Eurogamer.dk

Kinesere får snart "point" baseret på deres opførsel

Gaming giver minus

2013/articles//a/1/7/8/6/1/6/0/eurogamer-v9vk1s.jpg

Normalt når vi tænker point tænker vi spil og highscores, men Kina har tænkt sig at tage tingene til næste "level".

Den kinesiske regering har nemlig besluttet sig for at lave en slags "life score", der følger med i alt du foretager dig og siger. Det er endda også meningen, at det ved 2020 skal være en obligatorisk del af enhver kinesers liv.

Selve systemet blev introduceret tidligere i år, og er indtil videre kun valgfrit. Enhver person har et pointmeter der går fra 350 til 950, og det er muligt at se hvad ens score er ved hjælp af en gratis Sesame Credit-app, der udbydes af Alibaba og er forbundet med ens sygesikringskort.

Den kinesiske regeringen holder så øje med al social data og justerer personers pointmeter derefter. Skriver man eksempelvis en negativ politisk kommenter eller politisk tanke uden tilladelse, vil man få point trukket fra.

Det går endda så langt som at strække sig til hvad man køber og hvilke hobbier man nu end har, så hvis man sidder og gamer på computeren eller konsollen, kan man godt forvente at få point trukket fra. Derimod får man point for at dyrke fysiske aktiviteter.

Systemet også holder øje med hvordan dine venner er. Har man venner der ikke opfører sig helt som regeringen vil have, får man point trukket fra alene af den grund. Regeringen opfordrer derved folk til at sørge for, at ens venner ikke er nogle onde gaminglømler. Især hvis man vil nyde livets mange muligheder, da det eksempelvis kræver minimum 600 point at tage et lån på hvad der svarer til 5.000 danske kroner.

Det måske mest sindssyge er, at der allerede er over 100.000 kinesere der flittigt benytter sig af systemet, og som offentligt praler med deres scores. Forhåbentlig ser Vestens ledere ikke denne "begejstring" som et hint om, at vi også burde få sådan et system indført med tiden.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...