Opdatering: Det er lykkes Torben at få hans karakter Jernmand i level 90. Han skal have stort tillykke herfra. Det er en bedrift der ikke er mange der kan prale af. We salute you.

3

Original historie: Der var engang, det tog dage, hvis ikke uger, at nå højeste niveau i World of Warcraft. Jeg mindes mange, lange nætter foran skærmen, dette i endeløs kamp mod Azeroths udskud. En sej, men alligevel overkommelig opgave, som stadig mægtigere magisk udstyr gjorde det nemmere at betvinge selv de stærkeste fjender.

Ja, var det ikke for min tunge pladerustning, fortryllede hjelm og nyslebne klinge, var højeste niveau formentlig en uopnåelig bedrift. Og så måske alligevel ikke...

For nogen, nemlig, er det blevet en udfordring i sig selv; at nå hele vejen fra grøn nybegynder til erfaren mester uden hjælp fra universets portefølje af magisk udstyr. Hvad sværere er, dette skal ske bl.a. uden at dø en eneste gang.

Dette kaldes The Iron Man Challenge. En grænsende til masochistisk udfordring, kun de dygtigste og mest dristige World of WarCraft-spillere tør begive sig ud på, og som endnu færre formår at gennemføre. I skrivende stund er det kun to amerikanere, der er nået hele vejen til tops, men de får, måske, snart følge af en dansker.

Dansker kan blive den kun trejde i verden der gennemfører

Han hedder Torben "Turbo" V. Hansen, i World of WarCraft meget passende Jernmanden, og han kan altså blive den blot tredje, der gennemfører, herunder den første europæer.

"Der er mange måder at gennemføre sin Iron Man på. Det er først og fremmest en personlig challenge," fortæller Torben til Eurogamer.

"De to "legit" level 90 [dem, der har gennemført udfordringen, red.] har spillet en del mere safe, end jeg har valgt. Allerede i level 88 havde jeg lavet mere skade end de to tilsammen. Men for mig har det været afgørende at kæmpe hele vejen, løbe en risiko ved at være i kamp.

Derfor leveler jeg også væsentligt hurtigere end de fleste andre Iron Man-spillere. Jeg spiller ikke kun, når jeg er rested [når ens figur er udhvilet og derved tjener hurtigere erfaring, red.], venter ikke i byen, til der er sikre dailies [dagligt tilbagevendende, sikre udfordringer, red.] eller events, men er ude og slås hele vejen."

Som Torben nævner, vælger mange Iron Man-udfordrere en mere sikker tilgang, hvor de tjener erfaring udelukkende ved at lade deres kæledyr kæmpe, og altså selv holder sig på sikker afstand, f.eks. nær en by.

"Den ene af de to "ikke legit" [Iron Man-triumfanter, der ikke har fulgt reglerne til punkt og prikke, red.] har brugt epic items [magisk udstyr, red.] der udover stats bl.a. har xp buff, og den anden er levelet alene ved Pet Battles, som nu giver xp, og som du kan lave uden at forlade byen, hvor du er safe. Han er blevet level 90 med to mob-kills [alias for spillets fjender, red.]," fortæller Torben videre.

Tidligere erfaring fra Diablo 2

Det er ikke første gang, Torben tager en svær spiludfordring op. Før World of Warcraft Iron Man Challenge prøvede han kræfter med Diablo 2's Hardcore-niveau, hvor det er game over, første gang man dør. I denne udfordring nåede Torben op blandt de 20 bedste spillere i verden, så konceptet er ikke nyt for ham, selvom der også er store forskelle de to spil imellem.

"Det er en helt anderledes spilleoplevelse, og så er det en personlig og individuel udfordring. Havde jeg ikke opdaget Iron Man Challenge, var jeg nok stoppet med WoW," slutter han.

Man kan følge med i Torbens spændende eventyr på den officielle World of WarCraft Iron Man Challenge-hjemmeside, hvor han altså går under navnet "Jernmand".

1
2

About the author

Mads Madsen

Mads Madsen

Contributor

Mads Madsen er vores hardcore League of Legends gamer, hvor han helst render rundt og forgifter fjenderne som Singed eller Teemo. Når han ikke er logget ind i LoL spiller han co-op spil med vennerne på PS3 eller spiller Indiespil fra Steam. Desuden hopper han gerne omkring i Europa for at prøve de nyeste spil. Sideløbende med dette får han tid til at studere guitar på musikkonservatoriet i Esbjerg. Har været hos Eurogamer siden 2012

Flere artikler af Mads Madsen

Kommentarer (8)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

World of Warcraft: Cataclysm

Stadig din tid værd i guld?

World of Warcraft: Mists of Pandaria: Anmeldelse

En ny udvidelsespakke til World of Warcraft skal samle de vestlige og asiatiske spillere. Lykkes det, og er den bedre end Cataclysm?

Warcraft er den største spilfilm nogensinde

Duncan Jones er klar til en efterfølger.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce