Mario Party 9 Anmeldelse

En fest er bedst blandt venner.

1
Mario Party 9 er et familiespil bygget op som et brætspil.

Mario Party 9 er et familiespil bygget op som et brætspil, og det kan spilles af op til fire spillere samtidigt. Det kan også spilles alene. Man starter med at vælge sin figur fra det velkendte Nintendogalleri med formand Mario i spidsen. Spillerne kører sammen i bil rundt på et spor. Undervejs gælder det om at indsamle så mange ministjerner som muligt. Man skiftes til at slå en terning om, hvor langt bilen skal rykke.

Nogle felter på banen, ikke alle, indeholder en udfordring i form af et minispil. De små vignetter, der er 80 forskellige, kan handle om alt fra at hoppe på skyer og indsamle balloner hurtigere end konkurrenterne til at være spil, der helt vilkårligt handler om at trække en fiskestang op af vandet; dem, der er så heldige at få en fisk på krogen, får points, mens den uheldige, der fanger søstjernen, er ude. Den type minispil er helt tilfældige, mens andre er mere konkurrencebetonede og kan være tovtrækkerier eller situationer, hvor figurerne skal skubbe hinanden ned af platforme. Spillene er meget varierede og imponerende kreative, men der er nogen, der er mere populære end andre. Huskespillene, eksempelvis dem der handler om at huske, hvor forskellige kort ligger, er mindre elskede end tudsespillet, der går ud på at løbe rundt til forskelle huse og finde tudser.

Hver bane afsluttes som noget nyt i serien med en boss fight, som alle fire spillere deltager i, og hvor holdkaptajnen, det vil sige den, der har slået det afgørende terningslag, får flest ministars, hvis holdet vinder. Til sidst gøres resultatet op i hvor mange ministars, hver spiller har samlet sammen, og den med flest udråbes som vinder. Hvert spil varer cirka 45 minutter.

Der er også nogle strategiske elementer i spillet. Nogle gange får man anderledes terninger, der for eksempel kun kan slå 1-3, eller terninger, der kun kan slå et bestemt tal. Spilleren kan selv bestemme, hvilken terning han eller hun vil bruge i en given situation. Det giver noget at tænke over, når man skal beslutte sig for, om man tør satse på at komme helskindet over en stribe felter, der er besat af en højtråbende, morderisk Bauta, eller om man vil lade en anden om at gå igennem felterne med zstars, der trækker ministars fra dig.

Mario Party 9 er godt designet. Den voksne, der forhåbentlig har lidt bedre hånd-til-øje koordination end målgruppen for spillet, har ikke nogen mærkbar fordel i minispillene i forhold til eksempelvis den otte-årige. Man kan kritisere det for, at der er meget held i det, men det synes de små bare er morsomt. Til gengæld, og det kan jo være et problem i nogle familier, blandt andet til tider i testfamilien, kan man ikke altid, som i nogle spil, diskret undgå at vinde for at sikre husfreden, hvis der sidder en dårlig taber med i bilen.

8 /10

Læs om vores karaktersystem

Jump to comments (0)

About the author

Martin Wiinholt

Martin Wiinholt

Editor-in-chief, EG.dk

Martin kan godt lide virkeligheden. Han er faktisk så opslugt af den, at han hver gang chancen byder sig opsøger den i sine favoritgenre blandt krigs- og fartøjssimulationer på pc. Er desuden set tænde for en Wii helt uden at tøve. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading