Plants vs. Zombies

Grønne fingre.

Kongerne af casual games, PopCap Games, udgav tidligere på året Plants vs. Zombies til henholdsvis iPhone og pc, hvilket de havde meget held med. Nu er det kommet til Xbox 360 som en Live Arcade-titel.

Plants vs. Zombies beskrives bedst som et real-time tower defense-spil. Som titlen ganske diskret antyder, handler det om en flok planter og zombier, der forsøger at sende hinanden tilbage under jorden. Som husejer kan du kun holde zombierne fra din grund ved hjælp af et særligt botanisk forsvarssystem i din have. Udstyret med solsikker, valnødder og ærter skal du forhindre zombierne i at nå ind i huset, da de kun er ude på at få en bid af din hjerne – og med de her gæster behøver du ikke være gæstfri.

Haven er delt i fem rækker, og hver række skal beskyttes fra de dårligt klædte hjerneædere. Dertil får du stillet en håndfuld planter til rådighed. Efter hver bane bliver du belønnet med en ny slags plante, hvoraf én type eksempelvis kan angribe zombierne, mens andre er bedre egnet til forsvar. Vigtigst er dog solsikkerne som samler lysets stråler, som er nødvendige for at gro nye planter.

1
Her ses én af de gruopvækkende krigszoner fra Plants vs. Zombies. Man kan kæmpe mod zombierne i forhaven, i en baghave med pool, samt på taget af huset.

Det centrale gameplay fungerer rigtig fint. Styringen er upåklagelig. Der er et godt flow, om end det er en smule nemt. Når du endelig føler at du har fundet en optimal strategi, ændrer spillet vilkår og tvinger dig ud i nye taktiske overvejelser. Du kan i alt indsamle 48 forskellige planter og møde 26 typer zombier. Sammen giver de mulighed for en lang række forskellige kombinationer i spillet, hvilket er langt flere end man får brug for. De første par minutter i hver bane kan dog nogle gange føles lidt langsommelige, især når du forsøger dig med samme bane for tredje gang.

Handlingen i spillet er usammenhængende og usandsynlig. Den komiske sammensætning af zombier og planter fungerer fint, så længe man ikke tænker for meget over det, og det er på sin vis charmerende. Imellem de forskellige baner skal man udsættes for breve fra zombierne og monologer fra den skøre nabo, Crazy Dave. Her bliver de "sjove" pointer en smule anstrengende og sjældent gode nok til at trække på smilebåndet, og man kunne ønske sig at forsøget på en rammefortælling var udeladt.

2
Bliver du træt af at nedkæmpe zombier, kan du også bruge tiden på at dyrke og sælge planter i dit drivhus.

Ser man bort fra al komikken og den sparsomme grafiske side, er Plant vs. Zombies faktisk et helt hæderligt spil, der kan levere mange timers god underholdning. Adventure-delen indeholder cirka 10-15 timers spil afhængig af spillerens evner. Derudover er der en lang række mini-spil, der hver især sætter sine egne twists på det oprindelige gameplay. Skulle det ikke være nok kan du altid gøre plads til en ven i sofaen og gennemføre spillet i co-op, eller udfordre ham eller hende i versus-mode. Da det er en XBLA-titel koster det kun en femtedel af et almindeligt Xbox-spil, og til den pris får man rigtig meget underholdning for pengene.

Når det så er sagt, så skal det også siges at man skal være mere end almindeligt begejstret for det centrale gameplay for at få fuld glæde af alle tilføjelserne. De mange mini-spil har adskillige fællestræk, og der er oftere tale om modifikationer i højere grad end selvstændige spil.

Alt i alt byder Plants vs. Zombies på mange gode features og fungerer rigtig fint. Da sværhedsgraden reduceres betydeligt så snart du kender de rigtige kombinationer af planter og zombier, er der en risiko for at du ikke vil finde anden og tredje gennemspilning lige så interessant. Men spillet byder på mange gode oplevelser før du når dertil.

7 /10

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading