Der har været tale om en form for massehysteri, den seneste måneds tid. Ligesom om, der på trods af det pæne solskinsvejr, alligevel har været optræk til torden, langt derude i horisonten. Hvileløse teenagere, hvoraf en del af dem er af den slags, der er godt oppe i trediverne, har virket underligt distancerede på deres arbejde og på deres skoler. Rundt omkring på gaderne, i træningscentrene og i butikkerne, i blandt tilsyneladende fremmede mennesker, har man kunnet overhøre sataniske samtaler, blandet op med chips posernes knitren og halvanden liter flaskernes hule dunken i indkøbskurvene. Og det hele er kulmineret i netop disse dage, hvor sygemeldinger og feriedage, ved et sært sammentræf, har nedsat arbejdsstyrken markant i Danmark - og vidst nok også i resten af verden.

Åhh ja.... Diablo III er ankommet, og hvor har vi dog glædet os...

Der er blevet sagt og skrevet meget, om de tidligere Diablo titler, både her på siden og over hele internettet generelt, så vigtigheden af originalens indflydelse på den moderne spilindustri, vil jeg ikke beskæftige mig så meget med i denne anmeldelse. Ligeledes vil jeg undlade at fokusere på de, i mine øjne, helt uundgåelige problemer der var på launch-natten. Come on drenge... Var der virkeligt nogen af jer, der havde forventet at kunne komme fejlfrit i gang med at spille kl. 00:00?

I stedet vil jeg fokusere på det spørgsmål, der var på mine egne - og sikkert også mange andres - læber op til release. Er det overhovedet muligt, for et spil at leve op til de sindssyge forventninger, der har været til denne titel? Og bare rolig... I får ingen spoilers.

1
Omgivelserne er flotte og alsidige - og det bliver bedre.

Diablo III's historie fortsætter sjovt nok, hvor II'eren slap. Der er gået to årtier siden Diablo, Mephisto og Baal raserede jorden, og velkendte Deckard Cain, med den nærmest ikoniske stemme, er vendt tilbage til Tristrams katedral, for at undersøge tegnene på en ny invasion fra mørkets rige. Under studierne rammer en komet den efterhånden noget udsatte katedral, og i sporet på denne, følger død og ødelæggelse i en sådan grad, at der bliver god brug for dine evner, som den tilrejsende helt.

Rent praktisk består Diablo III af fire akter, der er adskilt af Blizzards efterhånden ikoniske filmsekvenser. Akterne bringer dig, ikke overraskende, tættere og tættere på helvedets mørke kræfter, og, vel heller ikke så overraskende, igennem en stadig mere tætpakket verden af monstre der skal udryddes på den mest effektive måde.

Og lad mig bare sige det samme, var du fan af Diablo II, og måske ligefrem en af dem, der gennemspillede forgængeren helt op til III'erens udgivelse, ja så er der sådan set ikke nogen grund til at du læser videre: Gå i gang med at spille! Men jeg har nu en del mere at sige.

About the author

Rasmus Max Petersen

Rasmus Max Petersen

Contributor

Rasmus er uddannet tømrer og tidligere Counter-Strike spiller på turneringsniveau, hvorfor hans primære interessefelt er FPS titler - gerne i survival genren. Når der skal slappes af fra skyderiet sker der gerne med en god simulator eller single-player titel, og gerne på PS3 (snart 4!). Har været på Eurogamer.dk siden 2010.

Flere artikler af Rasmus Max Petersen

Kommentarer (9)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce