Kun en uge efter at de Vivendi smed deres Chief Executive Officer Jean-Bernard Levy på porten, fordi han modsatte sig restruktureringer af firmaet, meddeler det amerikanske finanssite Bloomberg nu, at Vivendi Universal er klar til at skille sig af med deres 61 % ejerandel af spilgiganten Activision Blizzard. En aktiepost til en værdi af over 8 mia. dollars, eller godt 45 mia. danske kroner!

Vivendis bestyrelsesformand Jean-Rene Fourtou er ifølge Bloomberg under pres fra firmaets investorer, for at gøre noget ved den aktiekurs, der for nyligt ramte det laveste punkt i ni år. Activision Blizzard vurderes at være en af de mere lettere omsættelige aktiver, med de ekstremt indbringende World of Warcraft og Call of Duty som en del af aktiverne. Derudover er Activision Blizzards aktier allerede ude på det åbne marked, hvilket også gør et salg lettere.

Activision Blizzard har også klaret sig langt bedre på aktiemarkedet end sin største konkurrent, EA, der det seneste år har set aktiekurserne rasle ned, trods forsøg på at fremtidssikre forretningen med investeringer i digital distribution og casual-spil.

Hverken Activison eller Vivendi har kommenteret historien, men Vivendi har gode grunde til at prøve at sælge den værdifulde spilafdeling. Moodys har truet Vivendi med, at de kan risikere at få deres kreditværdighed nedgraderet, hvis de ikke formår at reducere deres gæld.

1
Sammenligningen af Activision Blizzards og EAs aktiekurser over det seneste år, taler deres klare sprog. (illust. Nasdaq)

About the author

Jesper Krogh Kristiansen

Jesper Krogh Kristiansen

Skribent

Jesper kan sit indie udenad. Men det gør ham ikke for stolt til også at straffe kloner på stribe i de brede genrer. Jesper elsker hård metal og lange gåture i Cloakwood - og så har Jesper en gal klæbehjerne og er i øvrigt Nørrebros eneste skæggede ninja. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Flere artikler af Jesper Krogh Kristiansen

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce