Rumvæsner, forskning, militær, vanvittige våben og teknologier, verdensomspændende strategi. Hvilken mand ville ikke allerede være oppe at køre? Hvis det ikke er nok, så kan vi tilføje, at det nye XCOM er et af de bedste turbaserede strategispil, der nogensinde er lavet. Man kan sidde i ro og mag og tænke over den næste handling, men adrenalinen kommer til at pumpe voldsomt, hver eneste gang, du afslutter din tur. XCOM lader dig nemlig aldrig komme sovende til sejren.

Ud over de enkeltstående missioner har spillet også en overordnet, verdensomspændende historie. Som leder af en ultrahemmelig militærbase er det dig, der skal tage de hårde beslutninger om, hvordan vores planet skal forsvares mod invasionen fra rummet. Du har begrænsede ressourcer, og det betyder, at du af og til må lade visse områder i stikken, og i disse tilfælde får du selvfølgelig den pågældende regering på nakken. Det kræver overblik og is i maven at være god til XCOM: Enemy Unknown, men én ting er sikkert: Det er et eminent spil, som aldrig er kedeligt.

Et sidste plus er, at din far med ganske høj sandsynlighed har prøvet det første spil, som udkom i 1994. Så kan du jo glæde ham med en god gang nostalgi i moderne indpakning.

Se den fede trailer herunder.

About the author

Jonatan A. Allin

Jonatan A. Allin

Contributor

Jonatan er en langhåret pixelfetichist, som elsker fightingspil, indiespil, rollespil, bilspil, chiptunes, dødsmetal og mikrobryggerier. Han mener, at spilindustrien endelig er ved at blive voksen, men han kæmper en hård kamp for aldrig selv at blive det. Han har en achievement i engelsk og film- og medievidenskab fra KUA. Jonatan har lusket rundt på Eurogamer siden 2009

Flere artikler af Jonatan A. Allin

Kommentarer (2)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Euro Truck Simulator 2

En skabstruckers bekendelser

AnbefaletXCOM: The Board Game - Brætspilsanmeldelse

En cyborg der kombinerer det analoge med det digitale

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce