Eurogamer.dk

Skate 3

Tættere på.

”Skate 3 er et skridt tilbage i forhold til de to første spil. Det bringer ikke rigtigt noget nyt med sig”.

Jeg mener, det var nogenlunde sådan det lød, da Jakob Stegelmann læste op, hvad hans spilanmelder havde skrevet om Skate 3 i den forgangne weekends afsnit af Troldspejlet på vores allesammens licensbetalte DR 1.

Havde han overhovedet prøvet spillet? Måske lidt på Normal Mode. Men jeg synes bestemt, han – og i øvrigt rigtig mange andre anmeldere af spillet – havde overset noget meget vigtigt i sin standardanmeldelse.

Skate 3 er nemlig endelig blevet hardcore. Så let kan det siges. Den nye Hardcore Mode er og bliver det, du skal købe Skate 3 på grund af. Når du først er blevet hooked på Hardcore Mode, føles alt andet som ren og skær arkade. Det Skate, du måske kendte inden Skate 3, er som en sødetablet ved siden af den stor skålfuld muscovado-sukker, Skate 3 vælter sig rundt i, gennemvædet i sirup. Kaffe brygget på kaffe. Let’s roll!

Jeg har nu spillet Skate 3 i mere end 45 timer med et bræt under fødderne, hvilket burde være nok til at afgive en både velovervejet og velbegrundet dom over spillet. Interessant nok fortæller spillets dynamisk opdaterede Stats-system mig ligeledes, at tiden blandt andet har været brugt på at tilbagelægge 70 kilometer asfalt, beton og fortov – mens 1 time og 42 minutter er brugt på at baile og styrte mod jorden og endnu et knoglebrud. 4870 brækkede knogler fordelt på i alt 87 kilometers styrt, er det blevet til. 10 minutters grabs og 7 kilometers grinds. Længste line på godt et minut. Og der er mange flere hyggelige stats.

1

Udsigten ved superparken ved Port Carverton University, spillets første zone efter den lærerige Skate School.

Fokus i denne anmeldelse er, som du måske har anet, på oplevelsen der venter i Hardcore Mode, også selvom stadig dragende idéer som Death Race og Hall of Meat ikke ligefrem kan kaldes realisme, hvilket Hardcore Mode til gengæld stræber efter at simulere. Den nye by i spillet, Port Carverton, har tre udtalt forskelligartede – og desværre skarpt adskilte – zoner som alle, i kraft af netop friheden ved at køre hardcore, udgør så meget mere potentiale for ond, ond skating, end i de to første spil.

Det er nu ikke fordi designet af University, Industrial og Downtown-distrikterne er specielt meget bedre eller mere kreative end miljøerne i Skate 1 og 2, men mere fordi den nye sværhedsgrad nu fuldstændig fjerner sikkerhedsnettet under spilleren, som hidtil auto-sugede ham fast på rails som en anden magnet og tillod landinger ved alt for høj fart med kroppen i heftig rotation. Der skal også 5-6 spark til, før man er oppe i fart, modsat 2-3 stykker i Normal og (Ch)Easy. Helhedsindtrykket skabes af et væld af sådanne mindre detaljer. Det vil være rimeligt at sige, at skridtet fra Skate 1 og 2 til tredje spil er omtrent ligeså stor og fantastisk, som skiftet fra ingenting eller Tony Hawkade til Skate 1. Det er slut med at skate hensynsløst og spamme tricks som en idiot. Her er det back to basics og fjæset ned i asfalten, hvis du bliver for grådig eller dumdristig. Og hvis du absolut vil være dét, kan du stadig spille på de lavere sværhedsgrader.

2

Jo mere fart, desto mere smerte. Bails er i Skate 3 endnu mere realistiske, takket være et farvel til ragdoll-modeller og en større fokus på flere og mere realistiske animationer. Også off board.

Der er ikke så meget at sige om selve karrieredelen. Den er der og giver med velkendte midler spilleren noget at lave. Hovedmålet er at sælge 1 million boards, en måde at camouflere den sædvanlige totalscore, ved at fokusere på spillerens eget board-franchise. Websiden med grafiske værktøjer hos EA kan benyttes til at lave logoer – op til fire styk som hidtil – men nu kan dit emblem eller din logotekst også printes på langærmede t-shirts og jakker og endda roteres, flyttes og skaleres.

Desværre er tøjstykkerne stadig ret rigidt udformede og farvemulighederne er præcis de samme som i Skate 2 – tørre og utidssvarende. Custom-tøj skriger af Føtex på lang afstand. Det samme gør genbrugsvarerne indenfor ligegyldigt lir som briller, fingerringe og steak-halskæden.

Kommentarer (5)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...