Nu er det igen blevet tid til gys og gru på det store lærred, ved et nyt besøg i den afbrændte spøgelsesby. Den anden filmatisering af Silent Hill-serien har for nyligt fået sin verdenspremiere i USA efter en produktionstid på lidt over et år. Meget passende, falder den første europæiske forestilling på Allehelgensaften i Storbritannien.

Den første spillefilm udkom i 2006 og er instrueret af den franske instruktør Christophe Gans. Filmen er primært baseret på spilseriens originale titel af samme navn, der udkom i 1999 til Playstation. Overordnet følger filmen spillets historie, hvor i vi følger Mason-forældrenes søgen på deres forsvundne datter, Sharon.

Silent Hill-seriens anden udgivelse er et kapitel for sig, hvorimod efterfølgende publicering af treeren tager afsæt i det originale spil, og derfor skaber en historisk sammenhæng.

I tredje spil følger man nemlig igen Mason-familien, hvor endnu et familiemedlem bliver draget til den fordømte by, hvor dårlige minder og afsløringer fra familiens forrige besøg venter og gamle hemmeligheder kommer for dagen.

Det er muligvis derfor at instruktøren af den nyeste film, Michael J. Bassett, har valgt at filmatisere "Silent Hill 3".

Nedenfor kan der ses en trailer for den nye film:

Da det første Silent Hill kom på gaden, skabte det en stemning der ikke var set før. Spillet forstod virkelig at sætte ordet Horror i survival-horror og sammen med Resident Evil-serien har det ført genren til hvor den er i dag.

Den seneste store udgivelse i rækken kom i marts i år, og bærer navnet Silent Hill: Downpour.

Se Eurogamer.dk 's anmeldelse her

Der er varierende premieredatoer i mange europæiske lande, men desværre ser det fortsat ikke ud til, at Revelations 3D kommer til Danmark, ej heller resten af Skandinavien.

About the author

Emil Elsberg

Emil Elsberg

Contributor

For Emil er der ikke meget der slår Silent Hill og David Lynch Spil er noget Emil holder af, og har siden sin tidligere barndom spillet alt fra humoristiske klassikere, til brutale gyser spil. Til dagligt lusker han rundt ude på ITU, hvor han er i gang med at tage en bachelor i Digitale medier og design.