være ét af de produkter, der kan vende Sonys langvarige nedtur. Årsregnskabet bød på et overraskende overskud grundet frasalg af aktiver og en svag yen, men i de seneste mange kvartaler har bundlinjen været rød.

I spilsektionen var omsætningen dog faldet med 12,2%, ligesom overskuddet var nede med hele 94% i forhold til sidste finansår. Sony forventer et øget volumen som følge af PS4-lanceringen, men næppe ensbetydende med, at afdelingen for Playstation-spil får et voksende overskud i det kommende finansår.

Bundlinjen vil blive presset af øgede marketings- og udviklingsomkostninger.

About the author

Christian Kruse

Christian Kruse

Contributor

Christian har skrevet om computerspil i 10 år og har set alle ender af branchen: som teenager på jagt efter gratis spil, som chefredaktør for Boomtown-imperiet og som highbrow spilanmelder på Politiken. I denne periode brugte han sin fritid på en uddannelse som læge, og kl. 4 om natten har du lige så stor chance for at møde ham i en skadestue i Jylland som i et spil Civilization. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009 for at bringe et nyt spilsite til tops i den støvede og fastgroede danske spilbranche.

Flere artikler af Christian Kruse

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce