Sony oplever efterhånden et mættet marked, hvor det bliver sværere og sværere at afsætte både Playstation 3 og Playstation Vita til forbrugerne. Til gengæld betyder et større fokus på omkostninger, at Sony på sigt kan vende sine konstante underskud til overskud.

I perioden mellem juli og september sidste år solgte Sony sammenlagt 4,9 mio. PS2- og PS3-konsoller, mens tallet for samme periode i år er på 3,5 mio. konsoller. På PSP- og Vita-fronten er tilsvarende tal gået fra 1,7 til 1,6 mio. Det store salgsboost kommer selvfølgelig først til jul, men for hele året nedjusterer Sony sine forventninger til ti mio. solgte håndholdte og 16 mio. solgte større konsoller.

kaz

Til marts næste år vil Sony have taget afsked med 10.000 ansatte, og denne drastiske omkostningsreduktion forventes at præge bundlinjen meget positivt. Det bliver desuden billigere at producere Playstation 3-konsoller med den nye PS3 Super Slim, som udkom i september.

Sony som koncern smed i alt to mia. danske kroner ud af vinduet i det nævnte kvartal.

About the author

Christian Kruse

Christian Kruse

Contributor

Christian har skrevet om computerspil i 10 år og har set alle ender af branchen: som teenager på jagt efter gratis spil, som chefredaktør for Boomtown-imperiet og som highbrow spilanmelder på Politiken. I denne periode brugte han sin fritid på en uddannelse som læge, og kl. 4 om natten har du lige så stor chance for at møde ham i en skadestue i Jylland som i et spil Civilization. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009 for at bringe et nyt spilsite til tops i den støvede og fastgroede danske spilbranche.

Flere artikler af Christian Kruse

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce