Til næste år vil det være ti år siden, at id Software udsendte det seneste Doom-spil i 2004. I dag bekræfter rettighedsindehaverne fra Bethesda, at Doom 4 stadig er på vej, men at holdet er startet forfra med hele projektet. Derfor er det både forsinket og uvist hvornår vi hører mere, og hvornår spillet i det hele taget kan forventes på markedet.

Det er spilhjemmesiden Kotaku, der har fået fat i oplysningerne fra Pete Hines. Han er vice president for marketingsafdelingen i Bethesda.

- Vi havde en tidlig udgave af Doom 4 oppe at køre, men den viste ikke nok kvalitet og spænding til at id og Bethesda kunne forsvare det for Doom-fans verden over. Derfor er id Software nu startet forfra med en ny udgave af Doom 4, som netop skal hæve standarden for spillet og hele serien. Når vi er parate til at fortælle mere, vil vi selvfølgelig gøre det, udtaler han.

Anonyme kilder, som i 2011 var tæt på udviklingen af den tidligere Doom 4-udgave, beskrev den som alt for inspireret af Call of Duty og blottet for klassiske Doom-elementer. Onde tunger gav tilmed spillet øgenavnet 'Call of Doom', fordi mange af scenerne var scriptede og ens, hvis man spillede dem forfra.

En anden kilde har samtidigt med interviewet fortalt, at Bethesda har skrottet enhver tanke om Rage 2. I stedet er alle ansatte i id Sofware sat på Doom 4-opgaven, fordi det første Rage hverken imponerede anmelderne eller forbrugerne.

Forhåbningen er, at en mere fokuseret tilgang skal sikre Doom 4 samme salgstal som Elder Scrolls: Skyrim.

I slutningen af sidste år dukkede en stribe billeder op fra den droppede udgave af Doom 4. Grafikken kan derfor ventes at blive flottere med den nye reboot-udgave.

Du kan få et nostalgisk tilbageblik på hele serien, der var ekstremt kontroversiel i midten af 90'erne, i Eurogamer.dks Doom-tilbageblik.

About the author

Christian Kruse

Christian Kruse

Contributor

Christian har skrevet om computerspil i 10 år og har set alle ender af branchen: som teenager på jagt efter gratis spil, som chefredaktør for Boomtown-imperiet og som highbrow spilanmelder på Politiken. I denne periode brugte han sin fritid på en uddannelse som læge, og kl. 4 om natten har du lige så stor chance for at møde ham i en skadestue i Jylland som i et spil Civilization. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009 for at bringe et nyt spilsite til tops i den støvede og fastgroede danske spilbranche.

Flere artikler af Christian Kruse

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Doom genoplives som mod til Doom 3

Genoplev din barndom i vaskeægte 3D

Doom kan selvfølgelig køre på pengeautomater

Fungerende maskiner der ikke kan køre Doom nærmer sig 0

Todd Hollenshead forlader id Software

17 år i legendarisk firma, nu er det slut

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce