Den finske spiludvikler Rovio, som står bag mega-hittet Angry Birds, er ifølge The Telegraph blevet sagsøgt af amerikanske Lodsys, som hævder at have tegnet patent på den måde, man kan købe nye baner inde fra spillet.

Søgsmålet kan lade sig gøre i USA, fordi landet hvad angår software tillader copyright af selve idéen om en given funktioner, hvilket i dette tilfælde vil sige, at Lodsys blot behøver at have nedfældet beskrivelsen af, hvordan man kan gøre sine køb inde fra et spil, for at "have rettighederne".

I Europa derimod, skal copyrighteren kunne bevise, at man selv kan fremstille funktionen som bevis, før et patent kan tegnes.

Netop forskellen i reglerne mellem USA og Europa er ofte med til at holde europæiske udviklere fra at forsøge sig med udgivelser på det amerikanske marked, fordi stor set alt på den ene eller anden led på forhånd er opfundet, og fordi en ny og lille udvikler ofte vil dø på stedet, hvis de blev sagsøgt før første udgivelse, uanset om de vandt eller ej.

Lodsys spås dog i dette tilfælde temmelig små chancer for at stække vingerne på Rovio, som med 1 million downloads af Angry Birds om dagen vel på en måde kan sammenlignes med en end level boss med uendelig ammunition. De store røde af slagsen.

Spil der omtales i artiklen

About the author

Kristian West

Kristian West

Eurogamer.dk

Eurogamer er det mest toneangivende website i Europa om spil til pc og konsol. I 2009 lancerede en dansk udgave med en dansk redaktion. Vi findes også på tysk, portugisisk og mange andre unikke sprog. Faktisk er Eurogamer det største uafhængige netværk af websites om videospil i Europa.

Flere artikler af Kristian West

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Angry Birds

Simpel fysik og højt humør.

Se traileren til den nye Angry Birds film

De sure fugle kommer "endelig" på det store lærred

Nu kommer Angry Birds 2

Kalder alle mobilspillere

Apple løfter sløret for de største iOS-succeser

...lille spejl på væggen der, hvem er størst i æblelandet her

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce