Digital Foundry Arkiv

første forrige

Digital FoundryPlayStation 4 gør dine gamle spil flottere

Sony eksperimenterer med digitalt ansigtsløft

Spil alle dine gamle PlayStation-spil på PS4 med forbedret grafik. Sådan lyder det ambitiøse mål for Sony, der i øjeblikket afsøger muligheden for at software-emulere PS1/PS2-klassikere på deres seneste hjemmekonsol, PlayStation 4.

Digital FoundryRadeon R9 290/290X - Hardwareanmeldelse

Yder som et Titan - til det halve af prisen

AMDs R9 290X er skabt med den nye GCN 1.1-arkitektur som centerstykke og forsøger, med hjælp fra det innovative Hawaii XT-chipset, at hamle op med Nvidias top-kort - helt op til det mægtige GTX Titan - og dette til en betydeligt lavere pris. I modsætning til 260X og 270X-kortene, der udkom tidligere på året og som blot var HD 7790 og 7870-modellerne under nye navne, så er dette kort derimod firmaets mest fremadrettede kort i serien på nuværende tidspunkt. Mantle API, en unik on-chip, TrueAudio-lydprocesseringsteknologi er at finde på denne model og det er i det hele taget et ambitiøst skub mod afvkling i fuld 4K-opløsning.

Digital FoundryNintendo 2DS - Hardwareanmeldelse

Nintendos nye flagskib eller din nye dørstopper?

For ca. 23 år siden udsendte Nintendo den første Game Boy til det håndholdte konsolmarked, og selvom den generelt set var teknologisk underlegen til de daværende konkurrenter, blev den en salgsmæssig succes. Den gav Nintendo et højtstående sæde inden for det håndholdte marked, og siden da har de ikke set sig tilbage.

Digital FoundryNext-Gen: Ryse: Son of Rome

Richard Leadbetter tager et kig på 900p-problembarnets tekniske formåen

Kort, umådelig repetitivt og kun til at holde ud at spille i korte træk før kedsomheden sætter ind - man kan roligt sige, at Ryse: Son of Rome langt fra er det mest spændende Microsoft har at byde på til sin nye konsol. Men ser man på de tekniske aspekter, kan man argumentere for, at spillet med sin kraftfulde CryEngine-motor er en af de mest visuelt imponerende udgivelsestitler på markedet. Der er steder - op til flere af dem - hvor spillet simpelthen tager pusten fra dig, og den generelle præsentation er meget filmisk i sin natur, hvilket får spillet til at stå ud fra flokken.

Digital FoundryNext-Gen: Killzone Shadow Fall, Resogun og Knack

Eurogamer viser her 1080p60-videoer og performanceanalyse af Sonys største PS4-lanceringstitler

Imens kommunalvalget har fyldt mediebilledet herhjemme, har det været store releaseuge på PlayStation 4 i USA, og selvom England og Europa endnu må vente nogle uger - og Japan nogle måneder - så er der masser at se på allerede. Vi forsøger at forkorte ventetiden med nogle 1080p60 (60 er antallet af fps!) videoer af nogle af de første eksklusive titler til Sonys nye konsol: Killzone Shadow Fall, Resogun og Knack.

Digital FoundryPlayStation 4 - Den foreløbige dom

Vi har leget med Sonys nye konsol, og her får du vores førstehåndsindtryk

Det har været nogle hektiske dage her på redaktionen, eller i hvert fald i det hjørne, hvor jeg er kravlet hen med vores nye PS4. Jeg har nemlig siddet og leget med hardwaren så meget, som jeg nu kunne uden spil og med et interface, der hele tiden informerede mig om, at ting var på vej, men ikke helt var klar endnu. Det er måske i virkeligheden PlayStation 4 i en nøddeskal på nuværende tidspunkt, og derfor venter vi med at komme med en decideret anmeldelse til vi sidder med det endelige danske interface foran os og kan teste maskinen under virkelige forhold. I mellemtiden får I dette førstehåndsindtryk, som bør give en god ide om, hvad det er for et bæst, Sony har kreeret denne gang.

Mad Catz F.R.E.Q. 5 er et headset i firmaets ganske outrerede Cyborg-serie, som også tæller bindegale produkter som Mad Catz M.M.O. 7 Gaming Mouse, som jeg selv er den stolte og tilfredse ejer af, og S.T.R.I.K.E-serien af tastaturer (se Janus' anmeldelse af S.T.R.I.K.E 5), som ligner noget fra de mest hardvore sci-fi-film. Mad Catz har dog gentagne gange bevist, at Cyborg-serien kan mere end bare at se ud som en F-117, der har været gennem en blender og derefter er blevet dekoreret af en 12-årig. Det er hardware til den kræsne gamer, og F.R.E.Q. 5 viser sig ikke at være en undtagelse.

Digital FoundrySteelseries Apex - Hardwareanmeldelse

Er det på tide at forkæle dine fingre med et nyt keyboard?

Jeg har i årenes løb haft mine hænder på mange keyboards, og på trods af talrige forsøg på at forny mig, sniger mit gamle 90'er Dell keyboard sig stadigvæk frem fra skuffen, og indtager sin plads på skrivebordet foran computeren. Hidtil er det ikke lykkedes den nye generation af gamer-keyboards at vippe min veteran af pinden, men nu får det nyeste skud på stammen, mellemklasse keyboardet fra Steelseries, 'Apex' chancen.

Digital FoundryAnalyse: iPhone 5S

Den næste generation af smartphones?

Apple kalder deres iPhone 5 den mest fremadtænkende telefon nogensinde, og det er ikke for sjov. Dens A7-processor er nemlig verdens første 64-bit smartphone-CPU. Apple har taget mobilarkitektur til et nyt niveau og er hurtigere til markedet end ARM's 64-bit-design. Udover dette potentielt revolutionerende fremskridt, praler Apple af en dobbelt hastighed på både processor og grafikmodul. Vi kigger nærmere på betydningen af begge aspekter.

Digital FoundryXbox One-processor hurtigere end antaget

Fra 1.6 GHz til 1.75GHz. Vi kigger på betydningen

Microsoft kunne tidligere på ugen bekræfte, at man i sidste øjeblik har øget hastigheden på Xbox One-processoren med 9,375 procent, hvilket betyder, at den otte-kernede AMD-CPU nu opererer ved 1,75GHz, 150Mhz hurtigere end tidligere.

Digital FoundryXbox One kan stå tændt i 10 år

Et kig på filosofien bag Microsofts nye konsol

Vi har skaffet ny insiderviden fra Microsofts kontorer i Redmond, Seattle, denne gang specifikt om, hvorfor Xbox One er så relativt stor en konsol, samt hvad det fører med sig af fordele...ja, fordele.

Digital FoundryAnalyse: Nvidia Mobile Kepler

Ny Smartphone-chip hurtigere end PS3/Xbox 360?

Nvidia løftede tidligere på ugen sløret for deres første Project Logan-prototype, en nedskaleret kepler-chip henvendt markedet for smartphones og tablets. Det fløj om sig med tekniske termer og diverse påstande, herunder at Logan er godt fire gange hurtigere end GPU'en i en iPad 4, samt overgår deres nu hedengangne pc-grafikkort GTX 8800. Holder disse påstande vand, har Nvidia officielt produceret en mobilchip, der er hurtigere end det nuværende kuld af konsoller, PlayStation 3 og Xbox 360. En imponerende bedrift i så fald.

Digital FoundryEksklusivt: PS4 RAM-fordeling afdækket

3,5GB reserveret alene til operativsystemet

PlayStation 4 reserverer 3,5GB af sine i alt 8GB GDDR5-hukommelse til operativsystemet, det afslører interne udviklingsdokumenter, som Digital Foundry er kommet i besiddelse af. Det betyder, at der i praksis reserveres 4,5GB til spiludviklerne med rygter om, at der under visse omstændigheder kan hentes 1GB yderligere fra puljen til operativsystemet.

Digital FoundryAnalyse: Assassin's Creed 4

Hvilken teknisk forskel gør de nye konsoller?

Seks forskellige udgivelser af selv samme spil, og alle inden for en måned. Man må sige, at franske Ubisoft, om nogen, slår et slag for de i øjeblikket mange platforme på markedet, når de vælger at udgive flagskibstitlen Assassin's Creed 4: Black Flag til hhv. PC, Wii U, Xbox 360, Xbox One, PS3 og PS4. En praksis, de også præsterer med deres mindst lige så ventede GTA-udfordrer Watch_Dogs. Imponerende, intet mindre.

Digital FoundryAnalyse: Xbox One-hukommelse forbedret

ESRAM-båndbredde markant øget i den kommercielle model

Flere troværdige kilder fortæller os, at den indlejrede ESRAM-hukommelse i Xbox One-processoren er betragteligt mere kapabel, end i prototypemodellerne. Faktisk skulle datagennemløbet være forbedret med imponerende 88%, og det kan vise sig en vigtig faktor i kampen mod den direkte rival, Sony PlayStation 4.

Fremvist live på PlayStation 4 under Ubisofts E3-pressekonference gav Tom Clancy's The Devision et spændende kig ind i fremtiden. Med sin fremragende grafik, pseudo-onlinesystem og ekspansive gameplay var spillet en af de titler, hvor man tænkte, at det kun lader sig gøre på stærkere hardware, end vi har i dag. Et teknisk indblik i, hvad vi kan forvente os, når næste konsolgeneration ankommer sidst på året.

Digital FoundryRadeon HD 7950 - Anmeldelse

Derfor er sidste års AMD-kort et glimrende køb

Alt imens Nvidia fortsætter udrulningen af deres 7xx-serie-kort, er der tilsyneladende stilstand i det røde ringhjørne. Vi ser tidligst nye grafikkort fra AMD til efteråret, og det betyder, at Nvidia i øjeblikket har markedet stort set for sig selv. Eller hvad? Sidste års Radeon-serie er fortsat et godt køb, hvis altså man vælger det rigtige.

Digital FoundryAnalyse: The Last of Us

Kan vi betragte PS3-eksklusiven som et næstegenerationsspil?

Den næste konsolgeneration er snart over os, og mange forventer derfor, at spillenes audiovisuelle kvalitet kommer til at stige betragteligt som følge deraf. Efteråret, og de nye maskiner, er dog endnu nogle måneder væk, og alt imens vi drømmer om grafisk overlegenhed da, kan den allerede have sneget sig ind ad bagdøren.

Digital FoundryVideo: Metal Gear Solid 5 ved 60fps

Kan næste konsolgeneration matche high-end-pc-segmentet?

Snart er næste konsolgeneration over os, hvis vi for et øjeblik undtager Wii U, og spørgsmålet er selvfølgelig, hvor stor en audiovisuel forøgelse, vi kommer til at se. Én ting er dog grafisk snilde, noget andet er stabil ydeevne, og er der noget denne konsolgeneration har lært os, så er det desværre, at 60 billeder i sekundet (fps) er en sjælden luksus snarere end en standard. Kommer det til at skifte med ankomsten af nye konsoller?

Nogen vil sige, anden generation af Nvidias Kepler-kort er nær identisk med den første, og at det alene derfor ikke er værd at opgradere. En mere nuanceret udmelding vil lyde, at arkitekturen rigtig nok forbliver uændret, men at 700-serien alligevel kommer med en række forbedringer, fra ydeevne til byggekvalitet og køling, som vidnet i gårsdagens Nvidia GeForce GTX 780-anmeldelse

Med GeForce GTX Titan kickstartede Nvidia en ny æra for single-chip-grafikkort. Med sin vanvittige performance var Titan den endegyldige realisering af deres igennem flere år succesfulde Kepler-arkitektur, der om knap et år må vige pladsen for næsten generation, kodenavn Volta. Den betragtelige regnekraft kom dog med et tilsvarende højt prisskilt: $1000 i USA, svarende til godt 8.500,- dkk. Nvidia, dermed, havde defineret et nyt luksusprodukt, der kostede i omegnen af det dobbelte af deres øvrige high-end-kort, Geforce GTX 680.

Digital FoundryRazer DeathAdder 2013 - Hardwaretest

Legendarisk gamer-mus har aldrig været bedre

Amerikanske Razer er blandt de ældste spillere på markedet, når det kommer til pc-udstyr målrettet computerspillere. Allerede tilbage i slut-halvfemserne lancerede de den nu legendariske gamer-mus Razer Boomslang, verdens første 2000 dpi-mus hvis indflydelse fortsat gør sig gældende, og med årene har de kun manifesteret deres tilstedeværelse yderligere. I dag kan Razer prale af et bredt portefølje af tilbehør; foruden mus inkluderer kataloget også tastaturer, controllere og headsets (hvilket Jonatan senest fandt ud af).

Digital FoundryEurogamer prøver Oculus Rift

Tag brillerne på og træd ind i den moderne Virtual Reality med 3D-grafik og absolut medrivende gameplay

Det er meget nemt at blive betaget af det nye Oculus Rift, og det er blevet tydeligt for os, hvorfor medierne er så hurtige til at hype det nye produkt fra Palmer Luckey. Det virker, når man afsætter ti minutter til at teste brillerne på et forkalibreret stykke isenkram, der bare virker, spiller og ikke volder nogen problemer. Det er faktisk en oplevelse, hvor man næsten mærker, at man træder ind i en ny generation af gaming.

Digital FoundrySådan bliver din pc klar til next-gen-grafik

Eurogamer hjælper din gamle pc på vej til at matche PS4. Læs hvor meget der skal til

Pc-gamere kan se frem til en blandet fornøjelse, når den næste konsolgeneration kommer på banen. I hvert fald, hvis man forventer den bedste spiloplevelse på sin yndlingskonsol. Én ting kommer alle til gode: som udvikler skal man ikke længere lave et hav af forskellige grafikmotorer til hver enkelt konsol. De bliver alle som én baseret på x86-arkitekturen. Der bliver også længere mellem de tilfælde, hvor et spil er skabt til konsollerne, konverteret til pc og derfor sjusket og ekstremt uoptimeret selv på toptunede pc'er med de nyeste grafikkort. Man kan i stedet bruge pc'ens fordele: at kunne opgradere, få større skærme og tune oplevelsen til sit eget behov.

Digital FoundryRazer Kraken - Hardwaretest

Vi tester "det mest komfortable gamingheadset nogensinde"

Razer Kraken er et bud på et gamerheadset i mellemklassen til PC-folket. Der er tale om en stor, muskuløs model, som både skal kunne bruges til kommunikation og dundrende lyd i spil, musik og film. Vi har testet modellen på en Asus G73-laptop med en FiiO E9+E17 combo DAC/forstærker som lydenhed.

Digital FoundryDet nye OnLive: er cloud-gaming blevet bedre?

Dit bredbånd bliver hele tiden hurtigere, og derfor har OnLive genskabt sig selv i en ny og bedre opdatering. Eurogamer har testet den

Streaming er ikke længere forbeholdt video og fjernsyn, men kommer snart til at fylde mere og mere i folks gaminghverdag. Sony satser endda så massivt på streaming af spil fra en central server, at de smed 380 mio. amerikanske dollars efter Gaikai-systemet i sommeren sidste år. Tjenesten gør det muligt at afvikle grafik centralt fra og streame det til en konsol. Gaikai bliver en vigtig del af den næste Playstation 4, men endnu er det uvist, hvor meget og hurtigt og hvor godt, konsoltjenesten vil fungere.

første forrige