Games for Windows portal rival til Steam

Microsoft relancerer servicen i november.  

Valve og deres populære platform for digital distribution af spil til pc (og Mac) får fra den 15. november en rival i ingen mindre end Microsoft og deres stort opslåede Games for Windows Marketplace, som nu tænkes relanceret.

Den nye version af spilshop-portalen interagerer med eksisterende Windows Live (Hotmail), Zune og Xbox Live-konti samt det allerede fungerende pointsystem, og relanceres med over 100 titler, hvoraf de fleste dog synes at være af ældre dato - men af klassisk status, selvfølgelig.

Microsoft bekræfter umiddelbart lanceringstitler som Fable, GTA III, Max Payne og Deus Ex, og nævner nyere titler som Dead Rising 2, Lost Planet 2 og LEGO Universe, som er lige på trapperne. Ingen nævnelse af nyere spil fra Microsoft, bemærker vi.

Dog har Peter Orullian, en af Microsofts product managers lokket med, at der på åbningsdagen vil være et tilbud på et spil, der sikkert vil have mange pc-spilleres interesse. Uhh.

Indtil MS er klar med mere nyt om kanalen, lyder det hele dog lidt som om, at tech-giganten ikke har de helt store planer om at udfordre Steam på nutidige udgivelser - der skal bare hives en del af den digitale distributionskage hjem.

Den japanske udvikler og udgiver, Capcom, kommenterer dog i forbindelse med den forestående åbning af den digitale distributionskanal:

"Vores plan er at gøre nogle af vores største og mest succesfulde franchises tilgængelige digitalt på Games for Windows Marketplace fra dag ét," fortæller Capcoms VP for Strategic Planning & Biz Development, Christian Svensson. "Digital distribution er fortsat en vigtig kilde til vækst i pc-spilsektoren og vi er meget beærede over at arbejde sammen med Microsoft om at levere fantastiske spil til denne platform i vækst."

Capcom er for tiden aktuelle med Dead Rising 2, som dog sælger langt den største andel på konsol. Men det forhold vil måske snart ændre sig, idet spllet er blandt lanceringstilbudene, når MS åbner portene den 15. november.

Microsoft er oppe mod 30 millioner aktive Steam-konti.

Jump to comments (5)

About the author

Kristian West

Kristian West

Eurogamer.dk

Eurogamer er det mest toneangivende website i Europa om spil til pc og konsol. I 2009 lancerede en dansk udgave med en dansk redaktion. Vi findes også på tysk, portugisisk og mange andre unikke sprog. Faktisk er Eurogamer det største uafhængige netværk af websites om videospil i Europa.

Relateret indhold

System Shock remake udskudt til 2018

Remaken af det klassiske System Shock er blevet udskudt til 2018.

Ny trailer til Prey giver forhistorie

Hvad var der sket, hvis JFK ikke var blevet dræbt?

Friday the 13th forsinket til 2017

Violer er blå, roser er røde. Jason er tilbage, og alle hans venner er døde.

Prey har nu også en kvindelig hovedperson

Er du en Ellen Ripley eller en Johnny Ricco?

Resident Evil 7 VR er tidseksklusiv til PSVR

Til at begynde med kan du kun opleve Resident Evil 7s VR-del på PlayStation 4.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (5)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading