Eurogamer.dk

Plants vs. Zombies

Råddent godt.

Tower-defense-genren er en af de mest hardcore nicher af strategigenren. Igennem årene har det været de hårde få, der har forsvaret baser og borge fra rumvæsener og trolde i spil som Defense Grid og Savage Moon.

Netop derfor er Plants vs. Zombies, som PopCap Games står bag, en kæmpe bedrift.

Det er i sig selv et helt traditionelt tower-defense-koncept, men med charme og sans for vittige detaljer camouflerer spillet det begrænsende islæt i genren, mens det bevarer det vanedannende gameplay. Med et forstadskvarters eneste standhaftige skikkelser, planter og afgrøder, skal du forsvare et hus mod fremstormende zombier i alle afskygninger. Begge magter har forskellige enheder, hvor nogle er hurtige, andre pansrede, og du må variere din opsætning for at imødekomme skiftende omstændigheder. Du bygger din økonomi og dine forsvarsværker op som et helt traditionelt tower-defense-spil, men føler dig samtidig til stede i et helt andet miljø.

Nogen vil kalde det casual, men alene den bizarre idé er Plants vs Zombies' største styrke. Du kan ikke tage det seriøst, og det er meningen. Tegneseriestilen og lydsiden, der er båret frem af underspillet klaverspil og zombiernes bizarre udbrud, bygger en selvstændig atmosfære op omkring spillet, der gradvist introducerer nye zombier og planter til spiloplevelse. Disse skridt øger underholdningsværdien, da de skiller sig ud fra hinanden og bliver mere og mere karikerende. Plants vs Zombies forbliver sjovt igennem sine fem timer.

1

Konceptskitse af en Space Marine.

iPhone-udgaven er en konvertering af det oprindelige Plants vs. Zombies til pc. Der er skåret i indholdet, hvor især manglen på den uendelig Endless-survival-del er trist. Sværhedsgraden i kampagnen er meget lav, og appetitten på zombie-nedslagtning bliver ikke mættet af denne alene. Til gengæld er værdien i forhold til prisen ufattelig. 18 kroner er alt, PopCap Games forventer for fem timers godt gameplay, og det gør spillet til et decideret røverkøb. Touchscreen-funktionerne passer perfekt til konceptet – planteopsætningen går faktisk hurtigere end med mus – og det tekniske niveau er præget af samme høje opløsning og grad af detaljer. I visse tunge scener kan iPhone dog ikke følge med, og det trækker en anelse ned på helhedsindtrykket.

Pris: 18 kr.

8 / 10

Plants vs. Zombies Christian Kruse Råddent godt. 2010-05-07T20:35:00+02:00 8 10

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...