Japanske Platinum Games er på en mission. De vil bevise, at de japanske udviklerhuse stadig kan være med i kampen mod giganter som Gears of War, Call of Duty og Halo. Og med et all-star team der blandt andre omfatter ex-Capcom- og ex-Clover Studios-stjernerne Hideki Kamiya (skaberen af Devil May Cry) og Shinji Mikami (skaberen af Resident Evil), så har man lidt tiltro til de kreative evner. Andre japanske studier har på det seneste forsøgt at appellere til vestlige smagsløg, og det har resulteret i usle fiaskoer som Tecmos Quantum Theory og smukke, men forfejlede satsninger som Final Fantasy XIII.

Men Platinum Games har ikke glemt, at de er japanere og burde udvikle ud fra deres egne styrker - det så vi på det smukkeste demonstreret i deres sidste udspil, Bayonetta, som imponerede med sit glade vanvid og imponerende kampsystem. Deres nyeste udspil er Vanquish, som Mikami står bag, og umiddelbart kunne man godt forledes til at tro, at der var tale om en temmelig traditionel cover shooter med et Halo-lignende univers. Men så starter vanviddet.

1
Sam Gideon er ikke en mand, der lader sig true, uanset hvor mange savklinger du har monteret på din Skoda.

Vanquish har ét mål, og det er action. Spilmekanikken kan bedst beskrives som en blanding af Gears of War og en jetmotor, som nogen har smidt en kasse partisansøm, en kampesten og et kuld arrige ildere ind i. Spillet sprøjter simpelthen fjender og materiel i hovedet på en i et tempo, der ikke er set mage til siden 2D-shooternes velmagtsdage. En anden anmelder sagde, at spillet er det, han i halvfemserne sad og håbede på at se i fremtiden, mens han dengang spillede Contra. Og ja, Vanquish har meget mere til fælles med den gammeldags Run & Gun-genre, end det har med mere moderne shootere som Gears of War. Du skal lede langt efter intelligens hos computeren, men du skal bestemt ikke lede længe efter den næste fjende, for han står lige rundt om hjørnet sammen med sine utallige venner - hver eneste gang. Man skulle tro, det blev lidt trivielt, men Vanquish levner bare ikke tid til at tænke sig om. Du er altid i fare, og der lurer den ene tårnhøje boss efter den anden i horisonten.

Det hele er selvfølgelig russernes skyld. Vi er lidt ude i fremtiden, og jorden er ved at være godt overbefolket. Der er jo kun en enkelt måde at løse det problem på, og det er at starte en krig. Den onde Victor Zaitsev overtager den russiske regering i et kup, hvorefter han kaprer en amerikanske rumstation, som er designet til at høste solenergi og skabe en bedre fremtid. Zaitsev vælger dog en anden brug af stationen, nemlig at fyre en koncentreret energistråle af, som afbrænder hele San Francisco. Efter denne magtdemonstration truer han med at udslette New York, hvis ikke amerikanerne overgiver sig betingelsesløst. Det vil den amerikanske præsident dog ikke finde sig i, så hun gør det mest logiske i verden, nemlig at sende et lillebitte eliteteam af sted til rumstationen for at stoppe Zaitsev under ledelse af den steroidepumpede marineveteran Robert Burns, samt dig, Sam Gideon, en specialtrænet videnskabsmand i en højteknologisk superdragt. Du er medlem af organisationen DARPA, og... helt ærligt, skal vi ikke bare skippe det og komme i gang med skyderiet?

Kommentarer (2)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Vanquish demo ude nu

Gears møder Max Payne - på epo.

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce