1
Rovio tjener kassen på bamsefugle.

Commonwealth Toy & Novelty Co, der producerer legetøj for Rovio, den finske udvikler bag fænomenet Angry Birds, forventer i år at sælge Angry Birds merchandise til en værdi nær 400 millioner dollars. Det skriver Wall Street Journal.

Commonwealth's executive vice president, Lisa Shamus, hævder endvidere, at salget af Angry Birds produkter vil blive fordoblet i år. Godt, de fordoblede personalekapaciteten da underskrev licensaftalen med Rovio tilbage i 2010.

"Plyslegetøj har dybest set været en død kategori i de seneste år," siger Shamus. "Det her er den mest spektakulære ting, jeg igennem mine 20 år på området har oplevet med en licens."

Populariteten af ​​Angry Birds merchandise har ligeledes smittet af på den bredere tendens indenfor salget af plyslegetøj, der ellers faldt med 21 procent i USA sidste år - den største tilbagegang på tværs af legetøjskategorierne, ifølge amerikanske Toy Industry Association. Commonwealth modtager nu hver måned i dusinvis af tilbud med licensaftaler fra app udviklere.

I maj i år afslørede Rovio, at omkring 30 procent af omsætningen på 106 millioner dollars for 2011 blev genereret af merchandise og ting solgt i parallel med selve Angry Birds spillene. Commonwealth forudser en endnu højere andel i 2012.

Tag selv et kig på Rovios onlineshop, hvis du vil ha en moderne fjer på.

About the author

Kristian West

Kristian West

Eurogamer.dk

Eurogamer er det mest toneangivende website i Europa om spil til pc og konsol. I 2009 lancerede en dansk udgave med en dansk redaktion. Vi findes også på tysk, portugisisk og mange andre unikke sprog. Faktisk er Eurogamer det største uafhængige netværk af websites om videospil i Europa.

Flere artikler af Kristian West

Kommentarer (2)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Angry Birds

Simpel fysik og højt humør.

Se traileren til den nye Angry Birds film

De sure fugle kommer "endelig" på det store lærred

Nu kommer Angry Birds 2

Kalder alle mobilspillere

Apple løfter sløret for de største iOS-succeser

...lille spejl på væggen der, hvem er størst i æblelandet her

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce