UPDATE: Efter at have kigget rapporten nærmere efter i sømmene, viser det sig, at den faktisk stammer helt tilbage fra E3 sidste år, og dermed er noget i retning af 9 måneder gammel.

Vi har kontaktet Multimedieforeningen, som var dem der udsendte pressemeddelelsen om rapporten her til morgen, og de indrømmer at rapporten ikke er dugfrisk. "Vi vil bare gerne få kvinderne, især mødrene, til at lære computerspillet bedre at kende", siger talsmand Mikkel Messel fra Multimedieforeningen. "...afmystificere computerspil, så debatten om hvorvidt børn og unge spiller for meget eller bliver dumme af computerspil, i det mindste baseres på et minimum af viden om spil"

Og som han selv bemærker i næste afsnit "Medierne er jo glade for tal". Den må vi så tage til os også her på Eurogamer og sige, ja. Det er vi.

En frisk rapport fra den amerikanske brancheforening Entertainment Software Association (ESA), bidrager nu med endnu et hårdt slag på det søm, der endelig er ved at blive drevet igennem myten om, at computerspil er noget med bumsede teenagere der skyder digitale prostituerede og tager deres penge i en mørk kælder i forstæderne.

Ifølge den nye rapport er gennemsnitsalderen for en computerspiller nu hele 37 år, og ikke mindre end 42% af dem der spiller computerspil er i dag af hunkøn. Rapporten viser også, at 72% af alle amerikanske husstande spiller computerspil, og hele 29% af dem der spiller computerspil er over 50 år gamle.

Rapporten er baseret på amerikanske tal, men det skulle være mærkeligt, om ikke de samme tendenser går sig gældende i Europa og Danmark. Dermed må det snart være på tide for computerspillet som medie, at ryste dynen af fordomme af sig, og springe ud som fuldgyldigt mainstreammedie.

Rapporten rummer dog også et par andre interessant tal, som måske ikke er helt så positive. Bl.a. er værdien af det amerikanske spilmarked stort set uændret de seneste par år, og målt i antal solgte enheder, er der endda en lille tilbagegang. Værdien af det amerikanske marked alene er dog stadig enorm. I 2010 havde det amerikanske spilmarked en total værdi på over 25 mia. dollars - omkring 140. mia. danske kroner.

About the author

Jesper Krogh Kristiansen

Jesper Krogh Kristiansen

Skribent

Jesper kan sit indie udenad. Men det gør ham ikke for stolt til også at straffe kloner på stribe i de brede genrer. Jesper elsker hård metal og lange gåture i Cloakwood - og så har Jesper en gal klæbehjerne og er i øvrigt Nørrebros eneste skæggede ninja. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Flere artikler af Jesper Krogh Kristiansen

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce