1
Brudstykke fra Arzach, 1975.

Jean 'Moebius' Giraud døde i weekenden i en alder af 73 år.

Den produktive franskmand har henover en periode på 40 år haft en finger med i spillet i skabelsen og skitseringen af tegneserier, film og bøger som Tron, Dune, Willow. Masters Of The Universe, The Abyss og ikke mindst hans egne tegneserier som Inkalen, Arzach, Manden Fra Ciguri og Blueberry.

Moebius var med til at sætte vind i sejlene på månedsmagasinet Heavy Metal, et medie for hemmelig nydelse af alverdens underlige, udsyrede striber fra forskellige kunstnere. Hans tegneserie The Long Tomorrow fra slutningen af 70'erne inspirerede både Ridley Scott og hans Blade Runner, ligesom forfatteren William Gibson langt senere lånte med arme og ben af den til sin cyberpunkroman Neuromancer.

Til gengæld lånte Moebius med arme og ben fra middelalderens store kobbertrykkere, grafikere som Albrrecht Dürer, der udelukkende med små streger kunne illuminere eller formørke et stykke papir fuldstændigt.

Moebius' enorme indflydelse på den visuelle industri i det hele taget er overvældende. Der er ingen tvivl om at enhver grafiker, hvad enten han eller hun arbejder med film, tegneserier eller spil, kender til Moebius.

Girauds død er et stort tab for fans af Fantasy såvel som Science-Fiction.

R.I.P., Moebius. Din kunst er hernede endnu.

About the author

Kristian West

Kristian West

Eurogamer.dk

Eurogamer er det mest toneangivende website i Europa om spil til pc og konsol. I 2009 lancerede en dansk udgave med en dansk redaktion. Vi findes også på tysk, portugisisk og mange andre unikke sprog. Faktisk er Eurogamer det største uafhængige netværk af websites om videospil i Europa.

Flere artikler af Kristian West

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce