Efter en månedlang depression med faldende salg og tabte markedsandele kom Sony i går med en uventet prisnedsættelse på den håndholdte konsol. I første omgang gjaldt prisnedsættelsen kun i Japan, men i en uddybende forklaring til Famitsu fortæller elektronikgiganten, at det er et led i en større, aggressiv politik for Vita.

Målet er at få flere mennesker til at spille Vita og sikre platformen en levetid på 10 år.

- Præcis som vores andre platforme arbejder vi ud fra en målsætning om, at Vita skal have en levetid på 10 år. Derfor skal vi gøre alt for at brede produktet ud og fortælle, hvordan vores tilbud til forbrugerne hele tiden ændrer sig. Nu har vi sat prisen ned, og det næste skridt er at have nok software. Alene med vores nuværende projekter har vi flere spil på vej end vi udgav i 2012. De vil udkomme meget jævnt over hele året, udtaler Hiroshi Kawano, chef for Sonys japanske Playstation-afdeling.

Han indrømmer i interviewet, at Sony er skuffede over Vitas nuværende salgspræstationer. Det var den primære bevæggrund for at prisnedsættelsen skulle komme netop nu. Sonys egne markedanalyser har peget på, at folk først føler sig bevidste om den egentlige underholdningsværdi i platformen, når de har konsollen mellem hænderne i et længere stykke tid. Derfor har Sony besluttet sig for at være mere aggressive med prispolitikken, hvis det siden kan betyde større spilsalg.

Det kan dog ikke udelukkes, at trækket også sker med hentydning til nattens forventede fremvisning af Playstation 4.

Det er endnu ikke be- eller afkræftet, om Vita også får et slag i prisskiltet i Europa eller USA.

About the author

Christian Kruse

Christian Kruse

Contributor

Christian har skrevet om computerspil i 10 år og har set alle ender af branchen: som teenager på jagt efter gratis spil, som chefredaktør for Boomtown-imperiet og som highbrow spilanmelder på Politiken. I denne periode brugte han sin fritid på en uddannelse som læge, og kl. 4 om natten har du lige så stor chance for at møde ham i en skadestue i Jylland som i et spil Civilization. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009 for at bringe et nyt spilsite til tops i den støvede og fastgroede danske spilbranche.

Flere artikler af Christian Kruse

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce