Dwarfs!?

Gyldent kaos.

Dværge elsker at grave efter guld - det kan der ikke være nogen tvivl om! Og det er dette faktum, der er udgangspunktet for Dwarfs!?. Du bliver indsat i rollen som Dwarf Overseer, og det er dit arbejde at sørge for, at dværgene ikke graver sig selv ihjel. Det er skam ikke, fordi de små fyre ikke kan holde til at grave, men nærmere fordi de er ustoppelige. I en guldrus farer de uhæmmet gennem undergrunden, uvidende eller måske endda ligeglade med de farer, der lurer i mørket. Og farer er der nok af.

Fra dit hovedkvarter spawner løbende Digger Dwarfs, der begynder at grave gange på må og få. Der er spredt mange underjordiske huler rundt om på kortet, som man kan dirigere sine dværge henimod. Hulerne kan indeholde skatte, men de kan også indeholde tre forskellige farer: Vand, lava og monstre. Dværgene synes at være ekstremt overfølsomme over for vand og lava, og de vil straks fare til de evige guldmarker ved kontakt. Monstrene kan hurtigt sætte et par Digger Dwarfs til livs, så for at få bugt med dem skal man sende sine Warrior Dwarfs i flæsket på dem.

1
Grav gange, placer tårne og planlæg monstrenes undergang i en tower defense udgave af Dwarfs!?

Som Dwarf Overseer har man dog lidt forskellige værktøjer til at styre kaos med: Dværgene kan dirigeres med nogle pile, man placerer på jorden, hvilket er den eneste måde at styre Digger Dwarfs på. Pilene koster guld og langt hen ad vejen, er man bedst tjent med bare at lade sine dværge udforske på egen hånd. Resten af værktøjerne bruges til at afværge de katastrofer, som dværgene uværgeligt vil opsøge. Man kan bygge vægge for at sørge for, at vand ikke spreder sig, og at lava spreder sig langsommere. Der går dog sjældent længe, før lavaen er brændt igennem, eller en dværg kommer forbi og graver igennem væggen i sin guldrus. Med dynamit kan man lave huller i jorden, så vand og lava for alvor bliver stoppet. Det sidste værktøj er Solidify, hvor man kan lave jord om til sten, der ikke kan graves igennem, hvilket er den eneste måde, man for alvor kan sikre et område fra dværgene.

Den eneste bygning, man kan bygge, er en Outpost, hvor man kan træne Warrior Dwarfs. Disse dværge er lidt nemmere at styre end Digger Dwarfs, da en Outpost er udstyret med en stor kanon, der kan bruges til at skyde de tilhørende Warrior Dwarfs derhen, hvor der er brug for dem.Som Overseer kan man også styre tiden. Hele processen kan speedes op, så dværgene graver hurtigere, og guldet begynder at rulle ind. Eventuelle katastrofer dværgene graver sig frem til vil dog også eskalere hurtigere. Her er muligheden for at standse tiden i meget kort tid en kærkommen gave.

2
Warriors Dwarfs beskytter en nærliggende Outpost mod adskillige monstre.

Dwarfs!? indeholder en hurtigt overstået Campaign, der ikke består af meget andet end en tutorial. Hovedattraktionen, Arcade Mode, byder på tilfældigt generede baner, hvor man kan give sig i kast med fire forskellige sværhedsgrader. Hvis man får nok af det, er der en vifte af andre game modes til at fordrive tiden med. Der er Challenges og Skirmish Mode, der byder på nogle spændende alternativer: Hvor lang tid kan du eksempelvis overleve, når tiden går fem gange hurtigere, og dværgene åbner for de underjordiske farer i et overvældende tempo? Dwarfs!? indeholder også sin egen tower defence udgave, hvor man selv skal grave de underjordiske gange, horderne af monstrene skal følge, før man mejer dem ned. Hvis ikke det er rigeligt til at udleve eventuelle dværgfantasier, kan man gå amok i Sandbox Mode.

Grafikken og lyden er meget simpel, men stilen er ganske gennemført og synes at passe fint til spillets simplicitet. Dwarfs!? byder på et hektisk gameplay, hvor man har ganske få værktøjer at skulle overskue. Det kan dog hurtigt gå hen og blive en smule ensformigt, men der er indbygget mange gode muligheder for at spille det på flere forskellige måder. Hvis man ikke er bange for ustyrlige dværge og kan lide at være konstant på tæerne for at undgå komplet kaos, er Dwarfs!? et godt bud.

Dwarfs!? sælges via Steam, hvor der også findes en demo.

7 /10

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading