Det går ikke alt for godt for Sony i øjeblikket. Ikke nok med at de for nyligt har annonceret at de skal fyre 10.000 ansatte. Nu viser de samlede salgstal for Sonys finansår (der går fra april 2011 til marts 2012), at Sony også har alvorlige problemer med at få afsat deres spilhardware ude i verden. Og problemerne gælder både den gode gamle PS3-konsol, og det lille nye problembarn PS Vita.

Trods prisnedsættelsen i August sidste år, er salget af PS3-konsoller faldet sammenlignet med året før. Kun 13,9 mio. eksemplarer solgte Sony af den prisnedsatte PS3-konsol, sammenlignet med det foregående års 14,3 mio. Det afslører Sony selv, deres præsentation af nøgletallene fra deres netop afsluttede finansår.

Den nye PS Vita, har Sony solgt 1,8 mio. eksemplarer i løbet af deres sidste finansår. Det lyder måske ikke af så meget, men det er faktisk ganske pænt sammenlignet med eksempelvis Nintendos 3DS, der i den samme periode, hvor Vita'en var tilgængelig på markedet (januar til og med marts i år) solgte 2 mio. eksemplarer.

Sony foreventer at kunne sælge 10 mio. eksemplarer af den nye Vita i løbet af det næste år, mens de forudsiger at den aldrende PSP skal klare at sælge ikke mindre end 6 mio. eksemplarer. Et ret optimistisk bud, i betragtning af at den skal konkurrere med ikke bare 3DS og iPhone, men også PS Vita.

Ganske imponerende er det dog, at den efterhånden oldnordiske PlayStation 2 blev solgt i ikke mindre end 4,3 mio. eksemplarer. Ret solidt af en konsol med 12 år gammel hardware.

Sonys samlede tab i sidste finansår endte på 32 mia. kr. Halvdelen af det, 16 mia., stammer fra den problemramte PlayStation Division.

NYT! Tilmeld dig Eurogamer Danmarks nyhedsbreve og få det vigtigste med via email!

Få en daglig opsummering af dagens vigtigste indhold direkte til din email. Sendes ud hver eftermiddag kl. 17.00 - Du kan også få ugens opsamling hver fredag.

About the author

Jesper Krogh Kristiansen

Jesper Krogh Kristiansen

Skribent

Jesper kan sit indie udenad. Men det gør ham ikke for stolt til også at straffe kloner på stribe i de brede genrer. Jesper elsker hård metal og lange gåture i Cloakwood - og så har Jesper en gal klæbehjerne og er i øvrigt Nørrebros eneste skæggede ninja. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Flere artikler af Jesper Krogh Kristiansen

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce