Wargaming har lagt sag an mod skaberne bag Project Tank, et kinesisk spil som tilnærmelsesvist er en klon af World of Tanks. Project Tank har ligefrem kopieret de historiske friheder og de opfundne tanks fra World of Tanks.

Project Tank, der også kendes som Tank Grounds War og Ground War Tanks, er udviklet af de kinesiske firmaer Changyou og Gamease.

Ifølge Wargaming er Project Tank et uoriginalt spil, som minder forstyrrende meget om World of Tanks (via Polygon, som har gravet sagen op). Project Tank har eftersigende kopieret både plot, tema, dialoger, stemning, omgivelser og karakterer fra World of Tanks, samt lavet direkte kopier af tanks og andet i spillet.

Der hvor det virkeligt skinner igennem at Project Tank er en kopi, er de tilfælde hvor de har kopieret tanks, som aldrig har eksisteret i virkeligheden, men er opfundne til World of Tanks.

Project Tank ligger dog ikke helt passiv hen og tager imod den kritik. De har udtalt at Wargaming har saboteret deres projekt hele vejen i gennem, og at de føler sig "chokeret og mobbet". Desuden siger de at de aldrig havde intentioner om at udgøre en trussel for World of Tanks, og at de synes det er underligt at et så småt spil som deres overhovedet er en bekymring for Wargaming.

About the author

Mads Madsen

Mads Madsen

Contributor

Mads Madsen er vores hardcore League of Legends gamer, hvor han helst render rundt og forgifter fjenderne som Singed eller Teemo. Når han ikke er logget ind i LoL spiller han co-op spil med vennerne på PS3 eller spiller Indiespil fra Steam. Desuden hopper han gerne omkring i Europa for at prøve de nyeste spil. Sideløbende med dette får han tid til at studere guitar på musikkonservatoriet i Esbjerg. Har været hos Eurogamer siden 2012

Flere artikler af Mads Madsen