aerofly FS - Anmeldelse

I Schweiz går solen aldrig ned

Aerofly FS, en tysk flysimulator, havde næsten undgået Eurogamers altseende øje og det på trods af, at det allerede udkom for et par år siden. Men vi er jo samlere her omkring, vi samler på anmeldelser, og når nu vi har anmeldt Microsoft Flight, P3D og X-Plane 10, ja, så skal denne her også op på væggen.

Teknisk formåen er i bund og grund et kedeligt parameter at måle computerspil på, og alt andet for den sags skyld, men når det kommer til flysimulatorer kommer man ikke rigtig uden om det. Det er læringsværktøjer ligeså meget som det er underholdningsprodukter, og derfor bliver man nød til, for at vurdere deres relative værd, at lave en punktvis sammenligning af hvad værktøjet kan.

AeroflyFS er tysk og det mener vi på den gode måde. AeroflyFS kan en ting som de andre flysimulatorer ikke kan: man behøver ikke rode med grafik indstillinger i mere end den tid der tager at klikke på den skærm opløsning du ønsker. Og derefter er det bare... ud i det blå. Det er en kæmpe kvalitet i den niche af gaming verdenen, men er det nok?

1
Det fotorealistiske terræn er best-in-class når man kommer op i en vis højde.

Hvis man tager det fra en ende af, så kan det mange af de samme ting som konkurrenterne. Mange ting, men langt fra det hele. AeroflyFS er Schweiz, lufthavne i Schweiz, det er en lille håndfuld fly og det er funktionel grafik. Faktisk svinger grafikken lidt op og ned. Inde i flyvernes cockpit er den utrolig nok på højde med de bedste payware fly fra FSX, skygger og teksturer er mere end kompetent gjort. Desværre er cockpits i aerofly FS ikke interaktive som i alle andre flysimulatorer. Bevæger man sig udenfor begynder det at svinge lidt. Selve terrænet er fuldstændig uden teksturer, bumpmapping er ikke opfundet her, men til gengæld ser bjergene i horisonten flotte ud og den er ubegrænset. Horisonten altså. Ting som asfalten på landingsbanerne er helt glat, lufthavnene er er ikke helt Orbx kvalitet (det betyder for den uindviede at de er gode), men de er ikke dårlige.

Slutresultatet er trechifrede FPS-tal under almindelig brug: 125. Sim-fans, take heed, I ved hvad det betyder.

2
Den grafiske kvalitet af cockpits er en rar overraskelse. Desværre er de ikke interaktive.

Solen skinner altid i Schweiz. Det er i hvert fald aldrig nat. Det mener vi ikke i overført betydning: Det er aldrig nat i Schweiz. Ikke i aerofly FS, det regner aldrig, det sner aldrig, men nogen gange er det lidt tåget. Læseren fornemmer sikkert hvor vi vil hen: der er ingen sæsoner i Aerofly, men det er der nu heller ikke i X-plane, der er ikke nat flyvning og vejret er ret forudsigeligt.

Selve flymodellen, altså den matematiske simulation af at flyve der ligger til grund for den måde flyverne flyves på er til gengæld ikke helt overbevisende. Den føles... kantet, af mangel på et bedre ord. Som i: nu rammer du den kant der staller flyet, og så staller det i vildskab. Eller som i: nu flyver vi ligeud og nu drejer vi. Det er svært at beskrive med ord, som vin og god mad, men det forekommer mig, at den underliggende simulation i aerofly FS har noget vej at gå inden den er på højde med X-Plane 10 eller P3D.

3
Schweiz er et interessant valg for general aviation entusiaster som undertegnede. Høje bjerge giver svære landinger og take-offs.

Aerofly FS er et interessant bekendtskab, men svært at anbefale i forhold til P3D (licens til 50 USD) eller X-Plane 10 (80 USD for hele verden), der begge har så uendelig meget mere at tilbyde i form af mods, udvidelser og helt basal funktionalitet såsom IFR navigation, GPS funktioner, vejrforhold... De otte fly i aerofly FS, alt fra en Cessna 172, over en F-18 jet, et par svævefly og sågar en Sopwith Camel er en pudsig blanding; man kunne have ønsket mere fokus på GA fly og svævefly, når nu det handler om VFR flyvning.

Vi har hørt at folkene bag aerofly FS arbejder på næste version. Den glæder vi os til at se.

6 /10

Læs om vores karaktersystem

Jump to comments (0)

About the author

Martin Wiinholt

Martin Wiinholt

Editor-in-chief, EG.dk

Martin kan godt lide virkeligheden. Han er faktisk så opslugt af den, at han hver gang chancen byder sig opsøger den i sine favoritgenre blandt krigs- og fartøjssimulationer på pc. Er desuden set tænde for en Wii helt uden at tøve. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading