En af år 2012's mest spektakulære gaminghistorier får nu en foreløbig slutning. Balladen om zombiespillet The War Z, der for mange vil stå tilbage som et skrækeksempel på dårlig kommunikation og dårlig salgsteknik, er endt med, at spillet er fjernet fra Steam med en officiel undskyldning fra Valve.

Som ansvarlig for Steam undskylder firmaet, at de gav Hammerpoint Interactive lov til at sende War Z ud på downloadtjenesten. De tilbyder at give spillerne pengene tilbage, hvis folk skulle bede om det.

Hammerpoint Interactive har siden kontroversens debut gjort meget lidt for at komme kritikken i møde, og derfor er det Valve, der tager stafetten og undskylder på hele udgivelsens vegne.

- Engang imellem sker der fejl, og det var en fejl at udsende War Z før spillet var klart. Vi undskylder for dette og har midlertidigt fjernet spillet fra Steam, mens vi samarbejder med udvikleren og bliver mere sikre på en ny version, skriver Valve i en officiel meddelelse.

Gamerne kan dog fortsat spille War Z, hvis de nåede at hente spillet inden det blev fjernet fra Steam-butikken. Hvis du ønsker dine penge tilbage, skal du blot lave en supportanmodning via Steam-hjemmesiden og vente på, at de går tilbage på din konto.

Kontroversen bag The War Z tog fart kort tid efter spillets debut. Meget af det materiale, som udviklerne havde lovet, var ikke til stede i udgaven. Hammerpoint Interactive, der stod bag spillet, kritiserede brugerne for at have misforstået budskabet og ville ikke give pengene tilbage. Læs om hele striden her.

About the author

Christian Kruse

Christian Kruse

Contributor

Christian har skrevet om computerspil i 10 år og har set alle ender af branchen: som teenager på jagt efter gratis spil, som chefredaktør for Boomtown-imperiet og som highbrow spilanmelder på Politiken. I denne periode brugte han sin fritid på en uddannelse som læge, og kl. 4 om natten har du lige så stor chance for at møde ham i en skadestue i Jylland som i et spil Civilization. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009 for at bringe et nyt spilsite til tops i den støvede og fastgroede danske spilbranche.

Flere artikler af Christian Kruse

Kommentarer (1)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

The War Z: Anmeldelse

Hvem holder råddenskaben borte?

Kontroversielt zombiespil skifter navn

Men er fortsat indvendigt råddent

The War Z ramt af lammende hackerangreb

Spillet blev taget offline og folks brugeroplysningerne er stjålet

The War Z er tilbage på Steam

Eftersidningen er slut

DayZ-holdet stadig præget af The War Z

Plagiatarbejdet skaber også problemer hos Bohemia

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce