Super Street Fighter IV Arcade Edition

Den endelige udgave?

”Arcade Edition” ak ja, alene ordet ”arcade” bringer minderne frem om en svunden tid tilbage i 90'erne, hvor steder som Tivoli og Professor Olsens Spilleland i det københavnske var samlingssteder for spilleglade entusiaster, der i sommermånederne hellere ville svede i arkadehallerne med Super Street Fighter II og Mortal Kombat 3 end at ligge på stranden og stege. Regulære Aladdinshuler fyldt til bristepunktet med glohede arkademaskiner og overophedede nørder, der gladeligt proppede endnu en femmer i spillemaskinen i håbet om den ultimative combo-sejr over M. Bison eller Shao Khan. Selv husker jeg tydeligt et svidende nederlag til en langt yngre knægt i arkadeversionen af Mortal Kombat 2 - hvordan i alverden kunne han alle de kamptricks?! Derfor var det med blod på tanden, at jeg satte Super Street Fighter IV Arcade Edition i min PS3 - med håb om at genopleve nogle af de nørdede arkade-momenter fra en svunden teenagetid.

Jeg fik indfriet mine drømme. Den seneste udgave af Street Fighter IV er præcis så arkadenørdet, som håbet, og selvom det i høj grad er en udgave for fans, så er der ingen tvivl om, at Arcade Edition er den definitive udgave af Street Fighter IV - lige indtil Capcom laver Ultimate Super Street Fighter IV Arcade & Home Special Collectors Edition eller noget i den stil.

1
Flammende onde Evil Ryu!! Enhver helt skal jo have en dyster side, og Evil Ryu er så ond, som man kan blive. Men også ret sej at kæmpe med.

Set udefra kan den nu tredje udgave af Street Fighter IV godt ses som en brølende pengeko, der bliver flået lidt vel hårdt i yveret. At lave 3 fysiske udgaver af samme spil er på godt og ondt et levn fra fortiden, og det er noget, som Capcom har gjort i mange år med flere af deres spilserier, men samtidig så er det også en tendens, der har bredt sig hastigt de senere år - vi kalder det blot DLC - ekstra indhold, der kan downloades digitalt. Alle større titler har i dag DLC, da det er en sikker guldgrube, så medregner man alt det mulige DLC materiale, er langt de fleste titler super collectors special editions, vi tænker bare mindre over det, fordi de ikke udgives som fysiske produkter.

Den mest markante nyhed i arcade edition er de fire nye kæmpere. Evil Ryu, en ond udgave af Ryu, Oni, en endnu ondere udgave af Akuma samt Yun & Yang, skateboard/rollerblade kørende kung-fu-tvillinger, der er præcis så 90'er smarte som forventet. Alle fire karakterer passer perfekt ind i den i forvejen imponerende skare, og Arcade Edition forøger således det samlede antal krigere til 39 - der er noget for enhver smag. Gameplayet er blevet balanceret yderligere, hvilket især hardcore Street Fighter gamere vil sætte pris på, men for det utrænede øje er det ikke noget, der umiddelbart springer i øjnene. Street Fighter IV er i sin grundessens det samme spil, som da det udkom tilbage i 2009, og gudskelov for det. En klassiker er og bliver en klassiker.

2
Oni oser også af ondskab. Nu da det flammende røde er taget af Evil Ryu, må Oni blive det inderste af ilden - dødbringende blå! Han er stor, grum og ude på at slå dig til lirekassemand!

Street Fighter IV er stadig en af de mest spilteknisk krævende fightere på markedet. At lære alle combo-angreb og at mestre en karakter til fulde kræver langt større fingerfærdigheder og snilde end f.eks. at mestre det nyeste Mortal Kombat eller Marvel vs. Capcom 3, der lægger op til et langt mere simpelt actionmættet gameplay. Det gør Street Fighter IV til et mere sejlivet produkt, der gang på gang kan tages frem fra gemmerne, når mere letbenede fighting-spil er begyndt at trætte. Ingen tvivl om, at Super Street Fighter IV Arcade Edition er mere af det samme og en perfektionering af et allerede fremragende spil. Hvis du ikke er hardcore fan og heller ikke er så begejstret for de fire nye karakterer, så bare behold dit Super Street Fighter IV, men er du ny i faget, eller kan du bare ikke få nok ”shoryuken!!” for dine penge, så er Arcade Edition et lige så naturligt køb som solcreme om sommeren. Men selvom vi alle har godt af solens stråler, så mødes vi vel alligevel online til en arkade-dyst? En gang nørd, altid nørd...

9 /10

Relateret indhold

AnbefaletStreet Fighter V - Anmeldelse

Forfærdelig lancering, vidunderligt spil

Mortal Kombat X - Anmeldelse

Det mest brutale Mortal Kombat nogensinde

Dead or Alive 5: Last Round - Anmeldelse

Den lidt for nøgne sandhed

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading