Vi har kendt til Assassin's Creed 4: Black Flag i mange dage. Hvis Ubisoft var et skib, havde det faktisk taget så mange vand ind på nuværende tidspunkt, gennem sit gennemhullede skrog, at det ville synke til havets bund. Det giver en mærkelig atmosfære, når der sidder hundredvis af journalister foran den første fremvisning af et spil, der allerede snakkes om på internettet. Vi kendte alt til tidsalderen, hovedpersonen og landkortet. Det ville hedde Assassins Creed 4: Black Flag og foregå anno 1715 i Karibien.

Det var derfor med en blanding af forventning og forudsigelighed, at Ubisoft forleden viste spillet frem for spilpressen. Det begyndte, faktisk lidt bizart, med en lang monolog, der opridsede seriens hidtidige fortælling. Vi blev bedt om at huske Altaïr, Ezio og Connor. Javel, men nu er det ikke svært at glemme et spil, som er knap et halvt år gammelt. Ubisoft er endda ikke færdige med Den Amerikanske Revolution, når King Washington DLC'et snart får premiere.

Derefter kom forløsningen. Afsløringen af Assassin's Creed 3: Black Flag, som blev annonceret med et piratlogo og en masse gode detaljer om spillet. Overordnet set er det en blanding af en Ezio-agtig hovedperson ala Assassin's Creed 2 og store, åbne havlandskaber i stil med Nintendo-spillet The Legend of Zelda: The Wind Waker. Man skal ikke længere lade sin sejlads begrænse af faste missioner. Indsejlingen til et nyt område foregår uden pauser, og Ubisoft lover en frygtløs og karismatisk hovedperson i Edward Kenway. Han kan kaste sig alene over på fjendens skibe, dræbe deres besætning og stjæle skibenes skatte.

Ubisoft lød vældigt begejstrede, da de pointerede, at der vitterligt ikke kommer loadingskærme i 4'eren. Der vil dog stadig være enkelte, når du påbegynder en mission, men grænsen mellem sø og land er ikke længere til stede. Det må siges at være positivt, for i Assassin's Creed 4 kommer du til at tilbringe meget tid på det åbne hav, når du rejser mellem spillets tre store hovedhavne og de op mod 50 øvrige steder, du kan besøge.

Black Flag bevarer også en del for landkrabberne, for det ville jo ikke være et Assassin's Creed uden store byer at udforske. Denne gang er byerne 1700-talsudgaver af Havana, Kingston og Nassau. Disse skal udgøre hhv. en europæisk-inspireret by ala Firenze, en britisk by ala Boston og en piratbefængt by på Bahamas. Pirateriet skal ikke forstås som Peter Pan-halløj, men derimod som en historisk korrekt udlægning af piraternes guldalder. Der var faktisk mange pirater, der organiserede sig i alliancer efter klassisk europæisk tanke. Mange havde også ambitioner om at skabe et demokrati i Karibien. Ubisoft læner sig op ad historien med klassiske pirater som Blackbeard, Calico Jack, Anne Bonny og Charles Vane.

Endnu ved vi dog ikke, hvordan selve fortællingen om Assassins mod Templars flettes ind i dette. Det er trods alt det, Assassin's Creed handler om. Vi har indtil videre set én trailer med Blackbeard, der beskriver Kenway som en frygtet mand i de karibiske kredse. Ubisoft beskriver ham som en assassiner opfostret i et piratmiljø. Han er direkte, næsvis, klog og karismatisk. Faktisk minder han meget om Ezio og knap så meget om Connor. Til gengæld er han også egoistisk, rebelsk og ret dumdristig; i traileren ser vi sågar, at han snigmyrder en mand for at erobre dennes kvindelige ledsager.

3
Kenway skal ud i junglen.

Forandringen vil uden tvivl fryde i forhold til den flade Connor, der tvang lidt grå toner ned over AC3. Det forlyder dog, at Kenway bliver mere moden i løbet af Black Flag, når han opdager, at livet og skæbnen byder på andet end sejlads og pirateri. Før vi når så langt, kan alle gamere se frem til det største Assassin's Creed-spil nogensinde. Selv ikke 3'eren kan måle sig med det omfang, Ubisoft lægger for dagen med det nye spil. Udvikleren bygger 50 steder at besøge, lige fra storbyer til smuglergrotter, fiskerbyer og tobaksplantager. Hvert enkelt sted har unikke genstande og opgraderinger for dig at erobre. Det læner sig meget op ad Sid Meier's Pirates!, hvor du også besøgte forskellige byer for at handle, rekruttere mænd og opnå alliancer med områdets mange folkeslag.

Det bliver endda muligt at gå på opdagelse under havoverfladen. Du kan iføre dig en dykkerklokke (ja, de fandtes dengang?) og tage med Kenway på jagt efter skjulte skatte. Ubisoft glemmer heller ikke Far Cry 3, for du kan gå på jagt i den vilde natur og sågar dræbe hajer. For at undgå ensformigheden i at sejle på havet, er der også mange spontane begivenheder at gå i gang med. Til hver en tid kan du folde en kikkert ud og få øje på ekstra missioner og tilfældige events. Det kan være ukendte øer eller flåder.

Ud over Kenyway er 'Jackdaw' den anden hovedperson i Assassin's Creed 4: Black Flag. Det er Kenways skib, som vokser i takt med, at du kommer igennem spillets missioner. De hårde fakta lyder på 60 meter i længde og 26 sejl. Den er noget kraftigere end Aquila i AC3. Du begynder med seks kanoner, men kan nå op på 50 og sågar opgradere disse til målrettet at ødelægge sejl og dræbe fjendens besætning. I kamp kan du også bruge førnævnte kikkert til at finde huller i fjendens forsvar og analysere, hvad der gemmer sig af skatte i lasten. Fjendens skibe bliver mere alsidige, så de ikke kun angriber ved at skyde dig. Nogle andre vil bevidst gå efter at borde dit skib eller ved sejle ind i dig.

4
Måske holder fjenderne op med at forsvinde, straks de rammer vandet?

For at holde Jackdaw oven vande skal du sørge for hele tiden at have nok matroser. Denne gang er det ikke de typiske ledsagende assassinere, men derimod menige ansatte, som du kan koste rundt med. De dør, når de bliver ramt af en kanonkugle, og de kan sagtens blive suget op af en orkan. Og når du border et andet skib, følger de med og forsøger at overrumple fjenden. Kenway kan vælge mellem den direkte vej eller den snedige, hvor han kravler op på siden af skibet for at dræbe kaptajnen ubemærket. Men det er risikabelt.

I multiplayerdelen af Black Flag vender du tilbage til mange af de samme steder, men Ubisoft lover flere figurer, flere baner og flere game-modes. Selve fortællingen bliver åbenbart sammenkædet med nutiden, hvor du styres af en forsker hos et vist Abstergo Entertainment-firma. Det er et skalkeskjul for Templars. Vi ved endnu ikke, hvordan begivenhederne i Assassin's Creed 3 indgår i det nye spil -- hvis de overhovedet gør.

Selvom Assassin's Creed 4: Black Flag kommer kun ét år efter det enorme AC3, så virker det heldigvis ikke som et forjaget stykke arbejde. Udviklingen begyndte i sommeren 2011, og Ubisoft har involveret ni hold fra sin verdensomspændende forretning til den store opgave. Vi forventer også at se mange flere, mindre annonceringer i de næste fem måneder, frem mod spillets premiere sidst på året. Det virker som en glimrende videreudvikling af de nye ting, der kom på bordet i Assassin's Creed 3. Omfanget er imponerende, og du får formodentlig mere frihed end den stramme narrativ, der lå for dagen i 3'eren. Det skal være sjovt at spille Assassin's Creed, og det må siges at være temaet.

About the author

Tom Phillips

Tom Phillips

News Editor

Tom is Eurogamer's news editor. He writes lots of news, some of the puns and all the stealth Destiny articles.