Eurogamer.dk

Disney Infinity 3.0 - Anmeldelse

Mod det uendelige univers

Rejsen igennem Disneys uendelige computerspilunivers fortsætter, og med Disney Infinity 3.0: Play Without Limits kan vi for første gang nogensinde byde blandt andre Luke Skywalker, Darth Vader og de mange andre nøglefigurer fra Star Wars-universet velkommen til.

Disney Infinity-serien har indtil nu haft fokus på Marvel-universet; her taler vi selvfølgelig om Disney Infinity 2.0, som vores egen Mads, her på redaktionen, anmeldte sidste år. Trods mange kvaliteter fandt vi det en smule mangelfuldt, primært på grund af spillets sparsomme variation. Heldigvis har vi en anderledes mening omkring Disney Infinity 3.0, som i den grad har højnet niveauet. Lad os sammen dykke ned i Disney Infinity 3.0: Play Without Limits og finde ud af helt præcist hvorfor.

Inden, at man kan begynde på at spille og opleve Star Wars-universet i Disney Infinity 3.0, kræver det, at man køber en startpakke. I denne pakke medfølger der en kopi af spillet og to forskellige Star Wars-figurer. Derudover medfølger der også et 'Play Set' og selvfølgelig en 'Disney Infinity-Base'. Men mere herom senere.

Akkurat som i tidligere Infinity-spil placerer man figurerne enkeltvis på sin 'Disney Infinity-Base', som derefter indlæser figuren i spillet. Ønsker man at skifte sin figur, er dette også utroligt simpelt. Man fjerner blot den allerede placeret figur fra basen og erstatter den med en ny, og derefter kan eventyret fortsætte med den nye figur.

1

Man kan selvfølgelig spørge sig selv: Hvorfor i alverden ville jeg ønske at skifte min nuværende figur ud med en ny? Den er jo sej! Jovist, men det er så genialt lavet, at hver figur i Disney Infinity 3.0 har sine egne individuelle evner, talent og personlighed.

Det er ikke alle figurer, som er lige stærke, eller som er lige dygtige til alting. Det kan derfor være en fordel at veksle i mellem forskellige figurer, da man ellers kan risikere at gå glip af noget indhold, som kun bestemte figurer kan låse op for. Desuden har alle figurerne også deres egne replikker, som næsten altid bringer et smil på læberne.

Og selvom at din gamle figur var virkelig sej, så er alle figurerne i spillet så flotte og yderst detaljeret, at det ville være ærgerligt kun at spille med den samme. Desuden ser Disney Infinity 3.0 figurerne også ret cool ud, når de fysisk står på en boghylde, så man kan roligt begynde på sin figur-samling, hvilket selvfølgelig er en kæmpe bonus.

Men personlighed er ikke det eneste, som Disney Infinity 3.0 figurer byder på. Hver figur har også sine egne individuelle evner, som kan anvendes i kamp mod onde fjender. Det kan for eksempel være øgning af helbred og forsvar, eller nye, forbedret evne-kombinationer. Evner kan opgraderes ved brug af evnetræet, hvor opgraderinger kan købes med såkaldte evnepoint. Disse point samles ved at udforske, gennemføre missioner, og dræbe fjender.

Det eneste minus ved 'Play Set'-opbygningen er, at det får spillet til tider til at føles fragmenteret. Hvert 'Play Set' skal købes separat, sammen med figurerne, så udgifterne stopper altså ikke ved standardspillet alene.

2

Man kan eksempelvis opgradere Ahsoka fra Star Wars til at kunne udføre utrolig seje blokerings-kombinationer i luften, og derefter slutte af med et dødsensfarligt angreb, der virkelig sparker numse. Så kan du give fjenderne tørt på! Og sejt ser det altså ud, når ens figur flyver rundt i luften, og dræber sine fjender én efter én, og det efterlader en lille tilfredsstillende følelse af, at du kører med klatten.

Som nævnt har Disney Infinity 3.0 stort fokus på Star Wars-universet, og man kan altså gå på opdagelse i Republikken eller prøve at besejre det Galaktiske Imperium. Oplev vaskeægte Jedi-kampe, selvlysende lyssværd og meget mere. Med andre ord er det en form for spiludvidelse, som gør det muligt for spilleren at rejse til et andet univers.

Her vil der allerede være forudbestemte missioner, som spilleren skal gennemføre, før at man kan komme videre i den pågældende historie. Så er man blevet træt af sin nuværende verden, kan man til enhver tid udskifte det ved at placere et nyt 'Play Set' på sin 'Disney Infinity-Base' og fortsætte sin rejse et nyt sted. Man kan altid vende tilbage igen, hvis man har fået nok. Hvert univers byder på nye muligheder og nye destinationer, som blot venter på at blive udforsket.

Det eneste minus ved 'Play Set'-opbygningen er, at det får spillet til tider til at føles fragmenteret. Har man kun standardspillet, går man glip af meget, men med bare en håndfuld playsets ved hånden, åbner det virkelig op. Hvert 'Play Set' skal købes separat, sammen med figurerne, så udgifterne stopper altså ikke ved standardspillet alene.

Disney Infinity er et morsomt samarbejdsspil, der til enhver tid kan udforskes sammen. Er man ikke så heldig at have en kammerat, der spiller Disney Infinity 3.0, kan man også udforske verdenen med spillets hjælpere.

3

Disney Infinity er et morsomt samarbejdsspil, der til enhver tid kan udforskes sammen. Er man ikke så heldig at have en kammerat, der spiller Disney Infinity 3.0, kan man også udforske verdenen med spillets hjælpere. De vil følge dig på din rejse, og hjælpe dig i kamp mod fjender.

Akkurat som figurere har hjælpere også sine egne personligheder, og her er nogle også stærkere end andre. Hjælpere kan også opgraderes, og man kan endda selv give dem rustning på og meget mere. Det kan sagtens betale sig at bruge tid på sine hjælpere. De kan nemlig blive så gode, at det hele bliver lidt nemmere, og en hel del sjovere, når rejsen går mod mere farlige destinationer.

Disney Infinity 3.0 er et gigantisk spil, som byder på så mange muligheder, at det kan være svært at vælge, hvad man skal tage sig til. Det er nemlig sådan, at når man starter spillet op, starter man i sin 'Toy-Box Hub'. Dette sted fungerer som spillets lobby, altså en slags by, hvor man får adgang til et hav af muligheder. Man kan eksempelvis rejse til 'Toy Box', hvor man kan bygge og skabe sine helt egen verdener. Konceptet minder om det kendte sandkasse-computerspil Minecraft, men her er det bare i ren Disney-stil. Man kan altså bygge, ændre og designe lige så meget, som hjertet begærer. Det fungerer udemærket, og man kan hurtigt bruge en del timer på at bygge en hyggelig by eller noget helt andet.

Er man ikke lige typen, der orker at kaste sig ud i så stor en udfordring, kan man altid rejse til 'Mit INteriør', som vi også kender fra Disney Infinity 2.0. Her kan man bygge og designe sit helt eget drømmehjem ved at ændre alt fra vægge, gulve, og bjælker til at placere og ændre møbler, samt tilføje eller fjerne rum, og meget mere.

Alt i alt er Disney Infinity 3.0 et utroligt vellykket spil, for ikke nok med, at det er propfyldt med indhold, så er det nærmest umuligt at kede sig.

4

Spilleren kan også vælge at give sine hjælpere deres eget værelse, hvor hjælperen selv vil designe rummet. Man kan også placere en såkaldt 'Gæsteindbyder', hvor gæster vil komme og besøge dit hus, og give dig nogle ret så humoristiske missioner. Gennemfører du disse missioner, kan man blandt andet låse op for nyt legetøj til din figur, eller indsamle gnister, som kan bruges til at låse op for flere genstande, temaer og mere til 'Mit INteriør'.

Føler man sig mere eventyrlysten, kan det sagtens betale sig at gå på opdagelse i sin 'Toy Box Hub'. Her kan man lege med indbyggere, lære at køre bil, prøve nye toy-boxe med andre typer missioner, lege gemmeleg, eller man kan se hvad andre spillere fra hele verden har skabt i Disney Infinity 3.0. Man kan også spille med andre spillere, og meget, meget mere.

Disney Infinity 3.0: Play Without Limits er et spil, der virkelig lever op til sit navn. Det er kort fortalt et enormt spil, og selvom at det hele virker overvældende og uoverskueligt i starten, så vænner man sig faktisk hurtigt til det hele.

Gameplayet er ganske enkelt, og yderst underholdende, og der er altid noget nyt at tage sig til. Ja, faktisk så virker spillet nærmest til at have en så tryllebindende effekt, at man ikke har lyst til at lægge det fra sig igen. Der er altid dele af verdenen, som endnu ikke er blevet udforsket, eller svære missioner, som blot venter på at blive besejret.

5

Vil man derimod gerne have en pause fra alle missionerne, kan man altid bruge en del timer på at bygge og designe eller spille med sine venner. For selvom Infinity helt klart er henvendt mindreårige er der stadigvæk taget hensyn til voksne, der også skal kunne og kan lege med.

Alt i alt er Disney Infinity 3.0 et utroligt vellykket spil, for ikke nok med, at det er propfyldt med indhold, så er det nærmest umuligt at kede sig. Og så må vi ikke glemme de virkelig veludførte figurer, som kun kan pynte ethvert børeværelse eller gøre en boghylde bare lidt flottere og måske lidt mere nørdet at se på.

Så hop ud i det, mærk magien og hav det sjovt, for det er præcist, hvad Disney Infinity 3.0: Play Without Limits handler om. Må kraften være med jer i det uendelige univers.

Disney Infinity 3.0 blev anmeldt på PlayStation 4. Spillet er ude nu.

Disney Infinity 3.0 - Anmeldelse Sheila Stormfeldt Mod det uendelige univers 2015-10-07T11:00:00+02:00 4 5

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...