Atari lukker og slukker

Den hedengangne konsolproducent erklærer sig selv konkurs

Efter utallige år med økonomisk tumult og flere genopretningsforsøg må Atari nu erkende, at tiden er inde til at dreje nøglen om.

Firmaet, der ville have fejret sit 40-års jubilæum til sommer, har erklæret sig konkurs og skal nu igennem en administrationsproces, hvor overflødige afdelinger sælges fra for at sanere gælden og drive de rentable forretninger videre.

Siden sin grundlæggelse som Atari Inc. i 1972 er firmaet hen over årene blevet delt op i flere enheder, og det er uvist, hvordan strukturen bliver efter omlæggelsen. Bag den amerikanske del af Atari står det tidligere Infogrames fra Frankrig, der nu hedder Atari S.A.

I første omgang vil Atari sælge rettighederne til Atari-logoet, Pong, Asteroids, Centipede, Missile Command, Battlezone, Tempest, Test Drive og Backyard Sports.

- Gennem denne proces håber den amerikanske del af Atari at kunne adskille sin økonomiske fremtid fra det franske firma, Atari S.A., der agerer holding-selskab bag firmaet. Det skal gøre firmaet mere uafhængigt og skal sikre finansiering til fremtidig vækst, hovedsageligt indenfor digital distribution og mobilspil, lyder det i konkursbegæringen.

Atari blev grundlagt i 1972 og har i tidens løb været en essentiel del af spilbranchen. Ud over de nævnte arcade-klassikere oplevede firmaet et højdepunkt med Atari 2600-konsollen fra 1977. Denne maskine udbredte muligheden for at skifte spil via forskellige kassetter og har herved grundlagt hele den konsolkultur, der stadig findes i vore dage.

Jump to comments (2)

About the author

Christian Kruse

Christian Kruse

Contributor

Christian har skrevet om computerspil i 10 år og har set alle ender af branchen: som teenager på jagt efter gratis spil, som chefredaktør for Boomtown-imperiet og som highbrow spilanmelder på Politiken. I denne periode brugte han sin fritid på en uddannelse som læge, og kl. 4 om natten har du lige så stor chance for at møde ham i en skadestue i Jylland som i et spil Civilization. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009 for at bringe et nyt spilsite til tops i den støvede og fastgroede danske spilbranche.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading