MMO-abonnementet er på vej ud

Mikrotransaktioner vinder terræn.

Det amerikanske analyseinstitut Screen Digest har fulgt trenden på det amerikanske og europæiske marked for onlinerollespil siden 2002 og har på det seneste bemærket, at markedet for MMOer baseret omkring en månedlig abonnementsafgift - eksempelvis World of Warcraft og EVE Online - er på nedadgående.

I 2010 faldt antallet af betalende abonnnenter på tværs af udbuddet af betalings-MMOer således med 5 procent, hvilket måske ikke lyder af meget, men tallet sal ses i lyset af året før, hvor abonnentbasen for samtlige onlinerollespil i USA og Europa steg med 10 procent i kølvandet på massive 21,6 procent i 2009.

Screen Digest mener at kurven fortsat vil pege nedad.

Derimod ser tallene bedre ud for MMOer baseret på mikrotransaktioner - et marked i klar vækst. Indenfor gratismodellem med muligheden for mikrotranskationer ses en stigning på 24 procent fra 2009 til 2010 i samme regioner.

Det svarer til en stigning i 2010 for alle typer MMOer på fem procent.

Eksempler på MMOer, der er gået gratisvejen, med en underliggende mulighed for at købe sig til ting og services efter lyst og behøv, er Allods Online, Dungeons & Dragons Online, Lord of The Rings Online, Champions Online, Age of Conan Unchained og Star Trek Online. Ikke så lidt brug af ordet "online", i øvrigt.

Rapporten betyder dog ikke, at eksempelvis Blizzard ser ud til at tjene færre penge end før, idet spillet stadig udbredes til nye regioner, senest til verdens største land Kina.

Men Screen Digest synes dog at antyde, at det store trippel-A udviklede, abonnementsbaserede MMO for fremtiden mere vil være undtagelsen end normen.

Piers Harding-Rolls, analytiker for Screen Digest, bemærker, at 2010 markerer et skift i den overordnede trend lagt i 2002, som var året, hvor selskabet begyndte at tracke trends på MMO-markedet.

"Mikrotransaktioner giver på sin vis både udviklerne og spillerne en fleksibilitet, der ikke er at finde i størstedelen af abonnementsbaserede spil," afslutter Harding-Rolls.

Set i lyset af rapporten er det svært ikke at tænke på det kommende abonnements-baserede MMO fra BioWare, Star Wars: The Old Republic. Har det en chance? EA har selv udtalt, at spillet bliver en kommerciel succes med blot 500.000 abonnenter. Og det slag er for så vidt allerede vundet, hvis man ser antallet af pre-orders som en indikation på antallet af betalende spillere - ihvertfald indtil level cap er nået, og spillets endgame må afgøre resten.

Jump to comments (0)

About the author

Kristian West

Kristian West

Eurogamer.dk

Eurogamer er det mest toneangivende website i Europa om spil til pc og konsol. I 2009 lancerede en dansk udgave med en dansk redaktion. Vi findes også på tysk, portugisisk og mange andre unikke sprog. Faktisk er Eurogamer det største uafhængige netværk af websites om videospil i Europa.

Relateret indhold

Pokémon Go får daglige bonusser

En grund til at logge ind på Pokémon Go hver dag?

FF14 får ny udvidelse kaldet Stormblood

Men spiller du på PlayStation 3, skal du opdatere til PC eller PlayStation 4.

Norsk minister spiller Pokémon Go under tale af kollega der spillede Pokémon Go

Når chancen byder sig for at fange en Snorlax, så tager man den da!

Pokémon Go-spiller slået ned for åben skærm

OBS: Pas på dig selv, når du går rundt i mørke områder.

En halv million har downloaded falsk Pokémon Go-app

Læs med, hvis du bruger Android og har downloaded guides til Pokémon Go.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading