Eurogamer.dk

Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes

"Not the droids you are looking for".

For femten år siden var Star Wars noget helt andet end det er i dag. Star Wars var en drengedrøm – et eventyr om godt og ondt, som mange af os var vokset op med. I dag... er Star Wars noget andet. Selvom vi med de tre sidste film har fået en afslutning på den episke saga, så er det svært ikke at sidde tilbage med en lidt bitter smag i munden. Bevares, George Lucas har al mulig ret til at gøre hvad han vil med sit univers, og det er måske også naivt at forvente at manden ville afslutte serien 20 år senere, på samme måde som han startede den; med et BRAG! Men nok brok. Her 30 år efter den første film udkom, har Star Wars-universet ændret sig, og animationsserien Clone Wars er et af biprodukterne.

Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes er baseret på Clone Wars-serien og følger blandt andet Anakin Skywalker og hans lærling, i deres færden rundt i galaksen, for at bekæmpe de massive mængder af droids, som Føderationen har finansieret. Det hele er selvfølgelig udsprunget af Palpatines rænkespil, og har til formål at splitte de ellers stærke alliancer, der er i galaksen. Kanon-mæssigt foregår spillet efter de mange klonsoldater er blevet indført, og før Anakin Skywalker ifører sig den sorte dragt, og træder over på den mørke side af Kraften. Figur-galleriet skifter dog lidt undervejs, og udover at styre Anakin og hans sidekick, får man også lov til at lege lidt med klonsoldaterne, der har en lidt anden måde at klare tingene på. Under missionerne tjener man point, og disse kan investeres i opgraderinger af våben, angreb eller jedi-tricks, samt nogle masker i overstørrelse, der tilføjer en smule komik til spillet.

2

Platformselementer med indbygget rolator og hotline.

Stilen i den animerede TV-serie er ganske charmerende, og spillet forsøger at lægge sig tæt op af samme streg. Det er dog ikke lykkedes udpræget godt, for figurerne er lidt grovere at se på. Selvfølgelig skal man ikke forvente at spillet kan efterligne den animerede stil frem til mindste detalje, men der er mere end nok kraft i denne generation af konsoller til at gøre det langt bedre.

Som det er tilfældet med TV-serien, henvender spillet sig til et yngre publikum, og det kan godt mærkes flere steder i spillet. Platformselementerne mere eller mindre idiotsikrede. Hopper man fra en afsats til en anden, lander man helt automatisk på målet, og kan frejdigt hoppe videre. Det kræver dog at man eksekverer hoppet præcist, for er man ikke på vej i den helt rigtige retning, så er der dømt frit fald med døden til følge. Det har dog ingen egentlig konsekvens i sidste ende, idet man respawner ved siden af et par sekunder senere, og kan atter tage kampen op med den dårlige kameravinkel, der sikkert var skyld i fejltrinet til at starte med. Kameravinklen formår nemlig at ødelægge meget af spillets simple glæde, sammen med den noget klodsede styring, og det er ét af de elementer, der bare skal funger i et spil som dette. Sværhedsgraden er også sat ret lav, og jediridderne skærer sig igennem de mange droids, som var de lavet af blødt smør.

1

Her er den femmer jeg skylder dig!

Har man et par unger, der er vilde med Star Wars, og kan finde ud af at spille sammen, så kan Clone Wars sagtens gå an, men det kan ikke anbefales til spillere, der er meget mere end 11-12 år gamle, med mindre man er rabiat fan af alt hvad George Lucas har lavet. Spillet er tydeligvis rettet mod yngre spillere – det er for nemt, og dialogen er af og til pinlig at høre på. Det er en klar fordel at to spillere kan spille sammen og konkurrere mod hinanden under spillet, for det hæver niveauet en smule – bare ikke nok til at matche de mere voksne Star Wars-spil, vi tidligere har set affødt af filmene. Med et par ivrige unger er det en udmærket investering, men har man hverken børn eller nevøer, der hviner henrykt hver eneste gang man nævner Star Wars, så er Clone Wars et spil, der egentlig bare bør glemmes.

5 / 10

Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes Jacob Herold Nielsen "Not the droids you are looking for". 2009-11-03T11:50:00+01:00 5 10

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...