Obsidian Entertainment, der blandt andet står bag Fallout: New Vegas og et kommende South Park RPG, erklærer nu sin utilfredshed med brugte spil.

Spillernes videresalg betyder nemlig store tab for spiludviklerne, og ifølge Chris Avellone fra Obsidian arbejder holdet på en ny model, hvor de i fremtiden håber at udgive deres spil helt på egen hånd.

I første omgang er håbet dog, at digital distribution udvikler sig betydningsfuldt nok til at gøre et indhug i salget af brugte spil. Til Eurogamer UK udtaler Avellone, at de nye distributionstjenester såsom Steam, PSN og Xbox Live Arcade har evnen til at bremse salget af brugte spil og dermed optimere indtjeningen for spilfirmaerne.

Trenden med DLC-udvidelser bliver givet som eksempel på de nye muligheder, for de har betydet større fleksibilitet til at producere nyt indhold til spillene. Via DLC-pakker behøver en udvikler som Obsidian ikke fokusere på udgivelsesplaner og produktionstider, men kan udgive udvidelserne, når de føler sig parate til det.

Udmeldingen fra Obsidian Entertainment kommer som led i en langvarig debat om brugte spils rolle i nutidens spilindustri. Electronic Arts har gentagne gange forsøgt at bremse markedet, bl.a. ved at gøre onlinefunktioner betinget af enten en original kopi eller en ekstra omkostning på ti amerikanske dollars.

I sidste måned forklarede Epic Games ligeledes, at de vil satse kraftigt på DLC, da de digitale udvidelser begrænser spillernes incitament til at sælge spil på brugtmarkedet.

About the author

Christian Kruse

Christian Kruse

Contributor

Christian har skrevet om computerspil i 10 år og har set alle ender af branchen: som teenager på jagt efter gratis spil, som chefredaktør for Boomtown-imperiet og som highbrow spilanmelder på Politiken. I denne periode brugte han sin fritid på en uddannelse som læge, og kl. 4 om natten har du lige så stor chance for at møde ham i en skadestue i Jylland som i et spil Civilization. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009 for at bringe et nyt spilsite til tops i den støvede og fastgroede danske spilbranche.

Flere artikler af Christian Kruse

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Fallout 4-varemærke er spottet

Spekulationer om officiel afsløring d. 7. december til Spike Video Game Awards

Obsidian vil lave nyt Star Wars RPG

Går snart til møde med Disney for at udvikle idéen

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce