GC Arkiv

Nintendo overvejer at fjerne region-locking

Mario behøver derefter ikke at vise sit passport når han krydser grænser

Dem af os der var med fra starten af, da de forskellige konsoller udkom, kender kun alt for godt til regionslåst indhold. Glædestårerne trillede ned i lårtykke stråler, medens man stod med sit nye spil i sine hænder. Denne hellige gral af underholdning skulle snart tages i brug, vinduer og døre skulle barrikeres, og den nærliggende bunker skulle tømmes for dåsemad. Det var tid til gaming.

Nintendo fejrer 125-års fødselsdag i dag

Fra kortspil til Mario - Nintendo har været rundt omkring

Nintendo har efterhånden en lang og finurlig historie bag sig, og det er ikke noget at sige til, for firmaet fyldte i dag 125 år. Det ikke småting, og det synes Nintendo vel næppe selv.

Du kan få is for dine voldelige spil i Californien

Kolde kontanter er yt, nu vil en kommune af med voldelige spil på en sød måde

Bliver man træt af sine spil, så er det normalt at sælge dem for lidt kolde kontanter. Det skal dog ikke helt være sagen i en kommune i Californien, nærmere bestemt Marin County. Her har de lokale politikere fundet på en fin idé; byt dine voldelige spil for lidt is - og så er det endda Ben & Jerry's.

Gyselige spiløjeblikke: Eternal Darkness

Sådan blev jeg narret af mine venner og fik et kæmpe chok

Jeg elsker gyserspil, og har spillet en lang række af dem. Og en af mine favoritter er GameCube-klassikeren, Eternal Darkness: Sanity's Requiem, hvor man i rollen som den unge Alexandra Roivas, der undersøger sin bedstefars brutale død, gennemgår hele sin families lange kamp mod onde magter fra det hinsides gennem sider i en ondskabsfuld bog, der findes rundt omkring i det mystiske hus.

Nintendo blander sig i brugtspildebatten

Det handler om at lave kvalitetssoftware

Udviklere kan begrænse brugtspilsalget af deres udgivelser markant ved simpelthen at lave bedre spil, det fortæller Nintendo of America's administrerende direktør Reggie Fils-Aime.

Eternal Darkness 2 var under udvikling

Silicon Knights var klar på en fortsættelse, men tabte kræfterne.

Eternal Darkness til Nintendos hedengangne GameCube var faktisk på vej til at få en fortsættelse i 2011 før udviklerne fra Silicon Knights måtte trække stikket på projektet og gå andre veje. Arbejdet med fortsættelsen stod endda på, mens holdet havde til opgave at udvikle et X-Men-spil for Activision.

TimeSplitters 2 HD var på vej, før det blev droppet

Free Radical havde en opdateret udgave af FPS-klassikeren i støbeskeen.

TimeSplitters 2 var faktisk på vej i en opdateret HD-udgave, før udviklerne bag spillet blev indlemmet i et andet hold og stoppede al udvikling. Det er kommet frem i et interview mellem tidligere medlemmer af Free Radical og Notenoughshaders.

Ny Wii-model er ikke bagud-kompatibel

Slut med GameCube spil og controllere.

Det ser ud som om, at ejere af den nye redesignede Wii-model må nøjes med at bruge deres gamle GameCube-spil som bordskånere. I hvert fald kommer den nye Wii-model ikke til at kunne køre GameCube-spil, som den hidtidige Wii ellers har kunnet.

Historien om Super Mario

Retrospektiv fra 1981 frem til i dag.

I mere end 25 år har Nintendos karismatiske blikkenslager med de røde overalls og det sorte moustache fornøjet os computerspillere. Han har optrådt i over 200 forskellige titler, der globalt set er blevet solgt i mere end 210 mio. eksemplarer. En bemærkelsesværdig bedrift som de færreste spil-ikoner, hvis overhovedet nogen, kan tilslutte sig. Mario er i en liga for sig, og derfor synes det ikke underligt, at han med årene har fået det bombastiske tilnavn ”Super”. Der er skrevet vidt og bredt om Kyoto-gigantens supermaskot, men i anledning af at Mario nok engang er sceneaktuel, stiller vi skarpt på de historiske vendepunkter, der har været med til at give Super Mario sin helt unikke særstatus som platformspillenes ubestridte konge.