1

Årets strategispil var slet ikke nogen nyhed, men en tyve år gammel sag der blev støvet af og pudset op. Gammel vin på nye flasker eller en ædel drik?

De lavede ikke særlig meget om i det, men det var der nu heller ingen grund til: XCOM: Enemy Unknown er noget nær alle strategispillenes moder den nye version holdt fast i alt det der gjorde det første så mindeværdigt.

Lige fra det strategiske gameplay der er dybt, men ikke unødigt kompliceret, til de taktiske kampe hvor man klogt har holdt fast i en isometrisk, turbaseret struktur, der måske nok er lidt alt-modisch, men til gengæld er umådelig effektiv.

Læs hele vores anmeldelse her: http://www.eurogamer.dk/articles/2012-10-08-xcom-enemy-unknown-anmeldelse

Som vi skrev i vores anmeldelse tidligere på året, så fortjener XCOM højeste karakter. Ikke fordi udvikleren har gjort noget specielt godt, de har stort set undladt at ændre noget særlig i det oprindelige koncept, men fordi spillet er, og altid har været, en lækkerbisken: det besidder nøjagtig samme 'bare et slag til' mekanisme som de gamle XCOM-spil havde og der går ikke lang tid før man er fanget i en sødmefyldt skruetvinge mellem ambitionen om at kæmpe så mange kampe som muligt, holde sine soldater i live og ressourcemangel.

Se filmen om XCOM her:

Runner-up: Sword of the Stars 2: Enhanced Edition

Hvis du kan lide 4X spil, og det kan du hvis du kender udtrykket 4X, er SOTS det bedste der findes. Manualen er under stadig udvikling, så det tager tid at forstå alle aspekter af det, men hvis man har mod og mandshjerte byder SOTS på episke slag i eksotiske solsystemer mellem mægtige rumflåder.

Læs vores anmeldelse af SOTS dramaet her.

About the author

Martin Wiinholt

Martin Wiinholt

Editor-in-chief, EG.dk

Martin kan godt lide virkeligheden. Han er faktisk så opslugt af den, at han hver gang chancen byder sig opsøger den i sine favoritgenre blandt krigs- og fartøjssimulationer på pc. Er desuden set tænde for en Wii helt uden at tøve. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Flere artikler af Martin Wiinholt

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

AnbefaletXCOM: The Board Game - Brætspilsanmeldelse

En cyborg der kombinerer det analoge med det digitale

XCOM-fortsættelse lavet i Excel

Ja, Microsofts populære program til regneark

Kineser påstår at gemme rumvæsen i sin fryser

Kineser lader sig måske inspirere af XCOM - spillet om en invasion fra rummet der forsøges slået af (internet) virkeligheden i Kina

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce