Eurogamer.dk

Icewind Dale: Enhanced Edition - Anmeldelse

En ordentlig genudgivelse!

Halvfemserne var en gylden tid for det klassiske pc-rollespil, hvor Bioware og Black Isle dominerede med en perlerække af fantastiske oplevelser. Udviklerne Beamdog har de sidste par år genudgivet nogle af Black Isles bedste rollespil og det slipper de år for år bedre fra.

I år er turen kommet til Icewind Dale, der måske nok stod lidt i skyggen af storebroderen Baldur's Gate, men på flere måder faktisk er et bedre spil. Godt nok er fortælling og dialog ikke helt på højde med Baldur's Gate-serien, men til gengæld havde - og har! - Icewind Dale et af genrens bedste kampsystemer, kombineret med en række fantastiske kampscenarier.

Icewind Dale er, ligesom Baldur's Gate-serien, udviklet i Black Isles Infinity Engine, der kan være svært at give et voldsomt grafisk løft. Derfor skal man heller ikke regne med en stor skønhedsåbenbaring, når man fæstner øjnene på denne moderat opdaterede genudgivelse, men det gør heller ikke så meget, når de underliggende opgraderinger er både solide og fornuftige.

1

I modsætning til andre rollespil fra halvfemsernes gyldne periode, er Icewind Dale et langt mere lineært spil, der i høj grad lægger fokus på kamp, frem for historie og frihed. Dette fører til en række fantastiske missioner, men ikke til den samme episke oplevelse som man finder i andre af Black Isles og Biowares titler. Icewind Dale minder mere om en klassisk Dungeons and Dragons tabletop-kampagne end om Skyrim og det er faktisk en ret behagelig afveksling fra nutidens omfattende og ofte enormt krævende rollespil.

I stedet for at bruge tiden på dialog, bruger man i stedet tiden til, at slå monstre i hovedet med sværd, hamre og magiske formularer - herligt! Sine narrative begrænsninger til trods, er kvaliteten af dialog og fortælling dog enormt høj, så selvom der ikke er voldsomt megen fortælling at konsumere, er det, der er til rådighed virkelig velskreven.

Icewind Dale var ved udgivelsen fyldt med fejl, men denne genudgivelse er heldigvis renset for de værste og er overordnet set en langt mere tilgængelig oplevelse end det oprindelige spil.

2

Som genudgivelse markerer Icewind Dale også Beamdogs hidtil bedste arbejde. Icewind Dale var ved udgivelsen fyldt med fejl, men denne genudgivelse er heldigvis renset for de værste og er overordnet set en langt mere tilgængelig oplevelse end det oprindelige spil. Det er muligt at indstille fontstørrelse og zoome ind og ud, alt efter hvordan de enkelte kort tager sig ud, og det er en virkelig rar funktion at have til sin rådighed.

Karaktererne er langt bedre til at finde vej og man støder ikke længere på de ret forfærdelige AI-problemer man kunne finde i originalen. Icewind Dale er selvfølgelig stadig et gammelt spil og det kan mærkes, især når det kommer til spillets visuelle elementer, men overordnet set, er denne genudgivelse en solid og velfungerende oplevelse.

Enhanced Edition er en på alle måder fremragende genudgivelse, der varmt kan anbefales alle med en forkærlighed for halvfemsernes fantastiske rollespil.

3

Det bedste ved udgivelsen er, at Beamdog har formået, at tilføje ekstra indhold, ved at tilføje nogle af de funktioner som Icewind Dale ved udgivelsen manglede. Det betyder, at enkelte missioner er blevet forlænget og at manglende indhold fra originalspillet er blevet genskabt. Det hele er gjort i originalspillets ånd og kombineret med de mange nye formularer og udstyrstyper man kan finde, er genudgivelsen opdateret på de helt rigtige punkter.

Beamdog har dog også tilføjet den mildest talt rædselsfulde “Story Mode”, der grundlæggende gør dit hold af helte udødelige og fjerner al form for udfordring ved spillet. Som tidligere konstateret, spiller man ikke ligefrem Icewind Dale for den episke fortælling, så inklusionen af Story Mode virker mildest talt tumpet.

Icewind Dale: Enhanced Edition er en på alle måder fremragende genudgivelse, der varmt kan anbefales alle med en forkærlighed for halvfemsernes fantastiske rollespil. Jeg har dog en lille bøn til Beamdog - kom nu i gang med Arcanum!

9 / 10

Icewind Dale: Enhanced Edition - Anmeldelse Johannes Wørts En ordentlig genudgivelse! 2014-11-13T07:00:00+01:00 9 10

Kommentarer (3)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...