Bungies næste, store satsning efter Halo, der fremover udvikles af 343 Industries sammen med Microsoft, vises frem i glimt om et par måneder.

Projektet, der indtil videre har navnet 'Destiny', vises frem for allerførste gang, når GDC-messen løber af stablen den 25.-29. marts. Det skriver udviklerne i en ny meddelelse fra Joe Staten, der er spillets design director. Han vil stå for fremvisningen for spiludviklere og -journalister.

Det vides endnu ikke, om Bungie kun viser teknisk design og artwork frem, eller om holdet er parat til at vise de første gameplayvideoer frem. Holdet har dog booket en hel time til en forelæsning for særligt indbudte. Hovedfokus bliver på Destinys nye teknologi, hvor selv de fantastiske verdener fra Halo vil virke små og klaustrofobiske til sammenligning. Det bliver også en mulighed for andre spiludviklere at lære kunsten at opbygge medrivende verdener.

Bungie kalder det et kig på deres 'fagre nye verden' (Brave New World), som holdet har kaldt projektet siden det for første gang dukkede op på rygtebørsen.

Som idé bryder 'Destiny' ikke blot med det traditionsrige samarbejde mellem Bungie og Microsoft, men også hele måden, spiludviklere samarbejder med spiludgivere. Denne gang er Activision den primære samarbejdspartner med Bungie, og kontrakten lyder ikke på et bestemt antal spil, men på en tidsperiode på 10 år, hvor Bungie skal videreudvikle produktet og løbende udvide det.

Det har sat gang i spekulationerne om 'Destiny' får en betydelig del af sin gang online, så folk eksempelvis skal abonnere på det og eventuelle udvidelsespakker for at få pengene i hus. Alt dette ventes dog først at blive præciseret, når 'Destiny' får sin første større fremvisning for offentligheden -- eksempelvis til E3-messen til sommer.

Spil der omtales i artiklen

About the author

Christian Kruse

Christian Kruse

Contributor

Christian har skrevet om computerspil i 10 år og har set alle ender af branchen: som teenager på jagt efter gratis spil, som chefredaktør for Boomtown-imperiet og som highbrow spilanmelder på Politiken. I denne periode brugte han sin fritid på en uddannelse som læge, og kl. 4 om natten har du lige så stor chance for at møde ham i en skadestue i Jylland som i et spil Civilization. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009 for at bringe et nyt spilsite til tops i den støvede og fastgroede danske spilbranche.