Debatten om Spilmuseets overlevelse har nu taget en drejning mod den mere skrappe retorik, i takt med at Spilmuseet har postet et indlæg, der i detaljer tilbageviser de tal og påstande, som Steen Bille Larsen Vicedirektør på Det Kongelige Bibliotek har fremført som bevis for, at Det Kongelige Bibliotek varetager bevarelsen af spilmediet på forsvarlig vis.

Steen Bille Larsen skrev for nyligt et indlæg i Politiken, hvor han hævdede at Det Kongelige Bibliotek varetog opgaverne med at bevare spilmediet forsvarligt. Dette indlæg var igen et svar på en kronik skrevet af formanden for Spilrådet, Thomas Vigild, der er fortaler for offentlig støtte til Spilmuseet.

Men de påstande som Steen Bille Larsen fremfører, bliver altså nu tilbagevist i detaljer af spilmuseets Rune Keller, der blandt andet peger på, at ifølge Spilmuseets beregninger har Det Kongelige Bibliotek kun indsamlet omkring 1,5 % af de spil, som er udkommet i Danmark mellem 1998 og 2010.

Ifølge Spilmuseets Rune Keller, var håbet ellers at opgaven med at bevare spilmediet kunne være løst i samarbejde mellem Spilmuseet og Det Kongelige Bibliotek.

"Det var både vores og en stor del af Det Kongelige Biblioteks ønske, at opgaven med indsamling og bevaring af spilmediet kunne være løst i samarbejde. Det er oprindeligt KB der er kommet til Spilmuseet for hjælp, og en væsentligt del af de løsningsforslag der står tilbage i vores plan, er ønsket af og udarbejdet sammen med KB."

Ifølge Rune Keller, er det også derfor, at Spilmuseet ikke har været ude med alvorlig kritik af Det Kongelige Bibliotek tidligere.

"Det er ledelsen på KB der afbrød dette samarbejde, og gentagne gange krævede at vi ikke kritiserede de store svigt, der var og er på området. Det har vi så forsøgt at undgå, i forventning om at KB ville vende tilbage til det samarbejde, som de offentligt påstod, at de stadig var interesserede i. "

1
Billede fra den nyligt åbnede udstilling på Energimuseet, hvortil Spilmuseet har udlånt hardware.

"Imidlertid har vicedirektør Steen Bille Larsen nu overfor os bekræftet, at KB på ingen måder ønsker noget samarbejde med Spilmuseet, og gjort det klart, at et samarbejde aldrig kommer til at ske med den nuværende ledelse på KB. Steen Bille Larsen demonstrerede ved samme lejlighed sin markante uvidenhed om spilmediet og bevaring heraf, hvilket siden er fortsat offentligt i Politiken."

Og det er altså derfor at Spilmuseet har valgt at gå offentligt ud med kritikken af Det Kongelige Bibliotek netop nu.

Vi har tidligere skrevet om, hvordan Spilmuseet i Ikast kæmper for overlevelse, da de frivillige kræfter bag museet ikke længere kan fortsætte uden offentlig støtte. Og Spilrådets formand, Thomas Vigild, har også igangsat en underskriftindsamling, der skal hjælpe museet.

Spilmuseet har også for nyligt bidraget med hardware til en helt ny udstilling på Energimuseet ved navn Computerspil - en generations kulturarv.

Spilmuseets samling omfatter omkring 1.200 arcademaskiner, 400 konsoller og computere samt 10.000 arcade-, konsol- og computerspil.

About the author

Jesper Krogh Kristiansen

Jesper Krogh Kristiansen

Skribent

Jesper kan sit indie udenad. Men det gør ham ikke for stolt til også at straffe kloner på stribe i de brede genrer. Jesper elsker hård metal og lange gåture i Cloakwood - og så har Jesper en gal klæbehjerne og er i øvrigt Nørrebros eneste skæggede ninja. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Flere artikler af Jesper Krogh Kristiansen

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

Skyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

Skyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce