Den næste Xbox-konsol bygger sin grafiske formåen på Radeon HD 6670-teknologien.

Det melder unavngivne kilder fra Microsofts inderste udviklingskerne til IGN.

Ifølge kilderne vil systemet være seks gange hurtigere end Xbox 360 og ca. 20% hurtigere end Nintendos kommende Wii-U.

IGN oplyser, at udviklingskits baseret på maskinens endegyldige specifikationer vil blive sendt ud til udviklerne til august. Produktionen af den nye konsol vil efter sigende begynde i samme tidsrum eller tæt på slutningen af 2012.

Bliver den interne plan fra Microsoft fulgt, kan konsollen debutere på markedet i løbet af november måned 2013.

Microsoft har ikke bekræftet historien, og indtil en endelig annoncering af den næste Xbox-konsol kommer, er der udelukkende tale om begrundet spekulation.

Richard Leadbetter fra Digital Foundry skriver som en af de første kommentarer, at nyheden varsler en ny strategi for Microsoft. Ved at satse på Radeon HD 6670 er prisen ifølge ham vigtigere end ydeevne, for ser man på GPU'ens kraft på en pc, kan den knapt nok køre Battlefield 3 med mere end 20 billeder i sekundet.

About the author

Christian Kruse

Christian Kruse

Contributor

Christian har skrevet om computerspil i 10 år og har set alle ender af branchen: som teenager på jagt efter gratis spil, som chefredaktør for Boomtown-imperiet og som highbrow spilanmelder på Politiken. I denne periode brugte han sin fritid på en uddannelse som læge, og kl. 4 om natten har du lige så stor chance for at møde ham i en skadestue i Jylland som i et spil Civilization. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009 for at bringe et nyt spilsite til tops i den støvede og fastgroede danske spilbranche.